Απεβίωσε ο Stuart Gordon, σκηνοθέτης αγαπημένων cult ταινιών τρόμου

by Nyctophilia

Ο Stuart Gordon, σκηνοθέτης θρυλικών cult ταινιών τρόμου, όπως το “Re-Animator” και “From Beyond,” απεβίωσε σε ηλικία 72 χρονών. Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένειά του στο site “Variety“.

Αν και έγινε γνωστός για τη σημαντική συμβολή του στον ανεξάρτητο κινηματογράφο τρόμου, ο Γκόρντον είχε μια μεγάλη σταδιοδρομία που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, και την ίδρυση της Οργανωτικής Εταιρείας Θεάτρου (Organic Theater Company) μαζί με τη σύζυγό του, Carolyn Purdy-Gordon. Το Organic παρουσίασε σπουδαία έργα, όπως το “Sexual Perversity in Chicago” του David Mamet και το “Bleacher Bums”, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Dennis Franz και Joe Mantegna. Ήταν συν-δημιουργός του franchise “Honey, I Shrunk the Kids”, όπου είχε συμβάλλει στο σενάριο, και παραγωγός του sequel, ενώ σκηνοθέτησε και ένα επεισόδιο του τηλεοπτικού spin-off. Το 2005, σκηνοθέτησε μια ταινία βασισμένη στο “Edmond” του Mamet, με πρωταγωνιστή τον William H. Macy. Στις ταινίες του περιλαμβάνονται επίσης το “Fortress“, το “Castle Freak” και το “King of the Ants“.

Τα τελευταία χρόνια, ο Gordon ήταν ενεργός στο Λ.Α. θέατρο, σκηνοθετώντας με επιτυχία τη σόλο παράσταση «Nevermore… Ένα βράδυ με τον Edgar Allan Poe» με πρωταγωνιστή τον αστέρα του “Re-Animator”, Jeffrey Combs. Επίσης, συν-έγγραψε το βιβλίο για το “Re-Animator: The Musical” και το σκηνοθέτησε, το οποίο κέρδισε πολλά βραβεία και εγκωμιάστηκε από κριτές.

Ο Gordon βραβεύτηκε, επίσης, με το “Stage Raw Award” για την ταινία “Taste”, ένα δράμα τρόμου που έκανε πρεμιέρα το 2014 και ήταν βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός άντρα που δέχτηκε να γίνει τροφή για έναν κανίβαλο.

Πηγή: variety.com

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά