Ανθολογία: “After the Happily Ever After”

by Ιλέην Ρήγα

Η ανθολογία “After the Happily Ever After” δίνει νέα πνοή φαντασίας και μεταμορφώνει κλασσικά παραμύθια σε σκοτεινές ιστορίες  που δε θυμίζουν σε τίποτα τις αφηγήσεις που μας μεγάλωσαν.

Το συλλογικό αυτό έργο αποτελείται από περισσότερες από 70 ιστορίες και ο εκδοτικός που πραγματοποιεί το εγχείρημα ξεκίνησε μια καμπάνια στο kickstarter, ώστε πέρα από την παράδοση στο αναγνωστικό κοινό μιας συλλογής υψηλού επιπέδου γραφής και ύφους, να μπορέσει να αμείψει τους συμμετέχοντες με ένα αξιοπρεπές ποσό για την συνεισφορά τους. Στόχος της καμπάνιας να φτάσει τα $5,500.

Την καμπάνια του kickastarter μπορείτε να την δείτε και να την στηρίξετε ΕΔΩ. Παραθέτουν επίσης και μικρά αποσπάσματα από 4 ιστορίες της συλλογής.

Ανάμεσα στα παραμύθια βρίσκεται και ένα της αγαπημένη μας Δήμητρα Νικολαΐδου. Η ιστορία της έχει τίτλο “Blue Wedding” και είναι βασισμένη στον μεσαιωνικό μύθο της Μελουζίνας:

“Το 963 μ.Χ. όταν ο Κόμης Ζίγκφριντ των Αρδεννών αγόρασε το Λουξεμβούργο και παντρεύτηκε την όμορφη Μελουζίνα, η οποία το πρωί μετά το γάμο τους έκανε να παρουσιαστεί ένα κάστρο ως δια μαγείας. Έβαλε όμως έναν όρο στο γαμπρό. Απαίτησε να την αφήνει ολομόναχη μια μέρα κάθε βδομάδα. Ο Κόμης δεν κατάφερε να αντισταθεί στον πειρασμό. Την κρυφοκοίταξε μέσα στο μπάνιο της κι έβγαλε μια κραυγή όταν ανακάλυψε πως ήταν γοργόνα. Η Μελουζίνα τον είδε και βούλιαξε μαζί με τη μπανιέρα της μέσα στο βράχο. Από τότε εμφανίζεται κάθε επτά χρόνια, άλλοτε σαν πολύ όμορφη γυναίκα κι άλλοτε σαν ερπετό, μα πάντα  με ένα κλειδί στο στόμα της.  Όποιος της πάρει το κλειδί θα την κάνει δική του.

Ο μύθος της Μελουζίνας έχει εμπνεύσει πολλά έργα κι έχει πάμπολλες εκδοχές. Τη Γαλλική του 1382· μια Ισπανική στην οποία η ίδια αφηγείται την ιστορία της και τις πολλές ζωές της· μια Γερμανική του 1456 που λίγο αργότερα μεταφράστηκε στα αγγλικά ως μύθος του Άβαλον, στην οποία (πάλι, σαν τις σειρήνες) είναι μιά από τρεις αδελφές των οποίων τη φύση η μάνα κρύβει από τον πατέρα με τραγικές συνέπειες· το παραμύθι του Γουώλτερ Σκοτ· μια Ουβερτούρα του Μέντελσον· το Arcanum 17 του Αντρέ Μπρετόν αλλά και αναφορές στον Προύστ (που όχι μόνο την σύγκρινε με τη Ζιλμπέρτ του μα αναφέρει και τη Δούκισσα ντε Γκερμάντ ως απόγονό της, αφού καταγόταν από τους Λουζινιάν)· και αμέτρητα σύγχρονα έργα. (Πηγή: http://kastellakia.blogspot.com/2012_04_01_archive.html#ixzz4NzFENzXy)”

Η ανθολογία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου από την Transmundane Press.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά