Κριτική: “Ο Βωμός των πέντε Βουνών” της Andri K. W.

by Αργυρώ Χαρίτου

Συγγραφέας: Andri K. W.
Εκδότης: Εκδόσεις iWrite.gr
ISBN: 9786185067915
Αριθμός Σελίδων: 364
Γλώσσα Γραφής: ελληνικά

Οπισθόφυλλο:

Λένε ότι όσοι φοβούνται το σκοτάδι δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να κάνει το φως.
Έχεις φανταστεί ποτέ τι θα συμβεί αν ο άνθρωπος αρχίσει να φοβάται το φως περισσότερο από το σκοτάδι;

Κριτική:

Η συγγραφέας, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ολοκλήρωσε ένα βιβλίο φαντασίας που μας μιλάει για τον έρωτα, την φιλία, την θυσία.
«Ο Βωμός των πέντε Βουνών» είναι ένα νεανικό βιβλίο για τη ζωή μιας κοπέλας που αλλάζει ριζικά.  Αποχωρίζεται με την βία τον κόσμο μας, όπως τον γνωρίζουμε, και μεταφέρεται σ’ έναν άγνωστο, μαγευτικό παράξενο τόπο και χρόνο. Φανταστείτε το σαν να τηλεμεταφέρθηκε κάποιος από το 2018 στον 15ο αιώνα.
Οι απαγωγείς της, της φέρονται άσχημα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνει ζωντανή κι αυτό γιατί το ζήτησε ο βασιλιάς. Η ηρωίδα μας ξεχωρίζει τον αρχηγό της οργάνωσης και προσπαθεί να βρει τον τρόπο που θα την βοηθήσει να ελευθερωθεί από τα δεσμά της.  Η νέα παραμυθένια περιοχή που επισκέφτηκε αναλύεται αρκετά, όπως και τα μυθικά πλάσματα, προκαλώντας τον αναγνώστη να φανταστεί τα μέρη και τα ιδιαίτερης ομορφιάς ζώα που το πλαισιώνουν.
Παρά το νεαρό της ηλικίας, η γραφή της συγγραφέως είναι αρκετά καλή, αλλά σίγουρα μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Οι περιγραφές είναι ωραίες, αν και μερικές φορές, είναι αρκετά αναλυτικές ώστε να απομακρύνει τον αναγνώστη από την ιστορία, με αποτέλεσμα να τον μπερδεύει και να χαλάει την ροή σε κάποια σημεία.
Η πλοκή έχει ανατροπές, οι οποίες κρατάνε το ενδιαφέρον όταν δεν τις σταματούν οι αναλυτικές περιγραφές που οδηγούν να χάσει την ένταση ο αναγνώστης.
Οι ήρωες δεν είναι πολλοί κι αυτό βοηθάει να δεθούν οι αναγνώστες μαζί τους. Η ηρωίδα δεν έχει όμως την βαρύτητα και τη ψυχοσύνθεση που επιβάλλεται να έχει μ’ όλα όσα βιώνει στο βιβλίο και τους λόγους που τους βιώνει. Ξεπερνάει πολύ γρήγορα συναισθηματικά την απαγωγή της όταν σώζεται από μια ομάδα ατόμων. Έχει ξεχάσει τους δικούς της ανθρώπους πίσω στην γη. Η αναφορά γίνεται ελάχιστα.
Οι άντρες όμως είναι πιο ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, διότι εμφανίζονται μέσα από τα μάτια της Αναστασίας της πρωταγωνίστριας μας, που μας τους παρουσιάζει σε όλο το μεγαλείο τους με τα θετικά και τα αρνητικά τους.
Είναι ένα βιβλίο για νεαρές ηλικίες. Θα βοηθήσει τα παιδιά να μυηθούν στη φανταστική λογοτεχνία, να διανθίσουν το φανταστικό κομμάτι του νου τους και να αναζητήσουν και άλλα  βιβλία του είδους.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά