Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας κυκλοφόρησε νόμισμα με τον Δράκουλα

by Nyctophilia

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας λάνσαρε εχθές ένα νέο, συλλεκτικό νόμισμα αξίας 15€ με την προτομή του Δράκουλα, προς τιμήν του Bram Stoker. Η κυκλοφορία του συμπίπτει με τον εορτασμό του Halloween.

Στο μεταξύ, περίπου 70.000 άτομα αναμένεται να παραβρεθούν στο Bram Stoker Festival, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ και θα λήξει με μια θεαματική, τρομακτική παρέλαση από την ομάδα Macnas.

Ο συνιδρυτής του φεστιβάλ, Tom Lalor, λέει ότι το φεστιβάλ αιχμαλωτίζει τη φαντασία των ανθρώπων. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

Νομίζω ότι οι άνθρωποι πάντα απολαμβάνουν αυτή την εποχή του χρόνου. Παραδοσιακά στην Ιρλανδία το Halloween ξεκίνησε το Samhain. Είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε πως οι εποχές αλλάζουν αλλά επίσης, τα τελευταία χρόνια το προγραμματίζουμε με διάφορα δρώμενα – κωμωδίες, θέατρα και εκδηλώσεις. Νομίζω πως πλέον ο κόσμος το περιμένει ως μέρος της καθημερινότητάς του.

Πηγή: irishexaminer.com

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά