Νέα κυκλοφορία: “Ο Κόσμος των Βαμπίρ” του Simon Clark

by Nyctophilia

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: SIMON CLARK
ISBN 9789604367214
ΣΕΛΙΔΕΣ: 512
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: VAMPYRRHIC
ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΜΠΙΡ

Η αιμοσταγής παράδοση των μυθιστορημάτων τρόμου του Simon Clark, συνεχίζεται με ένα σύμπαν ζοφερό και απειλητικό: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΜΠΙΡ!

Όχι πολύ μακριά από την παραλιακή πόλη Γουίτμπι, βρίσκεται το Λέπινγκτον. Ένα μέρος ήσυχο, ασήμαντο και ξεχασμένο από τον Θεό. Ωστόσοκάτω από τους δρόμους του, τρομακτικά πλάσματα σαλεύουν, οδηγημένα από ένα αρχαίο πάθος που έγινε εμμονή. Είναι Νοσφεράτου, τα ενώνει η φλογερή τους πείνα κι έχουν τη δύναμη να απομυζήσουν οποιουδήποτε είδους αντίσταση. Είναι οι καταραμένοι, οι απέθαντοι, και έχουν τη δύναμη να κατασπαράξουν τους ζωντανούς με τα κοφτερά τους δόντια.

Ένα μυθιστόρημα βαμπιρικής παράδοσης, ωστόσο με μια διαφορετική προσέγγιση από τον Simon Clark. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μεμονωμένο βαμπίρ, όπως τον Κόμη Δράκουλα, αλλά με κάτι ακόμα πιο τρομερό και απειλητικό για την ίδια την ανθρωπότητα. Με στιλ στακάτο, κοφτό και διεισδυτικό, βυθίζει τον αναγνώστη σε ένα σύμπαν εντελώς διαφορετικό, του δείχνει κάποια υπόγεια (κυριολεκτικά και μεταφορικά!) ρεύματα που καθορίζουν την ύπαρξή μας, και τον κάνει να αναρωτιέται για το αν θα αντικρίσει τον ήλιο την επόμενη κιόλας ημέρα. Ένα κείμενο που ο αναγνώστης δύσκολα μπορεί να εγκαταλείψει πριν φτάσει στην τελευταία σελίδα.

Ο Simon Clark ανήκει στην κατηγορία των συγγραφέων που δεν σε απογοητεύουν – το αίμα δεν ρέει μόνο μέσα από το κείμενο, αλλά ξεχύνεται και στη μούρη του αναγνώστη. 

– SFX, ένα από τα πιο έγκριτα περιοδικά του φανταστικού

Από τις εκδόσεις Οξύ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά του Δίψα για αίμα.

Ο Simon Clark γεννήθηκε το 1958 στο Ντόνκαστερ της Αγγλίας και είναι συγγραφέας βιβλίων τρόμου. Το 2002 κέρδισε το British Fantasy Award για το διήγημα Goblin City Lights και το μυθιστόρημα The Night of the Triffids. Το 2011 κέρδισε το British Fantasy Award για το Humpty’s Bones. Εκτός από το Vampyrrhic, έχει γράψει επίσης τα δημοφιλή μυθιστορήματα τρόμου: Nailed by the Heart, Blood Crazy, Darker, The Fall, κ.ά. Ζει με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους στην Αγγλία.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά