Παρουσίαση videogame: “Η Χρυσαλίδα”

by Βασίλης Γιαννάκης

Πάει καιρός από τότε που διάβασα τη συλλογή διηγημάτων «Η χρυσαλίδα» από τον συγγραφέα Κυριάκο Χαλκόπουλο και μπορώ να πω ότι πολλά από αυτά έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μου. Πρόσφατα έμαθα ότι ο συγγραφέας μετέφερε σε μορφή video game το πιο αγαπημένο μου της εν λόγω συλλογής, το οποίο ονομάζεται «Το Αντικείμενο των Ονείρων».

Πρόκειται για μια εξαιρετική ιστορία, ενός ανθρώπου που επισκέπτεται το διαμέρισμα ενός φίλου του. Στην αρχή, εξερευνά τους χώρους που περιλαμβάνει περιμένοντας τον ιδιοκτήτη να καταφθάσει, όταν όμως η ώρα περνάει και ο ιδιοκτήτης δεν εμφανίζεται, ο επισκέπτης αρχίζει να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

http://www.adventuregamestudio.co.uk/images/games/2209_1.png

Αυτή η υπόθεση έχει μεταφερθεί αυτούσια σε μορφή adventure game από τον ίδιο τον συγγραφέα και διατίθεται σε διάφορες πλατφόρμες ερασιτεχνικών (indie) παιχνιδιών.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αναβίωση των indie παιχνιδιών τα οποία είναι πολύ πιο απλοϊκά σε σχέση με αυτά του εμπορίου, αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι φέρουν την προσωπική σφραγίδα του δημιουργού τους. Στα εμπορικά παιχνίδια συνήθως εργάζονται πολλές δεκάδες ανθρώπων, επομένως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κριτική: «Η Χρυσαλίδα» του Κυριάκου Χαλκόπουλου

Ένα άλλο θετικό των indie games είναι ότι οι ίδιοι οι δημιουργοί τους τα διοχετεύουν στο ιντερνέτ προκειμένου να τα κατεβάσει ο καθένας ελεύθερα. Στο τέλος του παρόντος άρθρου, θα σας δώσω ένα λινκ απ’ όπου μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι δωρεάν.

https://i.imgur.com/bZ370co.png

To videogame “The Chrysalis” έχει σχεδιαστεί με την πλατφόρμα Adventure Game Studio και ανάλογα με το πόσο εύκολα βρίσκει κάποιος τον τρόπο για να κάνει πρόοδο σε αυτό, μπορεί να διαρκέσει μέχρι περίπου μισή ώρα.

Λαμβάνει υπόψη του τον παράγοντα χρόνο, με την έννοια ότι ο παίχτης μπορεί να προχωρήσει δοκιμάζοντας την παρατήρηση και τη χρησιμοποίηση των διαφόρων αντικειμένων που υπάρχουν στο διαμέρισμα του γνωστού του. Κάθε φορά που εξαντλεί την εξερεύνησή του, ο χρόνος παραμονής στο διαμέρισμα περνάει και κάποιες από τις αποφάσεις του χαρακτήρα θα έχουν μεταβληθεί.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που κάποιοι από τους πίνακες του διαμερίσματος απεικονίζουν πολιτιστικά στοιχεία της πόλης μου, της Θεσσαλονίκης, όπως για παράδειγμα τον Λευκό Πύργο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο άλλο παιχνίδι που να διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας, οφείλω να πω ότι το παιχνίδι «H Xρυσαλίδα», όπως επίσης και το βιβλίο «Η Χρυσαλίδα» είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά και φιλοτεχνημένα με μεράκι. Σε περίπτωση που το απολαύσετε όσο εγώ, διαβάστε επίσης την ομώνυμη συλλογή διηγημάτων που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανάτυπο.

Κατεβάστε δωρεάν το παιχνίδι ΕΔΩ.

Γενικές πληροφορίες

Story

Your character was invited by a person he knows since they were in school – they now are in their thirties. He falls in love with this person’s apartment, due to the elegant rooms, but also the antique furniture and – last but not least – the paintings his host has created (they are macabre). While your character would like to just stick around and move from room to room, he is also a bit alarmed, because… his host has left him, without saying why; he just noted that he has something to do, and will return soon. You wonder if the other person has gotten involved into some bizarre story, or strange interests. Nevertheless… you are happy to be given the opportunity to explore the apartment on your own.

Features

Made for 640×400.
Original music and SFX.
All graphics were created in 3d (with Blender).
This is a horror story, based on one of my printed short stories.

Story: Kyriakos Chalkopoulos
Music: Krzysztof Gorzkowski

Cover art: vasodelirium.blogspot.gr

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά