Κριτική: “Το Κυνήγι των Φαντασμάτων” του John Connolly

by Γιώργος Δάμτσιος
Paperback, 1η, 456 pages
Published June 8th 2018 by Bell
***

Ο χειμώνας είναι βαρύς. Το σκοτάδι είναι ατελείωτο…

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Τζέικομπ Έκλουντ, εξαφανίζεται, και ο Τσάρλι Πάρκερ αναλαμβάνει να τον εντοπίσει. Ο εργοδότης του Πάρκερ, ο Έντγκαρ Ρος, πράκτορας του FBI, έχει τους δικούς του λόγους να θέλει να τον βρει.

Ο Έκλουντ δεν είναι ένας συνηθισμένος ερευνητής. Εξετάζει με εμμονή μια σειρά από δολοφονίες και εξαφανίσεις, καθεμία από τις οποίες συνδέεται με αναφορές για εμφανίσεις φαντασμάτων. Τώρα ο Πάρκερ θα παρασυρθεί στον κόσμο του Έκλουντ, σ’ έναν κόσμο όπου η αποκρουστική Μητέρα κυβερνά μια εγκληματική αυτοκρατορία που καταρρέει, όπου άνθρωποι κάνουν συμφωνίες με αγγέλους, και όπου αθώοι και ένοχοι μαζί γίνονται θηρευτές και θηράματα σ’ ένα κυνήγι φαντασμάτων…

***

Στη 15η περιπέτειά του, ο Τσάρλι Πάρκερ θα χρειαστεί να αναζητήσει τον  «συνάδελφό του», ιδιωτικό ντετέκτιβ Τζέικομπ Έκλουντ, ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Ο Έκλουντ, εργάζεται επίσης για τον πράκτορα του FBI, Έντγκαρ Ρος, οπότε ο Πάρκερ εύκολα καταλαβαίνει ότι η υπόθεση κάθε άλλο παρά απλή θα είναι.

Δεν χρειάζεται να πω πολλά ούτε και γι’ αυτό το βιβλίο της σειράς αφού πλέον ο Κόνολι ξέρει πολύ καλά πώς να χειριστεί το τρίπτυχο α)αστυνομικής περιπέτειας β)υπερφυσικού και γ)προσωπικής ζωής του Πάρκερ. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας φανατικός φίλος της σειράς που να την ακολουθεί συστηματικά και να ενοχλείται με κάποιο από τα τρία. Αυτό ενδεχομένως να συμβαίνει μόνο σε κάποιους περιστασιακούς αναγνώστες οι οποίοι δεν αρέσκονται είτε στα αστυνομικά είτε στα μεταφυσικά βιβλία και έτσι αιφνιδιάζονται δυσάρεστα επειδή έπεσαν πάνω σε κάτι που δεν ήταν τελικά της αρεσκείας τους.

Για εμάς τους υπόλοιπους, το ταξίδι αυτό σταδιακά έχει μετατραπεί σε εθισμό. (Ολοκλήρωσα το βιβλίο αυτό 23 ώρες μετά την άφιξή του στο ράφι μου). Η γραφή του συγγραφέα έχει εξελιχθεί και έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα ενώ και η προσωπική του ιστορία είναι τόσο πολυδιάστατη που δεν μπορεί παρά να μας αφήνει σταθερά με το στόμα ανοιχτό. Οι όποιες διακυμάνσεις κατά έναν βαθμό στις βαθμολογίες μου έχουν να κάνουν μόνο με τις συγκρίσεις των βιβλίων του αναμεταξύ τους. Οι φίλοι της σειράς απλά προχωρήστε άνετα και σ’ αυτό. Σας περιμένουν νέες εκπλήξεις και δύο στοιχεία (ένα με τον Έιντζελ και ένα με τον Συλλέκτη) που σίγουρα θα σας συγκλονίσουν!

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά