Συνέντευξη με τον συγγραφέα Χάρη Λιαντζίρη

by Αργυρώ Χαρίτου

Τον Χάρη Λιαντζίρη τον γνωρίσαμε μέσα από το βιβλίο του “Οι γρίφοι του θανάτου” ένα αστυνομικό, ιστορικό θρίλερ που μας ταξιδεύει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Βατικανό.
Σήμερα, τον φιλοξενούμε στη Nyctophilia για να μάθουμε περισσότερα για τον ίδιο, το βιβλίο του αλλά και τα μελλοντικά σχέδιά του.

Α.Χ: Χάρη σε ευχαριστούμε που βρίσκεσαι σήμερα μαζί μας.

Ερωτήσεις:

  1. Αστυνομική λογοτεχνία είναι το βιβλίο σου. Για ποιο λόγο ασχολήθηκες με αυτή την κατηγορία;

Δεν θα έλεγα πως είναι ακριβώς αστυνομική λογοτεχνία το βιβλίο μου. Περιέχει στοιχεία από αρκετά είδη λογοτεχνίας, όπως θρίλερ, μυστηρίου και τρόμου. Ήταν ένα έργο που το γυρόφερνα καιρό στο μυαλό μου και γενικά ότι έχει να κάνει με μυστήριο με γοητεύει. Ήταν η πρώτη μου απόπειρα στο συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας και μπορώ να πω πως γοητεύτηκα τόσο που σκοπεύω και στα επόμενα να δώσω στοιχεία αστυνομικού και μυστηρίου.

  1. Στο τέλος του βιβλίου αναφέρεις πόσο καιρό χρειάστηκε για να το στήσεις όλο και πόσες φορές χρειάστηκε να το αρχίσεις από την αρχή. Αν σε ρωτούσα τώρα: υπάρχει κάτι που θα άλλαζες αν το είχες προσέξει πιο πολύ;

Δεν νομίζω πως θα άλλαζα τίποτα. Στο βιβλίο αυτό έδωσα την ψυχή μου και έβαλα τα δυνατά μου, ο κόσμος είναι όμως ο τελικός κριτής. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει και να γοητευτούν από το έργο μου και άλλοι μπορεί να θέλουν να το πετάξουν αμέσως στα σκουπίδια. Γούστα είναι αυτά. Όπως και να χει, δεν θα άλλαζα τίποτα στο συγκεκριμένο βιβλίο! Ακούω όμως όλες τις απόψεις των αναγνωστών και σίγουρα θα τις λάβω υπόψη μου στο επόμενο.

  1. Στο βιβλίο σου υπάρχουν πολλά άτομα και αρκετά μέτωπα ανοιχτά. Δεν φοβήθηκες μήπως μπερδέψει ή κουράσει τον αναγνώστη;

Η αλήθεια είναι πως το φοβήθηκα αυτό. Ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρω να τα βάλω όλα αυτά σε μια σειρά, αλλά ήταν ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου. Θα μπορούσα να σβήσω το αρχείο από τον υπολογιστή και να αρχίσω μια πολύ πιο εύκολη ιστορία, αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν μου αρέσουν τα εύκολα και δεν παραιτούμαι εύκολα. Για αυτό και συνέχισα τους Γρίφους του Θανάτου μέχρι τέλους, όπως ακριβώς το είχα ξεκινήσει. Με πολλούς χαρακτήρες και πολλά μέτωπα ανοιχτά.

  1. Τι θα ήθελες ο αναγνώστης να αποκομίσει από το βιβλίο σου;

Θα ήθελα περισσότερο να περάσει καλά με την ιστορία μου, και να μην μετανιώσει που το διάβασε. Σε δεύτερο χρόνο, ελπίζω πως το έργο μου θα του δώσει τροφή για σκέψη  και να πάρει έστω και κάτι μικρό από τις δεκάδες θεωρίες που αναφέρω και τα ιστορικά γεγονότα.

  1. Υπάρχει κάποια ιεροτελεστία όταν γράφεις;

Ακούω πάντα μουσική. Συνήθως ροκ. Και γράφω πάντα βάση σημειώσεων και σκελετού ιστορίας. Αν έχω αυτά μπορώ να γράφω για ώρες.

  1. Τι σημαίνει η συγγραφή για σένα;

Ξεκίνησε σαν έκφραση και πια έχει γίνει κομμάτι της ζωής μου. Δεν με νοιάζει αν γίνω ποτέ γνωστός από αυτό. Δεν έχει καμία σημασία. Ούτε το βλέπω σαν δουλειά, όπως πολλοί συνάδελφοι. Η συγγραφή για μένα είναι κάτι που το κάνω από μικρός. Είναι ίσως το μοναδικό χάρισμα που μου δόθηκε από τον Θεό. Και δεν μπορώ να πω αν γράφω καλά ή όχι, αυτό που μπορώ όμως να πω, είναι πως ποτέ δεν θα σταματήσω να γράφω!

  1. Υπάρχει κάτι που σε τρομάζει όταν γράφεις;

Κάποτε με τρόμαζαν πολλά. Πλέον, δεν μπορώ να πω πως με τρομάζει κάτι.

  1. Τελευταία ερώτηση. Ποια είναι τα επόμενα συγγραφικά σου σχέδια;

Έχω ήδη ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο μου. Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας σειράς βιβλίων φαντασίας και τρόμου. Ένα είδος λογοτεχνίας που πάντα ήθελα να καταπιαστώ, μα πρώτη φορά το δοκιμάζω.

Χ.Λ: Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη και σου εύχομαι ότι καλύτερο και σε σένα και σε όλους τους Nyctophilians!

Α.Χ:Σε ευχαριστούμε Χάρη. Καλή συνέχεια και σε σένα σε ό,τι και αν κάνεις.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Χάρης Λιαντζίρης, ασχολείται με την συγγραφή από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε από ερασιτεχνικά σενάρια και διηγήματα, για να φτάσει στο πρώτο του ολοκληρωμένο έργο με τίτλο ¨Ένας Συνηθισμένος Άνθρωπος¨ που εκδόθηκε το 2014, από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ. Πέρα από τη συγγραφή, ασχολείται ερασιτεχνικά με την υποκριτική και περισσότερο με την κωμωδία. Έχει στο ενεργητικό του τρεις θεατρικές επιθεωρήσεις δικού του σεναρίου και σκηνοθεσίας, ενώ έχει λάβει και τιμητική διάκριση για ένα σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους. Έργα του έχουν ανέβει στο διαδίκτυο και υπάρχουν σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστοσελίδες. Ορισμένα διηγήματα του έχουν λάβει και επαίνους σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κυκλοφορούν σε συλλογές μαζί με άλλους συγγραφείς. Οι ¨Γρίφοι Του Θανάτου¨ είναι το δεύτερο μυθιστόρημα που κυκλοφορεί, και ολοκληρώθηκε μετά από έρευνα τριών χρόνων στον χώρο του μυστικισμού. Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι και σήμερα με την γυναίκα του, την κόρη του και τα δύο του σκυλιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας νεκρός στην Νεκρόπολη, του Βατικανού. Μια απαγωγή που απειλεί την καθολική εκκλησία, και ένα άρρωστο παιχνίδι με σύμβολα, γρίφους και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του Δάντη.
Ο αστυνόμος Μαρτίνεζ σε συνεργασία με την CIA πρέπει να βρει τον δολοφόνο, πριν ξανασκοτώσει. Για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού. Να λύσουν τους γρίφους και να αποκωδικοποιήσουν τα σύμβολα που τους αφήνει ο δολοφόνος. Μόνο έτσι θα βρουν το επόμενο θύμα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να σώσουν την εκκλησία από μια ολοκληρωτική καταστροφή.
Ο καθηγητής Πάμπλο Ροντρίγκεζ –ειδικός στην ιστορία και τον αποκρυφισμό – έρχεται στην Ρώμη για να τους βοηθήσει. Γρήγορα καταλαβαίνουν πως μπορεί να μην έχουν να κάνουν με έναν δολοφόνο, αλλά με μια μεγάλη αδελφότητα. Μια αδελφότητα που κινείται στα χνάρια των Ναϊτών, των Πεφωτισμένων και του Παγανισμού.
Σε μια μάχη με τον χρόνο, ο καθηγητής Ροντρίγκεζ, καλείται να περάσει από ένα σκοτεινό κομμάτι της ιστορίας, που αφορά την μαύρη μαγεία, της τελετές, τα παρεξηγημένα σύμβολα, αλλά και ένα μεγάλο μυστικό που μπορεί να καταστρέψει τον χριστιανισμό, μια για πάντα.
Ένα θρησκευτικό θρίλερ, με έντονα στοιχεία τρόμου και αστυνομικού, που θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα.

Μπορείτε να βρείτε τον συγγραφέα και να επικοινωνήσετε μαζί του στη σελίδα του στο facebook και στην σελίδα του στο goodreads.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά