Fantasy Festival: το νέο Φεστιβάλ Φαντασίας της Αθήνας έρχεται!

by Nyctophilia

Έχουμε τη χαρά να σας μεταφέρουμε καλά νέα! Ο Οκτώβρης έχει και πάλι ένα αθηναϊκό φεστιβάλ Φαντασίας στο ημερολόγιό του. Ορίστε όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για το “Fantasy Festival“:

Το FANTASY FESTIVAL 2K20 είναι ένα νέο Πολιτιστικό φεστιβάλ με θεματικό αντικείμενο το Φανταστικό, που πραγματοποιείται 03 & 04 Οκτωβρίου 2020 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας 22 στην Αθήνα.

IMAGINE BEYOND REALITY

Στόχος μας είναι η διοργάνωση ενός σύγχρονου και δυναμικού φεστιβάλ το οποίο:

–  Προάγει την ευρύτερη κουλτούρα του Φανταστικού μέσα από τη λογοτεχνία, τη μουσική, τον χορό, το θέατρο, την χειροτεχνία, το παιχνίδι, και τις εικαστικές τέχνες.

–  Δίνει βήμα σε εταιρείες, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται εμπορικά στον χώρο του Φανταστικού, να παρουσιάσουν τις δημιουργίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

–  Συγκεντρώνει όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε το Φανταστικό – το βιβλίο, τα κόμικς, τα επιτραπέζια, τα videogames και σχετικά χόμπι– σε ένα χώρο στον οποίο θα μπορούν να ενημερωθούν και να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε πληθώρα δρώμενων.

Όραμά μας, η δημιουργία ενός πρωτοποριακού, διαδραστικού φεστιβάλ, που προάγει τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την περιβαλλοντική συνείδηση και την ελευθερία της έκφρασης μέσα από τη δημιουργία και που αποτελεί μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

«Από μικροί συνηθίζαμε να βρίσκουμε καταφύγιο μέσα σε σκοτεινά κάστρα και παραμυθένια δάση, να τριγυρνάμε σε δυστοπικές ερήμους και να ταξιδεύουμε σε αιθέριους πλανήτες… Κραδαίνοντας φωτόσπαθα και τόξα ριχνόμασταν στη μάχη, παρέα με θαρραλέους ιππότες και εκκεντρικούς μάγους εναντίον καθεστωτικών στρατιών, δράκων και μηχανικών τεράτων για να προστατέψουμε πριγκίπισσες και να σώσουμε βασίλεια και γαλαξίες από την ολική καταστροφή… Και όταν όλα τελείωναν και βρισκόμασταν και πάλι μέσα στους τοίχους του δωματίου μας, ένα συναίσθημα λησμονιάς και μια ασυγκράτητη έλξη, κάτι σαν ιερό καθήκον, μας ωθούσαν και πάλι να επιστρέψουμε πίσω… Να ταξιδέψουμε με τη δύναμη της φαντασίας μας και με όχημα τα βιβλία, τα κόμικς, τα επιτραπέζια και τα videogames, πέρα από τα στενά όρια που επιβάλλουν η πραγματικότητα και οι έννοιες του χωροχρόνου. Καμία πραγματικότητα δεν μπορεί να υπερισχύσει της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.Έκτοτε έχουν περάσει χρόνια, μα το ταξίδι αυτό συνεχίζεται προσφέροντας ακόμη συγκινήσεις και πρέπει να το συνεχίσουμε, γιατί αυτό είναι μια υπόσχεση που δώσαμε στα παιδιά που ήμασταν κάποτε και που οφείλουμε να μην αθετήσουμε ποτέ. Κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή και μέσα από τις στάχτες πάντα κάτι καινούργιο δημιουργείται… Η κάθοδος της Έβερλι έχει ξεκινήσει και αναγγέλλει τη γένεση του «FANTASY FESTIVAL».

Το FANTASY FESTIVAL 2K20 διοργανώνεται από την Rising Star Promotions (RSP) και την Hellenic Fantasy Legion (HFL) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC).

Τοποθεσία:

HELLENIC AMERICAN COLLEGE

Διεύθυνση: Μασσαλίας 22, Αθήνα Τ.Κ. 10680

Για περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής και επικοινωνία με τους διοργανωτές, επισκεφτείτε το επίσημο site: fantasyfestival.gr.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά