Διαβάσαμε και σας Παρουσιάζουμε το βιβλίο “Διάδοχοι, Η Πληγή του Δράκου”

by Αργυρώ Χαρίτου

ΔΙΑΔΟΧΟΙ

 ΒΙΒΛΙΟ: διάδοχοιΔΙΑΔΟΧΟΙ – Η ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ISBN: 9789609599511

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΗΓΗ

ΣΕΛΙΔΕΣ: 692

ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

Μόλις τελείωσα το βιβλίο «ΔΙΑΔΟΧΟΙ», η αίσθηση που άφησε το βιβλίο στη ψυχή μου είναι μια πίκρα.

Πίκρα, για το πόσο εγωιστές μπορούμε να γίνουμε εμείς οι άνθρωποι.

Πίκρα, γιατί είναι ελάχιστες οι στιγμές που αναλογιζόμαστε το αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Πίκρα, γιατί πληγώνουμε ανθρώπους που αγαπάμε, λόγω του ότι είμαστε ισχυρογνώμονες.

Πίκρα, διότι μεταμορφωνόμαστε σε παλιάτσους, λέγοντας ψέματα στον εαυτό μας για την πραγματικότητα γύρω μας.

 

Η Λίνα είναι ένα καθημερινό κορίτσι με τα προβλήματα της, όπως όλοι μας. Ακροβατεί ανάμεσα στη δουλειά και το πανεπιστήμιο. Προσπαθεί να  χωρίζει το χρόνο της ισάξια και στις δυο πραγματικότητες που ρουφούν τον αέρα των πνευμόνων της… όμως δεν τα καταφέρνει.

Η κατεστραμμένη της ψυχολογία έρχεται να ισοπεδωθεί όταν μαθαίνει ότι είναι μάγισσα. Ότι υπάρχει ένας παράλληλος κόσμος με αυτόν που ζει. Ότι έχει δυνάμεις μαγικές και κάποιος τις έχει δεσμεύσει. Ότι δε γνωρίζουν σε ποια φυλή, από τις 9 που υπάρχουν, ανήκει. Έχουν μια υποψία, αλλά δεν είναι σίγουροι. Σχεδόν όλοι όσοι είναι γύρω της όλα αυτά τα χρόνια, ανήκουν στο μαγικό κόσμο.

Πόσο εύκολο είναι να δεχτείς την κληρονομικότητα σου; Πόσο εύκολο είναι να ξεριζώσεις τις ρίζες σου για να σε εναποθέσουν σε ένα νέο μέρος, επειδή στο ζητούν; Μια μετακόμιση εμείς οι κοινοί πραγματοποιούμε, και πιστεύουμε ότι καταστρέφεται η ζωή μας. Από τη Λίνα ζητάνε να εγκαταλείψει τα πάντα, που πίστευε για 21 χρόνια ότι ήταν δικά της, για να ζήσει στον κόσμο που ανήκει. Τους φαίνεται παράξενο που δεν δέχεται άμεσα να τους ακολουθήσει. Πόσο σκληροί γινόμαστε, τις περισσότερες φορές άθελά μας. Δε δίνουμε το δικαίωμα στον άλλον να σκεφτεί, να νιώσει, να αισθανθεί τι είναι καλύτερο για εκείνον. Τον υποβάλλουμε στις δικές μας ανάγκες, γιατί αυτό πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο, για εκείνον, όμως όχι. Αυτό που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για εμάς.

Η Λίνα προσπαθεί να ακολουθήσει όλα όσα διαδραματίζονται στη ζωή της. Προσπαθούν να την εκπαιδεύσουν, όμως είναι τόσα πολλά που γράφει τα πάντα σε ένα τετράδιο. Νιώθει να χάνει τον εαυτό της, την ατομικότητα της. Φοβάται ότι δε θα τα καταφέρει. Νιώθει ότι δε θα διαθέτει τις ικανότητες που όλοι αναζητούν από εκείνη. Μια σωτήρα, όπως της έχουν πει όλοι.

Μέσα σε όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει στο μαγικό κόσμο, πρέπει να διαχειριστεί τα αισθήματα που αισθάνεται για τον πανέμορφο, ακαταμάχητο, ψυχρό, εχθρό της. Τον αρχηγό της φυλής του Δράκου. Το Ντάνιελ.

Όλοι αναφέρουν ότι είναι τέρας. Ότι θα τους καταστρέψει μόλις γίνει βασιλιάς. Όλοι τον φοβούνται, όλοι της ζητάνε να απομακρυνθεί από κοντά του, όλοι της ζητάνε να προσέχει.

Είναι πάντα σωστά όσα μας επισημαίνουν οι άλλοι; Εκείνοι γνωρίζουν όλες τις πτυχές της ζωής ενός ανθρώπου; Γνωρίζουν τι κρύβει κάποιος μέσα στην καρδιά του; Είμαστε σίγουροι για το αν μπορεί κάποιος να προσποιηθεί  την ανιδιοτέλεια που προσφέρει; Μπορεί κάποιος να είναι τόσο καλός ψεύτης, ώστε να θυμάται όλα του τα ψέματα; Γιατί δεν επιτρέπουμε στο ένστικτό μας να μας ελέγξει; Γιατί προσπαθούμε όλα να τα φιλτράρουμε; Άλλωστε, στο τέλος, πάλι θα πληγωθούμε, πάλι θα μας προδώσουν. Μπορεί όχι πάντα, αλλά γιατί να μην απολαύσουμε τη διαδρομή;

Η Λίνα όμως δεν μπορούσε να την απολαύσει. Όλοι της έλεγαν ότι είναι σημαντικοί. Όλοι την προστάτευαν. Όλοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια μαριονέτα για τις δικές τους σκευωρίες.

Από τη στιγμή που έμαθε ότι είναι μάγισσα, παλεύει.

Παλεύει να ανακαλύψει ποια είναι.

Παλεύει να διαχειριστεί τα συναισθήματα της.

Παλεύει να τα κρύψει.

Παλεύει  με την εικόνα ενός φαντάσματος που θέλει να φάει τη ψυχή της.

Παλεύει να βρει τη ψυχική της ισορροπία.

Παλεύει, παλεύει, παλεύει….. και ενώ όλοι θέλουν να είναι προστατευμένη, κανένας δεν κατανοεί τα συναισθήματα της, δεν αντιλαμβάνεται τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη ψυχή, την καρδιά και το μυαλό της.

Και η μεγαλύτερη απογοήτευση, όχι του βιβλίου, είναι ότι και οι πιο ευσεβείς κάνουν λάθη. Όταν έμαθαν τελικά ποια είναι η φυλή της, ποια είναι η οικογένεια της, όλοι σχεδόν της γύρισαν την πλάτη. Όλοι την απαρνήθηκαν. Απλά και μόνο γιατί δεν ήταν αυτή που περίμεναν. Περισσότερο από όλους, αυτός που αγαπούσε και πίστεψε. Και για ποιο λόγο; Γιατί ο εγωισμός του έκρινε ότι ήταν το καλύτερο για εκείνη.

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

«Ο έρωτας και ο φόβος είναι οι μεγαλύτερες αδυναμίες ενός ηγέτη»

Με την αποκάλυψη πως η Λίνα είναι μάγισσα και ίσως η τελευταία απόγονος και διάδοχος μιας αρχαίας μαγικής φυλής, όλοι εμφανίζονται πρόθυμοι να την προστατέψουν. Ισορροπώντας, όμως, ανάμεσα σε δύο κόσμους και με όλα όσα θεωρεί μέχρι τώρα δεδομένα για τη ζωή και τον ίδιο τον εαυτό της να καταρρέουν, η Λίνα αισθάνεται πιο μόνη και χαμένη από ποτέ. Μόνο ο Ντάνιελ δείχνει να αντιλαμβάνεται τους φόβους και τα συναισθήματά της. Αλλά είναι τα δικά του συναισθήματα αληθινά ή κάθε πράξη του αποτελεί μέρος ενός διαβολικού σχεδίου με έπαθλο την απόλυτη εξουσία;

Σε μια κοινωνία με άλλους νόμους και κανόνες, μυστικά του παρελθόντος συγκρούονται με το παρόν. Οι ήρωες, εκτελεστές και θύματα μιας αιώνιας διαμάχης για την εξουσία και τη δύναμη, που γράφτηκε πάνω στις στάχτες του έρωτα. Πιόνια, σε ένα παιχνίδι που στήθηκε πριν καν γεννηθούν και ορίστηκε με μια τελευταία διαθήκη.

Με ανατρεπτική πλοκή, γεμάτη ίντριγκα και αγωνία, «Η πληγή του δράκου» αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, όπου το φανταστικό στοιχείο συναντά τον σύγχρονο κόσμο, δίνοντας νέα οπτική στην έννοια του απαγορευμένου έρωτα.

«Ένας αριστοτεχνικά στημένος φανταστικός κόσμος, στον οποίο κυριαρχούν η συνύπαρξη μάγων και ανθρώπων, οι συνεχείς ανατροπές και οι έντονες συγκινήσεις. Η διαρκώς αναπτυσσόμενη εγχώρια σκηνή της λογοτεχνίας του Fantasy αποκτά ένα νέο συγγραφικό διαμάντι! Το καλύτερο από όλα; Θα έχει και συνέχεια!»

διαβάζοντας το βιβλίο “Διάδοχοι” οι εκρήξεις αγάπης και μίσους. Οι αντίξοες συνθήκες που μοιράζονται οι ήρωες μας, αντικατοπτρίζουν το συγκεκριμένο τραγούδι. Τα λόγια του είναι αυτό που ένιωθα όταν κατανοούσα τους ήρωες.  say something….

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά