46ο Παγκόσμιο Βυρωνικό Συνέδριο: Wars and Words

by Μαρία Λιακάτου

Η Παγκόσμια Ένωση Βυρωνικών Συλλόγων (International Association of Byron Societies) διοργανώνει ένα ετήσιο συνέδριο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Λόρδου Μπάιρον και στον κύκλο του. Κάθε χρόνο, σε διαφορετική χώρα, το Παγκόσμιο Βυρωνικό Συνέδριο αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός όπου ακαδημαϊκοί, φοιτητές και λάτρεις του φιλέλληνα ποιητή γιορτάζουν την κληρονομιά που άφησε τόσο στο λογοτεχνικό χώρο όσο και θέματα πολιτικής, με ομιλίες, συζητήσεις και εκδηλώσεις.

Φέτος το Παγκόσμιο Βυρωνικό Συνέδριο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογία, σε μια πλούσια διαδικτυακή εκδήλωση που συνάδει με την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το θέμα του 46ου Παγκόσμιου Βυρωνικού Συνεδρίου αφορά το πώς ο πόλεμος, σε όλα του τα σημασιολογικά επίπεδα και συμβολισμούς, επηρέασε τον λόγο και τους κόσμους του Λόρδου Βύρωνα καθώς και πώς διαμόρφωσε την ποιητική και πολιτική του ευαισθητοποίηση. Με αφορμή τις πρόσφατες ακαδημαϊκές έρευνες πάνω στις ρομαντικές σπουδές, το συνέδριο θα επικεντρωθεί επίσης και στην εμμονή των ρομαντικών ποιητών του 18ου και 19ου αιώνα με τον πόλεμο και πώς αυτές οι επιρροές παίρνουν ζωή στο έργο του ποιητή.

Παράλληλα, το Team Byron, ομάδα φοιτητών που ανήκουν στη διοργάνωση και στην προώθηση του συνεδρίου, διοργανώνει μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη θεματική του συνεδρίου.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα μεταξύ 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει με early bird μέχρι τις 10 Ιουνίου, ενώ η συμμετοχή για φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Facebook | Twitter| Team Byron

Η επίσημη αφίσα του συνεδρίου:

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά