Απεβίωσε σε ηλικία 95 χρονών ο γιος του Tolkien, Christopher Tolkien

by Nyctophilia

Ο γιος του J. R. R. Tolkien, κληρονόμος και διαχειριστής του έργου του, Christopher Tolkien, που έκλεισε τα 95 μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, απεβίωσε χθες το βράδυ στην πόλη Βαρ της Προβηγκίας (Νοτιοανατολική Γαλλία), όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Διεκομίσθει την Τετάρτη στο νοσοκομείο Centre Hospitalier de la Dracénie (CHD) με προβλήματα υγείας όπου και κατέληξε την Πέμπτη.

Η είδηση έγινε γνωστή μόλις πριν λίγο από το site της τοπικής εφημερίδας “varmatin.com“. Η είδηση του θανάτου του έχει ήδη βυθίσει στο πένθος τους λάτρεις της λογοτεχνίας του Φανταστικού σε όλο τον κόσμο.

Αν και σ’ όλη του τη ζωή ζούσε στις σκιές ξωτικών και χόμπιτ, ο ίδιος ήταν ιδιαιτέρων χαμηλών τόνων και σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις. Ζούσε μια διακριτική και απομονωμένη ζωή στην επαρχία Aupsoise, μαζί με την γυναίκα του, Baillie, σε ιδιόκτητο κτήμα, το “Les Sablons” περιτριγυρισμένος από ελιές και πεύκα, μακριά από την πόλη, στον δρόμος προς το Villecroze.

Παρόλο που ο Tolkien ήταν ο συγγραφέας του σύμπαντος της Μέσης-γης, ο γιος του, Christopher, ήταν αυτός που φρόντισε να κρατήσει ζωντανή την φλόγα του στο κοινό, εκδίδοντας και αναπτύσσοντας τις βάσεις της κοσμοπλασίας του πατέρα του.

Για την ώρα, δεν υπάρχει ενημέρωση για την κηδεία του, η οποία θα γίνει στην Aups, μια περιοχή του Βαρ, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Cover image: François Deladerrière / © The Tolkien Estate Limited 2016

Με πληροφορίες από Τor.com και varmatin.com.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά