Ένας ασυνήθιστος Edgar Allan Poe μέσα από «Extraordinary Tales»

by Άρτεμις Τουλή

Ο Edgar Allan Poe (19 Ιανουαρίου 1809 – 7 Οκτωβρίου 1849) ήταν ένας Αμερικανός συγγραφέας, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας, που θεωρείται ευρέως ως η κεντρική φιγούρα του ρομαντισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην αμερικανική λογοτεχνία γενικότερα. Ευρύτερα γνωστός για τις ιστορίες μυστηρίου και τρόμου, ο Poe ήταν ένας από τους πρωτοπόρους Αμερικανούς συγγραφείς διηγημάτων και, γενικά, θεωρείται ο δημιουργός του είδους της αστυνομικής λογοτεχνίας. Επίσης, συνέβαλλε τα μέγιστα στο αναδυόμενο είδος της επιστημονικής φαντασίας. Ήταν ο πρώτος γνωστός Αμερικανός συγγραφέας που προσπάθησε να κερδίσει τα προς το ζην μέσα από τα γραπτά του και μόνο, με αποτέλεσμα να έχει μια οικονομικά δύσκολη ζωή και καριέρα. Σαν σήμερα ( 19/01)  θα ήταν τα γενέθλια του. Αυτήν την ημέρα θα δούμε μια διαφορετική παρουσίαση του έργου του.

Άραγε τι να με περιμένει εκεί . . .

Άραγε τι να με περιμένει εκεί . . .

Το 2013 ο animator Raul Garcia παρουσίασε την ταινία κινουμένων σχεδίων με το όνομα “Extraordinary Tales” που είναι μια  μια ανθολογία τρόμου που αναπαριστά πέντε από τις πιο τρομακτικές ιστορίες του Edgar Allan Poe, η κάθε μια με διαφορετικό στυλ κινουμένων σχεδίων. Οι πέντε ιστορίες που ξαναγεννήθηκαν στη μεγάλη οθόνη είναι «The Tell-Tale Heart», «The Pit and the Pendulum», «The Fall of the House of Usher», « The Facts in the Case of Mr. Valdemar» και «The Masque of the Red Death». Εμφανίστηκαν στην μεγάλη οθόνη στις 23/10 την περίοδο του Halloween, τι πιο ταιριαστό. Χρειάστηκαν 9 χρόνια για να ολοκληρωθεί η ταινία σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Guillermo Del Toro και άλλους βετεράνους του είδους.

Η επίσημη αφίσα της ταινίας κινουμένων σχεδίων Extraordinary Tales.

Μεγάλο μέρος της προοπτικής που παρουσιάζεται στην ταινία προέρχεται από τα νεανικά χρόνια του Garcia, τα οποία είχαν δαπανηθεί αχόρταγα στην ανάγνωση και παρακολούθηση τρόμου, φαντασίας, και sci-fi, καθώς και δεκαετιών στη δημιουργία ταινιών κινουμένων σχεδίων, όπως το «Who Framed Roger Rabbit», «Αλαντίν», «Η Παναγία των Παρισίων» και «Fantasia 2000». Κάνοντας το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, οι «Extraordinary Tales» είναι ένα σκοτεινό όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον animator μετά από εννέα χρόνια.

Σκηνή από τη ταινία

Το παρακάτω τρέιλερ προσφέρει όλη την συγκίνηση και τα ρίγη που θα περίμενε κανείς από τον Edgar Allan Poe, και τα ανατριχιαστικά, στυλιζαρισμένα κινούμενα σχέδια του Raul Garcia συλλαμβάνουν τέλεια την απειλητική αύρα του γοτθικού ποιητή και συγγραφέα. Τις ιστορίες τις διηγούνται μερικά από τα πιο θρυλικά ονόματα του τρόμου, συμπεριλαμβανομένων των Christopher Lee, Roger Corman,Guillermo Del Toro και Bela Lugosi.

Το άρθρο μετάφερθηκε μερικώς αναδιατυπωμένο απο το Stasinews.gr

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά