Δημιουργική Γραφή στο Spookville

by Nyctophilia

Περιγραφή

Ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής, μπορεί να ξεκλειδώσει στον καθένα, τις συγγραφικές δυνατότητες που δεν γνώριζε πώς κατέχει. Μπορεί να διαθέτει ταλέντο, αλλά χρειάζεται την κατάλληλη εργαλειοθήκη για να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Γνωρίζει κανείς τα συστατικά που δομούν το μυθιστορηματικό σύμπαν; Έχει διακριτό χωροχρόνο όταν το επιθυμεί; Οι χαρακτήρες του είναι πολυδιάστατοι; Η αφήγηση διαμορφώνεται κατά βούληση; Υπάρχει πλοκή; Διαχειρίζεται σωστά την απαιτητική και περιορισμένη έκταση που του προσφέρει ένα διήγημα;
Όλα αυτά τα ερωτήματα χτίζουν και τον σκελετό μίας μυθιστορηματικής επινόησης. Πριν ξεκινήσει η αφήγηση -με τον ίδιο τρόπο και σκεπτικό η συγγραφή- πρέπει κανείς να γνωρίζει πώς θα δομήσει και θα υλοποιήσει την έμπνευση του.

Ενότητες Διδασκαλίας

– Χωροχρόνος, δημιουργία σκηνικού για την αφήγηση μας.
– Πλάγια γραφή, αισθήσεις, συναισθήματα.
– Χαρακτήρες, πολυδιάστατη περιγραφή τους, εσωτερική και εξωτερική εστίαση.
– Σχεδιασμός πλοκής, συγκρούσεις, δομή κειμένου.
– Αφήγηση – 1η ενότητα.
– Αφήγηση – 2η ενότητα.
– Επιμέλεια κειμένου.
– Αφηγηματικές τεχνικές και προετοιμασία για την γραφή μικρής φόρμας.
– Δικτυακές και Πολυμεσικές εφαρμογές στη δημιουργική γραφή.
– Ψηφιακή αφήγηση : Είναι ένα ψηφιακό εργαλείο που δίνει στα άτομα τις δεξιότητες να πουν τη δική τους προσωπική ιστορία σε μια ταινία δύο λεπτών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται ώστε να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία για να φτιάξουν μικρές ηχητικές-οπτικές ιστορίες. Είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Αποτελεί στην πραγματικότητα έναν ισχυρό τρόπο προσωπικής έκφρασης που παρέχει το μέσο να ακουστεί και να προβληθεί οποιοσδήποτε. Οι επιστήμονες ορίζουν την ψηφιακή αφήγηση ως τον συνδυασμό της παραδοσιακής προφορικής αφήγησης με πολυμέσα του 21ου αιώνα και σύγχρονα εργαλεία τηλεπικοινωνίας, ενώ αντιμετωπίζεται εδώ και χρόνια ως μια νέα μορφή τέχνης που χρησιμοποιεί την εικόνα, το βίντεο και την αφήγηση.

Το εργαστήριο διαρκεί 2 ώρες την εβδομάδα. Δίνεται δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν κράτηση το χώρο του εργαστηρίου δωρεάν ώστε να εργαστούν ομαδικά πάνω στο project που κάθε φορά τους αναθέτει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου.

Υπεύθυνος εργαστηρίουΑλέξανδρος Μυροφορίδης

Πτυχιούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημιουργική Γραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υποψήφιος διδάκτορας του ίδιου τμήματος και ιδρυτής – επικεφαλής της ομάδας βιωματικών δράσεων Gamecraft.

Πληροφορίες

Τηλ: +30 2310 850 008
Email: info@spookville.eu
Αθανασίου Σουλιώτη, 15, Θεσσαλονίκη, 54642

Ωράριο Workshop

Τετάρτη: 19:30 – 21:30

Κόστος Εργαστηρίου : 37€/ μήνα (συμπεριλαμβάνεται 24% Φ.Π.Α.)

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά