Κάστρο του Δράκουλα: Δωρεάν εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στους επισκέπτες

by Nyctophilia

Covid: Το κάστρο του Δράκουλα στη Ρουμανία προσφέρει δωρεάν εμβόλια στους τουρίστες του

Vaccine centre at Bram castle
Όλοι όσοι επισκέπτονται το κάστρο μπορούν να λάβουν δωρεάν το εμβόλιο της Pfizer (Getty Images)

Οι επισκέπτες του κάστρου του κόμη Δράκουλα δέχονται τρυπήματα όχι από κυνόδοντες αλλά από… βελόνες, καθώς το μουσείο έχει μετατραπεί και σε εμβολιαστικό κέντρο κατά της Covid-19.

Νοσηλευτές με αυτοκόλλητα που απεικονίζουν κυνόδοντες πάνω στη στολή τους, προσφέρουν εμβολιασμούς σε όλους όσους επισκέπτονται το Bran Castle του 14ου αιώνα στην κεντρική Ρουμανία. Πρόκειται για μια κίνηση της κυβέρνησης για να ενθαρρύνει τους Ρουμάνους να εμβολιαστούν.

Αυτό το μεσαιωνικό κάστρο, το οποίο είναι επίσης η έμπνευση πίσω από το μυθιστόρημα του Bram Stoker το 1897, Dracula, είναι ορόσημο της Ρουμανίας.

People walk past vampire-themed branding
Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε… βαμπιρικό ντεκόρ, όπου οι κυνόδοντες αντικαταστάθηκαν με σύριγγες! (Getty Images)

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη Ρουμανία πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα και σχεδόν 29.000 θάνατοι, ενώ αυτή τη στιγμή η Ρουμανία βρίσκεται στο Επίπεδο 4, το οποίο μεταφράζεται ως “Πολύ Υψηλό Επίπεδο COVID-19”.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως θέλει να εμβολιάσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τον Σεπτέμβρη, όμως σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ρουμανίας δεν είναι διατεθειμένος να εμβολιαστεί. Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δισταγμού στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Globesec.

To Bran Castle ελπίζει πως θα συμβάλλει στην αύξηση των εμβολιασμών μέσω αυτής της πρωτοβουλίας του. Κατά τον μήνα του Μαΐου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι επισκέπτες μπορούν να εμβολιαστούν, χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού, με δόση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech, και να λάβουν επίσης και μια δωρεάν είσοδο για το κάστρο, στο οποίο μπορούν να δουν και την έκθεση στην αίθουσα βασανιστηρίων, όπου φιλοξενούνται 52 μεσαιωνικά όργανα βασανισμού.

“Η ιδέα… ήταν να δείξουμε με ποιους τρόπους “καρφώνονταν” οι άνθρωποι πριν από 500-600 χρόνια στην Ευρώπη”, δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ του κάστρου, Alexandru Priscu, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το ακόμα πιο ωραίο της υπόθεσης είναι πως όσοι εμβολιαστούν εκεί θα λάβουν κι ένα Diploma στο οποίο αναγράφεται πως εμβολιάστηκαν στο Bran Castle -ένα τέλειο προσωπικό σουβενίρ, αν θέλετε τη γνώμη μας!

Vaccine tourism: Romania’s famous Bran Castle is offering free COVID vaccinations to visitors

Το κάστρο είναι ανοιχτό για όλους τους επισκέπτες, εμβολιασμένους ή μη, και όλοι πρέπει να ακολουθήσουν αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά της COVID-19, όπως τη διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων, την απολύμανση χεριών και τη μάσκα προσώπου καθ’ όλη την ώρα.

Ελπίζουν επίσης πως αυτή η καμπάνια θα φέρει και περισσότερους επισκέπτες στο κάστρο στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας, καθώς η επισκεψιμότητα έχει πέσει κατακόρυφα εξαιτίας της πανδημίας.

Romania, Transylvania, Bran City, Bran Castle, Dracula Castle.
Το κάστρο αυτό πιστεύεται πως ήταν η έμπνευση πίσω από το θρυλικό μυθιστόρημα του Bram Stoker “Δράκουλας”

Σύμφωνα με το επίσημο site του κάστρου, οι εμβολιασμοί λαμβάνουν χώρα στη μεσαιωνική αίθουσα τις Παρασκευές από τις 14:00 ως τις 20:00, τα Σάββατα από τις 10:00 ως τις 20:00 και τις Κυριακές από τις 10:00 ως τις 18:00.

Πηγή: bbc.com

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά