“Η Δούκισσα της Πλακεντίας”: Έρχεται το πρώτο ελληνικό VR παιχνίδι τρόμου

by Nyctophilia

Μέσα στο 2018, αναμένεται από την Tenebra Studios το πρώτο ελληνικό VR παιχνίδι τρόμου, σε πρώτο πρόσωπο, εμπνευσμένο από τον θρύλο της Δούκισσας της Πλακεντίας.

Όπως μας ενημερώνει η Wikipedia:

Η Tenebra Studios είναι ελληνική ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, localization και σχεδιασμού ιστοσελίδων που ιδρύθηκε το 2006 από τον Θανάση Γεωργούλη και την Κωνσταντίνα Μπεθάνη με έδρα το Περιστέρι της Αθήνας. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Locsmiths, τα παραρτήματα της Sony (συγκεκριμένα τα Sony Hellas, Sony Portugal και Sony Norway), καθώς και την Utrax, για την τοπικοποίηση των παιχνιδιών Uncharted 2: Among ThievesUncharted 3: Drake’s Deception και God of War III στα ελληνικά.

Το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που δημιουργήθηκε από την Tenebra Studios, ονόματι Magnetic Wars, κυκλοφόρησε το 2010 για το iOS, ενώ το 2015 το Evergrowth: A trip to Adulthood συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό Indie Game Maker Contest 2015 και κέρδισε την τρίτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού. Τα δύο υπό ανάπτυξη παιχνίδια της εταιρείας είναι το παιχνίδι βολών πρώτου προσώπου dungeon crawler με τίτλο Dungeons ‘n’ Disco καθώς και το παιχνίδι τρόμου VR (Εικονικής Πραγματικότητας) με τίτλο Duchess of Plaisance (ή Η Δούκισσα της Πλακεντίας).

Το παιχνίδι είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία, αλλά και τους θρύλους που γεννήθηκαν γύρω από το όνομα, της Δούκισσας της Πλακεντίας, η οποία δεν μπόρεσε να αποδεχθεί ποτέ τον θάνατο της κόρης της. Ταρίχευσε το σώμα της και το κράτησε στον πύργο της, συνεχίζοντας να φέρεται και να της μιλά σαν να ήταν ακόμα ζωντανή, ώσπου μια πυρκαγιά κατέστρεψε το πύργο αλλά και το σώμα της κόρης της. Αποτρελαμένη, τριγυρνούσε στα δάση της Πεντέλης θρηνώντας.

Το teaser trailer μαρτυρά το πόσο ατμοσφαιρικά ανατριχιαστικό πρόκειται να είναι το παιχνίδι, σημαντικός άξονας του οποίου δεν είναι μόνο η άψογη δημιουργία των γραφικών, αλλά και η εκτενής ιστορική έρευνα. Η τεχνολογία μπολιάστηκε με τα λαογραφικά στοιχεία της εποχής του 1800, σηματοδοτώντας μια νέα σελίδα στα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που δεν στηρίζεται μόνο στη φαντασία, αλλά και σε αληθινά γεγονότα. Άλλωστε, οι αληθινές ιστορίες που προκαλούνται από το ανθρώπινο χέρι κρύβουν μεγαλύτερους τρόμους από ό,τι εκείνες που δημιουργεί η φαντασία του νου.

Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα συνεργάζεται με εξέχοντες φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης: τον Δήμο Πεντέλης, το Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, την Πρεσβεία του Λιβάνου στην Ελλάδα, το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών του εκπαιδευτικού ομίλου New York College, τα Τμήματα Ψυχολογίας του New York College και του University of Bolton, το Τμήμα Επικοινωνίας, ΜΜΕ και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016 στο Digital Universe #3, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και στο GameAthlon 2.5 ενώ το 2017 το είδαμε στο Athens Science Festival, το Athens Mini Maker Faire και το Digital Expo. Σε κάθε παρουσίαση, η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης και οι κριτικές διθυραμβικές. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για Η/Υ, για κινητά και για την κονσόλα του PS4.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site τους και ακολουθείστε τους στο Facebook.

https://www.facebook.com/TenebraStudios/

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά