Τα τρομακτικά μυστικά των Παιδιών με τα Μαύρα Μάτια

by Αγγελική Ράδου

«Το περιστατικό συνέβη μια ζεστή νύχτα του 1996. Βρισκόμουν μέσα στο αυτοκίνητο μου, όπου έγραφα μια επιταγή, όταν κάποιος χτύπησε ξαφνικά το τζάμι μου. Δύο νεαρά αγόρια, ηλικίας 9 έως 12 ετών, που φορούσαν πουλόβερ με κουκούλα, στέκονταν έξω από το παράθυρο. Το κατέβασα λίγο, κι ένιωσα αμέσως έναν ανεξήγητο φόβο να ρουφάει σχεδόν την ψυχή μου, χωρίς να ξέρω το γιατί. Το ένα αγόρι μου ζήτησε να τα πάω μια βόλτα με το αυτοκίνητο και το άλλο είπε ότι ήθελαν να πάνε σινεμά, αλλά είχαν αφήσει τα χρήματα στο σπίτι της μητέρας τους. Όση ώρα προσπαθούσα να καταλάβω τι πραγματικά ήθελαν, εκείνα προσπαθούσαν να με διαβεβαιώσουν: δεν θα μου έπαιρνε πολλή ώρα, ήταν απλώς δύο παιδιά, χωρίς όπλα και τα σχετικά.

Κοίταξα αλλού για μερικά δευτερόλεπτα, κι όταν το βλέμμα μου επέστρεψε στα παιδιά, το μυαλό μου κατελήφθη από τρόμο. Τα αγόρια με κοίταζαν με τα ολόμαυρα σαν κάρβουνο μάτια τους, χωρίς κόρη, όμοια μ’ εκείνα τα μάτια που βλέπουμε καμιά φορά σε εξωγήινους και βρικόλακες στην τηλεόραση. Πανικόβλητος, άρχισα να ανεβάζω το παράθυρο μου και τότε ένα από τ’ αγόρια μού είπε επιτακτικά: “Δεν μπορούμε να μπούμε, αν δεν μας το επιτρέψεις! Άφησέ μας να μπούμε!”

 Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Έβαλα μπρος κι έφυγα».

Η μαρτυρία του Αμερικανού δημοσιογράφου και blogger Brian Bethel το 1997 σε μια σελίδα στο Διαδίκτυο, ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά και πιθανότατα η πρώτη δημόσια αναφορά στο τρομακτικό φαινόμενο των Παιδιών με τα Μαύρα Μάτια (Black Eyed Kids). Από τότε οι μαρτυρίες για “αληθινές” συναντήσεις με αυτά τα αλλόκοτα παιδιά όλο και αυξάνονται. Πάντα τις μικρές ώρες της νύχτας, σε απομακρυσμένα σπίτια ή σε διαμερίσματα σε ήσυχες γειτονιές της πόλης όπου οι ένοικοι τους ξαγρυπνούν, θα χτυπήσουν απαλά άλλοτε την πόρτα κι άλλοτε το παράθυρο και θα ζητήσουν με μονότονη, υπνωτιστική φωνή να μπουν μέσα. Καμιά φορά μπορεί ν’ αρχίσουν να χαχανίζουν, σαν να ξέρουν ένα ανατριχιαστικό μυστικό που εσείς αγνοείτε, κι αν τελικά ανοίξετε την πόρτα θα δηλώσουν πως χάθηκαν και πρέπει οπωσδήποτε να τηλεφωνήσουν στη μητέρα τους, για να μην ανησυχεί. Δεν θα απαντήσουν σε καμία ερώτηση, κι όλη αυτή την ώρα θα κοιτάζουν κάτω, αποφεύγοντας την οπτική επαφή. Τη στιγμή όμως που θα τους επιτρέψετε να μπουν στο σπίτι, θα αντικρίσετε τα άψυχα μάτια τους και θα έρθετε αντιμέτωποι μ’ αυτό που οι περισσότεροι μάρτυρες περιγράφουν ως «καθηλωτικό τρόμο» και μια αίσθηση ενεργειακής αφαίμαξης που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το πιθανότερο είναι να κάνετε ό,τι σας πουν, αφού είναι αδύνατον να αντισταθείτε στον πνευματικό έλεγχο που ασκούν.

7c02af82351cf8444b6dade1b568d657

Ο συγγραφέας και ερευνητής του μεταφυσικού John Kettler που έχει ασχοληθεί αρκετά με το φαινόμενο των BEK, υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα παιδιά είναι σκλάβοι των Δρακονιανών ή άλλων ερπετόμορφων οντοτήτων και έχουν στόχο να εξοντώσουν ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων, «καταβροχθίζοντας» την ψυχή τους, το θεϊκό κομμάτι δηλαδή της ανθρώπινης ύπαρξης που συνδέεται με την Πηγή. Σύμφωνα με μαρτυρία που μπορεί να βρει κανείς στη σελίδα του στο Διαδίκτυο, πίσω από την φαινομενικά αθώα μορφή των BEK, κρύβονται οι αποκρουστικές, τριγωνικές φιγούρες κάποιων πλασμάτων που μοιάζουν με έντομα και στην κορυφή του κεφαλιού τους (την κορυφή του τριγώνου) έχουν δύο σωλήνες με τους οποίους ρουφάνε την ανθρώπινη ψυχή, αφήνοντας το θύμα αλλαγμένο, αδιάφορο για προσωπικά ζητήματα που είχαν κάποτε σημασία, ολότελα ξένο και ψυχρό για όσους το συναναστρέφονταν. Και είναι έτσι ακριβώς. Κάθε ανθρώπινη ιδιότητα έχει εξαφανιστεί, αφού το σώμα έχει πια καταληφθεί από αυτά τα πλάσματα, ενώ η ψυχή «χωνεύεται» μέσα στους φοβερούς σωλήνες τους.

Ανάμεσα στις θεωρίες συνωμοσίες και τις υστερικές μαρτυρίες ανθρώπων που άνοιξαν την πόρτα τους στα BEK και δηλώνουν ότι λίγο καιρό μετά υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες, υπάρχουν κάποιες λογικές φωνές που ισχυρίζονται ότι το φαινόμενο δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλοστημένη φάρσα που έγινε αστικός μύθος: Μερικοί έφηβοι με μαύρους φακούς επαφής, οι οποίοι επηρεάστηκαν από ταινίες και βιβλία για εξωγήινους και ξεκίνησαν το τρομακτικό παιχνίδι τους για να διασκεδάσουν στο Χάλογουιν.

Ο David Weatherly, συγγραφέας του βιβλίου «Black Eyed Children», λέει πως η χρήση φακών επαφής μπορεί να ισχύει για κάποιες περιπτώσεις. “Ωστόσο, οι μαύροι φακοί που καλύπτουν όλο το μάτι είναι αρκετά ακριβοί και εξαιρετικά δυσάρεστοι γι’ αυτόν που τους φοράει. Aν λάβουμε υπόψη την ηλικία των ΒΕΚ που τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνάει τα 13 έτη, πόσα από αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν στα αλήθεια να τους αγοράσουν και να τους χρησιμοποιήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα;” γράφει στο βιβλίο του.

Την ιδέα πάντως της δαιμονικής οντότητας που ζητάει κάποιου είδους πρόσκληση για να περάσει το κατώφλι ενός σπιτιού, τη συναντάμε σε πολλές θρησκείες και ο μύθος των ΒΕΚ γενικά, συνδυάζει στοιχεία από πολλές παραδόσεις. Ο Brian Bethel άλλωστε, που πίστευε από μικρός την τρομακτική ιστορία της Bloody Mary, του φαντάσματος που εμφανίζεται στο καθρέπτη εκείνου που θα τολμήσει να ψιθυρίσει το όνομα της τρεις φορές κρατώντας ένα κερί, είχε γράψει στο blog του το 1997 λίγες ώρες μετά τη “μαρτυρία” του για τα BEK:

d7110782f255324238b9e64d6ca95dd5

«Αναρωτιέμαι αν μια τέτοια φανταστική οντότητα, θα μπορούσε να γίνει αληθινή, χάρη στην πίστη ορισμένων ανθρώπων. Η θέληση σ’ αυτή την περίπτωση, είναι η ίδια η πίστη, κυρίως ανάμεσα σ’ αυτούς που είναι αρκετά γενναίοι ή αρκετά ηλίθιοι για να επιχειρήσουν ένα τέτοιο τελετουργικό. Ο φόβος που παράγει η συγκεκριμένη ιστορία αλλά και η συγκεκριμένη (φανταστική;) οντότητα είναι το εργαλείο που θα επιφέρει την αναγκαία αλλαγή της πραγματικότητας. Άρα μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι σαν τη Bloody Mary, μόνο με τη συλλογική δύναμη της θέλησης; Ακόμα και θεές ή θεούς εκτός από παιδικούς θρύλους; Κι είναι όλα αυτά μόνο εκφράσεις κάποιας αλλαγής στην αντίληψη μας ή μπορούν και να υπάρξουν αυτόνομα;»

Αργότερα το ίδιο απόγευμα, o Bethel ανέβασε περισσότερες λεπτομέρειες για την εμπειρία που είχε με τα Παιδιά με τα Μαύρα Μάτια και τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία, υφασμένη από ατελείωτα ηλεκτρονικά threads και διηγήσεις που προκαλούν εφιάλτες. Αν και δεν ξέρουμε ποιες ήταν οι αληθινές προθέσεις του πίσω από τη δημιουργία του αστικού θρύλου των BEK, μπορούμε να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για ένα ωραίο παραμύθι που μπλέκει περίτεχνα την αθωότητα με το Κακό… Αλλά για μισό λεπτό, κάποιος γρατζουνάει την πόρτα μου, κι είναι δύο το πρωί..

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά