Θέατρο: “Μεσάνυχτα με τον Edgar Allan Poe”

by Nyctophilia

Ο ΠΑΝΟΣ ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑΣ ΞΕΝΟΥΔΑΚΗ

“Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε”

Στις 19 Ιανουαρίου του 1809 ο κόσμος είδε τη γέννηση ενός εκ των  μεγαλυτέρων συγγραφέων του κόσμου.   Ο Edgar Allan Poe συγγραφέας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας και  διακεκριμένος σχολιαστής της σύγχρονης κοινωνίας, παραμένει ένας από κείνους τους “σκοτεινούς” δημιουργούς του Ρομαντισμού, που συνεχίζουν σχεδόν διακόσια χρόνια μετά να προκαλούν ρίγη σε όποιους έρχονται σ΄επαφή μαζί του.

Στον Πόε δόθηκε (δικαίως) μεταξύ των άλλων και ο τίτλος του Πατέρα της Αστυνομικής λογοτεχνίας, αφού εμφανίστηκε  46 χρόνια πριν από τον…πατέρα του Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle. Αναγνωρίζεται δε ακόμα και σήμερα ως ο Βασιλιάς του Μακάβριου.

Ο Μαύρος Γάτος, Η Μαρτυριάρα Καρδιά και Το Βαρέλι Του Αμοντιλλάτο, τρεις από τις κορυφαίες ιστορίες του Πόε, επιλέγησαν, μεταφράστηκαν, διασκευάστηκαν και δέθηκαν οργανικά μεταξύ τους από τον σκηνοθέτη του Μεταθεάτρου Πάνο Νακόπουλο σε μια παράσταση με τον τίτλο “Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε”.

Η παράσταση επιχειρεί μια βαθιά κατάδυση στο απαύγασμα της φιλοσοφίας του Αμερικανού συγγραφέα, θέτοντας βασικά ερωτήματα, γύρω από  την ανθρώπινη συνείδηση, τη διαστροφή, την τρέλα και την ισορροπία ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Τους διάσημους δολοφόνους της παράστασης που ξεκινά την Τετάρτη  13 Δεκέμβρη στο Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη στου Ψυρρή (Αυλητών 10) ερμηνεύει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΤΕΤΑΡΤΗ Απογευματινή ώρα 19.30

ΠΕΜΠΤΗ Βραδυνή ώρα 21.30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μεταμεσονύχτια ώρα 23.30

Είσοδος 10 ευρώ  – Τηλέφωνο Κρατήσεων 698 3796 504

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση-Διασκευή & Σκηνοθεσία: Πάνος Νακόπουλος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Sharon Michelle Christie

Διεύθυνση Σκηνής: Γιώργος Νικολάου

Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης

Στο ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑΣ ΞΕΝΟΥΔΑΚΗ (Αυλητών 10 Ψυρρή) – Αθήνα

FACEBOOK: https://www.facebook.com/metatheatronNew

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά