Ετοιμάζεται ριμέικ της κλασσικής ταινίας “The Changeling”

by Μαρίνος Πολίτης

Η αναπόφευκτη δίνη των ριμέικ καλεί σαν θύμα(;) της άλλη μια κλασσική ταινία τρόμου. Σύμφωνα με το bloody-disgusting.com ετοιμάζεται ριμέικ της ταινίας “The Changeling” του 1980 με σκηνοθέτη αυτή την φορά τον Anders Engström, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν επεισόδια των σειρών “See”, “Hanna” και του (πιο διάσημου) “Tabοο” με πρωταγωνιστή τον Τόμ Χάρντυ.

Η ταινία “The Changeling” είναι μια ατμοσφαιρική ιστορία μυστηρίου του προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1980 κι η πλοκή της αφορούσε τον νέο ένοικο μιας τεράστιας έπαυλης με ένα σκοτεινό μυστικό, το οποίο αναλαμβάνει να αποκαλύψει, καθώς το φάντασμα ενός τραγικού θύματος στοιχειώνει κάθε γωνία της νέας του κατοικίας.

Ακούγεται κλισέ σενάριο στοιχειωμένου σπιτιού και, με τα σημερινά δεδομένα, η αλήθεια είναι ότι είναι. Είναι επίσης δεδομένο όμως ότι η ταινία σκηνοθετικά κι ερμηνευτικά είναι άρτια.

Αναπόφευκτα εμφανίζεται, λοιπόν, πάλι το ερώτημα του κατά πόσο ένα τέτοιο ριμέικ είναι καλή ιδέα. Σε αυτό το ντιμπέιτ ασφαλώς δεν υπάρχει σαφή απάντηση, καθώς έχουν υπάρξει τόσο πρόσφατες επιτυχίες, όπως το “The Haunting of Hill House” που ήταν ριμέικ του “The Haunting”, όσο κι απαράδεκτες πρόσφατες αποτυχίες, όπως το “The Turning”, ριμέικ του “The Innocents”.

Ο σκηνοθέτης Anders Engström

Σίγουρα δεν πρόκειται για “ανέγγιχτο” αριστούργημα, όπως το The Innocents, κι είναι στο χέρι του κυρίου Engström να μας παρουσιάσει μια νέα εκδοχή -ίσως με περισσότερη έμφαση στον τρόμο- όπως ο Luca Guadagnino στο ριμέικ του “Suspiria”.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά