Απεβίωσε ο Terry Goodkind, συγγραφέας της σειράς φαντασίας “Sword of truth”

by Nyctophilia

Ο συγγραφέας φανταστικού Terry Goodkind, γνωστός για τη μακροχρόνια σειρά του “The Sword of Truth” (Το Ξίφος της Αλήθειας, εκδόσεις Anubis), πέθανε στην ηλικία των 72 ετών, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του στο Tor.com.

www.terrygoodkind.com

Γεννημένος το 1948, ο Goodkind ξεκίνησε την καριέρα του ως ξυλουργός και καλλιτέχνης, προτού τελικά γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα, Wizard’s First Rule (Ο πρώτος κανόνας του μάγου), το 1994. Το μυθιστόρημα διηγείται την ιστορία του Richard Cypher, έναν άνθρωπο των δασών και πολεμιστή που ζει σ’ έναν μαγικό κόσμο, ο οποίος μαθαίνει ότι τον αναζητά ένας πανίσχυρος εχθρός, ένας μάγος ηγεμόνας, και ότι είναι στο πεπρωμένο του να σώσει τον κόσμο.

Το μυθιστόρημα είναι η αρχή μιας μακροχρόνιας σειράς, το πολυαγαπημένο πλέον “Sword of Truth”, το οποίο αποτελείται από 21 τόμους, με τον πιο πρόσφατο, το Heart of Black Ice, να εκδίδεται τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Το 2019, κυκλοφόρησε μια ακόμα σειρά, The Children of D’Hara, που επίσης διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο, με τα πρώτα πέντε μέρη να δημοσιεύονται μεταξύ Απρίλη του 2019 και Ιούνιο του 2020.

Το 2008, ο σκηνοθέτης των Evil Dead και Spider-Man, Sam Raimi, και τα ABC Studios πήραν τα δικαιώματα να μεταφέρουν σε τηλεοπτική σειρά το The Sword of Truth, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2008 ως Legend of the Seeker. Η πρώτη σεζόν κάλυψε τα γεγονότα του πρώτου μυθιστορήματος, ενώ η δεύτερη τα γεγονότα του δευτέρου, Stone of Tears. Η σειρά ακυρώθηκε το 2010 και οι προσπάθειες να προχωρήσει σε άλλον σταθμό ήταν άκαρπες.

Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, οι εκπρόσωποι του Goodkind δημοσίευσαν το παρακάτω post:

“It is impossible to put into few words just how amazing of a man, a husband, a writer, a friend, and a human, Terry Goodkind truly was. He is already desperately missed. We are forever grateful for him having shared his life’s work with all of us, as he was always grateful to be held in our hearts.”

Είναι αδύνατο να περιγράψουμε με λόγια πόσο εκπληκτικός άντρας, σύζυγος, συγγραφέας, φίλος και άνθρωπος, ήταν ο Terry Goodkind. Ήδη μας λείπει πολύ. Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες που μοιράστηκε το έργο της ζωής του με όλους μας, ήταν πάντα ευγνώμων που βρήκε τη θέση του στις καρδιές μας.

Πηγή: tor.com

Cover image by Sandy Aquila

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά