Πανδημία: Συγγραφικό challenge από Trivia Obscura & Nyctophilia.gr

by Nyctophilia

Μένουμε Σπίτι …και Γράφουμε!

Κάλεσμα σε Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, νέους και παλιούς, στα πλαίσια του κινήματος “Μένουμε Σπίτι”!

Από την «Πανούκλα» του Καμύ στον «Παγκόσμιο Πόλεμο Ζ» του Μαξ Μπρουκς, οι συγγραφείς πάντα είχαν τον τρόπο να μεταφράζουν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους με ευαισθησία, με φαντασία, με προφητεία, με διορατικότητα. Πολλά σπουδαία έργα δημιουργήθηκαν με αφορμή δυσάρεστα γεγονότα, έργα τα οποία είχαν – και έχουν ακόμα – τη δύναμη να ευαισθητοποιήσουν, να προφητέψουν, και συχνά ν’ αλλάξουν τον ρου της ιστορίας.

Για αυτό και εμείς, εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας κρίσης, ξορκίζουμε τον φόβο με τη φαντασία μας! Ξορκίζουμε την απομόνωση με λέξεις! Ξορκίζουμε τις κενές ημέρες με την δημιουργικότητά μας! Μένουμε σπίτι μας και… γράφουμε!

Το θέμα είναι «Πανδημία», όπως ο καθένας από εμάς το αντιλαμβάνεται. Τα διηγήματα θα πρέπει απαραίτητα ν’ ανήκουν στον χώρο του φανταστικού (φαντασία, επιστημονική φαντασία, τρόμος). 

Μέγιστος αριθμός λέξεων 2000. Τα καλύτερα διηγήματα θα δημοσιευτούν σε e-book που θα διανέμεται δωρεάν από το site της Nyctophilia.gr.

Πιο συγκεκριμένα:

* Στέλνετε το κείμενό σας στο e-mail:

nyctophilia.nightmares@gmail.com

με θέμα μηνύματος «Πανδημία» (το διήγημά σας, όμως, μπορεί να έχει ό,τι τίτλο θέλετε εσείς) μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, στις 24:00.

* Όριο λέξεων από 1.000 έως 2.000 αυστηρά.

* Τα κείμενα στέλνονται σε μορφή .doc, .docx ή .txt, όχι .pdf.

* Κάθε συγγραφέας συμμετέχει με 1 (ένα) κείμενο.

* Μαζί με το κείμενό σας στείλτε  μας και ένα μίνι βιογραφικό μέχρι 300 λέξεις.

Update: Αν και προτεραιότητα θα έχουν αδημοσίευτα κείμενα, δεχόμαστε και δημοσιευμένα, αρκεί να μην υπάρχει πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα και να μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε και εμείς και, φυσικά, να μας αναφέρετε πού δημοσιεύτηκαν πρώτη φορά.

Το συγγραφικό challenge πραγματοποιείται από την Trivia Obscura σε συνεργασία με τη Nyctophilia.gr.

Βρείτε το challenge και ως event στο Facebook.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά