Ο Stephen King και το συμβόλαιο του 1$

by Φεβρωνία Κουτελίδα

Ο Stephen King και το συμβόλαιο του 1$… Ακούγεται σαν μια περίεργη ιστορία από μόνο του και είναι πραγματική.

Stephen King

Ιστορίες του Λυκόφωτος του Stephen King από τις εκδόσεις Bell

Με την βοήθεια της τεχνολογίας, σπουδαίες ευκαιρίες μπορούν να παρουσιαστούν στην ζωή σου απλά στέλνοντας ένα e-mail. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μην δειλιάσεις.

Αυτό έκανε η Ακαδημία Κινηματογράφου του Blaenau Gwen, στην Ουαλία. Προκειμένου να μεταφέρει το “Stationary Bike”, ένα διήγημα που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή “Just after sunset” (Ιστορίες του Λυκόφωτος στα ελληνικά) του Stephen King, επικοινώνησε ηλεκτρονικά με την γραμματέα του κι εκείνη τους απάντησε μέσα σε 24 ώρες. Όπως είπε ο καθηγητής της Ακαδημίας, Kevin Phillips, της εξήγησαν τι ήθελαν να κάνουν. Ότι ο σκοπός δεν ήτανε κερδοσκοπικός και ότι θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές της Ακαδημίας. Η απάντηση που τους ήρθε ήταν ένα συμβόλαιο με την υπογραφή του King με κόστος 1$. Για να ολοκληρωθεί και να επισημοποιηθεί η διαδικασία, θα έπρεπε να συμπληρώσουν κάποια έντυπα και στείλουν τα 1$. Και τόσο απλά ένα όνειρο και ένα επίτευγμα, που θα είναι ωφέλιμο για τους μαθητές αργότερα έγινε πραγματικότητα.

Οι μαθητές ξεκίνησαν να δουλεύουνε την μεταφορά του διηγήματος και υπολογίζεται από τον καθηγητή Phillips ότι θα συνεργαστούν περίπου 30 μαθητές και ότι θα τελειοποιηθεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019.

Στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται και η αποστολή ενός αντιγράφου της ταινίας στον συγγραφέα, αφού είναι επιθυμία του King να δει την δουλειά τους.

 

Πηγή: mashable.com

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά