Ο Ονειρόκοσμος των Angels Eyes σε μια αναδρομική έκθεση

by Άρτεμις Τουλή

Ο “Ονειρόκοσμος” της συγγραφέως – εικονογράφου Λίλας Κίσσα – Φραγκομίχαλου μάς ξεδιπλώθηκε ακόμη πιο πλούσιος. Στην τρίτη αναδρομική της έκθεση, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, στην αίθουσα εκθέσεων του Ομηρείου.

Ήρωες απο το βιβλίο των Αιώνων

Ένας Ονειρόκοσμος εμφανίστηκε ξανά στη Χίο. Καθώς μπήκαμε στον εκθεσιακό χώρο τα χρώματα μάς τραβάνε κατευθείαν την προσοχή. Ακολουθώντας τους πίνακες, αναγνωρίσαμε τους ήρωες που έχουμε συναντήσει διαβάζοντας τα βιβλία. Θαυμάσαμε το βλέμμα τους, μαντέψαμε τις ενδόμυχες σκέψεις τους και τα όνειρά τους.

Ήταν μια αναδρομική ματιά στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον του Ονειρόκοσμου. Διότι κάθε πνευματικό πόνημα της συγγραφέως έχει την δικιά του θέση και ιστορία στην κοσμοπλασία των Angel Eyes.

Το δάσος που βρυχάται

Η έκθεση χωρίζεται σε πέντε ενότητες – οι οποίες μεταφράζονται σε βιβλία της σειράς. Εκτός από τα βιβλία που βρίσκονται ήδη στα βιβλιοπωλεία, θα γνωρίσουμε και ήρωες από δύο πρότζεκτς που θα τα δούμε προσεχώς. Σε κάθε ομάδα πινάκων υπήρχε ιδιόγραφη σημείωση της συγγραφέως με επεξηγήσεις για τα έργα που βλέπαμε.

Το δάσος που βρυχάται
Ινάρι ο δράκος με τις επτά καρδιές

Τα προσεχώς βιβλία από τον Ονειρόκοσμο ειναι το μυθιστόρημα «Δάσος που βρυχάται» με επιρροές από την Σλαβική Μυθολογία, και το prequel των Angel Eyes το «Βιβλίο των Αιώνων» (Κοσμογονία του Ονειρόκοσμου Angel Eyes). Και υπάρχει και ένα ειδικό αφιέρωμα με τους ήρωες επηρεασμένους από την Ιαπωνία, όπου κάθε ήρωας προσωποποιεί τα πάθη του.

Οι ήρωες του Ονειρόκοσμου συναντούν την ιαπωνική μυθολογία

Και να μην έχετε διαβάσει ποτέ τα βιβλία, είχε σημασία να δείτε μια έκθεση απαράμιλλου ταλέντου στον σχεδιασμό προσώπων, τοπίων και χρωμάτων. Υπάρχει αγάπη και μεράκι, και αυτό φαίνεται επάνω στον καμβά. Τα έργα θα υφαρπάξουν τον θαυμασμό σας και, ίσως, μια θέση στον τοίχο σας.

Η συγγραφέας ως θεόητα της ιαπωνικής μυθολογίας
Η κόρη της συγγραφέως ως Αμόρια

Αυτήν την στιγμή στο σύμπαν του Ονειρόκοσμου υπάρχουν τα τέσσερα πρώτα βιβλία της πενταλογίας Angel Eyes, και ο Inari Ο Δράκος με τις Επτά Καρδιές. Κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Momentum.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε και εδώ:

Editions Momentum
Angel Eyes fantasy art
angeleyes.gr

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά