WiHM11: Τιμούμε και φέτος τις γυναίκες του Τρόμου

by Ιλέην Ρήγα

Το ξέρατε ότι εδώ και μια δεκαετία ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στις γυναίκες της βιομηχανίας και της λογοτεχνίας τρόμου;

Από το Δελτίο Τύπου του “Women in Horror Month”

Πώς θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το “Women in Horror Month”;

Το “Women in Horror Month” (WiHM) είναι μια διεθνής, λαϊκή πρωτοβουλία, η οποία ενθαρρύνει τους υποστηρικτές να ενημερωθούν για το υποεκπροσωπούμενο έργο των γυναικών στην βιομηχανία του τρόμου και να το διαδώσουν. Είτε βρίσκονται στην οθόνη, στα παρασκήνια, είτε συνεισφέρουν με άλλους καλλιτεχνικούς τρόπους, είναι σαφές ότι οι γυναίκες αγαπούν, εκτιμούν και συμβάλλουν στο είδος.

Το WiHM γιορτάζει τη συμβολή των γυναικών στον τρόμο καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους μέσω του επίσημου ιστολογίου WiHM, του Ax Wound Film Festival και με την επίσημη βάση δεδομένων / γεγονότων / έργων μέσα στον μήνα του Φεβρουαρίου.  Αυτή η βάση δεδομένων – σε συνδυασμό με τη βάση του WiHM στα  κοινωνικά δίκτυα – προωθεί ενεργά την πραγματοποίηση ετήσιων προβολών ταινιών, ιστολογίων / άρθρων, podcasts και κάθε άλλης μορφής δημιουργικών μέσων με απώτερο στόχο να βοηθήσει τα έργα των γυναικών – αλλά και τις ίδιες – ν’ αποκτήσουν ένα ευρύτερο κοινό.

Αυτή η συνεκτική και θετική κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους, ακριβώς όπως πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι το είδος του τρόμου.

Φέτος, λοιπόν, στη Nyctophilia για όλο τον μήνα του Φεβρουαρίου, θα γράφουμε flash fiction 300 λέξεων με πρωταγωνίστριες γυναίκες που επέζησαν από μια εφιαλτική κατάσταση.

Με το hashtag #greek_WiHM θα τις κοινοποιούμε σε Facebook και Instagram, ενώ μπορείτε να συμμετέχετε και σεις με τις ιστορίες σας είτε στα social media με αυτό το hashtag είτε στέλνοντάς τες στο mail μας! Ας εμπνευστούμε από τη θηλυκή πλευρά του τρόμου!

Λεπτομέρειες για το project:

“Against all odds”

Flash Fiction μέχρι 300 λέξεις από την οπτική μιας πρωταγωνίστριας που επέζησε από μια εφιαλτική κατάσταση. Ποια κατάσταση ήταν αυτή; Πώς επιβίωσε; Τι μήνυμα αφήνει;Θέλουμε ιστορίες δυναμικών γυναικών, αποφασισμένων για όλα, μαχητριών και επαναστατριών, πληγωμένων και απελπισμένων που ρισκάρουν τα πάντα για να σωθούν – ή για να σώσουν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν. Θέλουμε role models που σπάνε το κλισέ της γυναίκας – θύμα. Και όλα αυτά, τα θέλουμε υπό το πρίσμα του τρόμου.

Από τώρα και για όλο τον μήνα του Φεβρουαρίου μπορείτε να μας στέλνετε τα flash fictions σας στο e-mail nyctophilia.nightmares@gmail.com ή τις κοινοποιείτε απευθείας στα social media με τα hashtags #greek_WiHM και #nyctophilia_ WiHM

και εμείς θα δημοσιεύουμε τις καλύτερες στους λογαριασμούς μας στο Facebook και Instagram, ενώ στο τέλος του μήνα θα μπουν σ’ ένα αναμνηστικό e-book.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο επίσημο site womeninhorrormonth.com καθώς και στη σελίδα τους στο Facebook WomenInHorrorMonth.

English Version

How do I describe “Women in Horror Month”?

Women in Horror Month (WiHM) is an international, grassroots initiative, which encourages supporters to learn about and showcase the underrepresented work of women in the horror industries. Whether they are on the screen, behind the scenes, or contributing in their other various artistic ways, it is clear that women love, appreciate, and contribute to the horror genre.

WiHM celebrates these contributions to horror throughout the year via the official WiHM blog, Ax Wound, The Ax Wound Film Festival, and with the official WiHM event/project database in February. This database — in conjunction with the WiHM social media fan base— actively promotes do it-yourself annual film screenings, blogs/articles, podcasts, and any other form of creative media with the ultimate goal of helping works by and featuring women reach a wider audience.

This inclusive and positive movement is open to everyone, just as we believe the horror genre should be.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά