Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Λυκόφως: “Η κληρονομιά των Ναϊτών”

by Ιλέην Ρήγα

Ένα EXOμυθιστόρημα που τα έχει όλα: σκοτεινό περιβάλλον, ίντριγκα, προδοσίες, περιπέτεια και αστυνομική πλοκή, αναζήτηση της αλήθειας, ρομαντισμό, φιλοσοφία και γνώση. Ο μετρ των best sellers, Θανάσης Νικολάου, επιστρέφει με το πέμπτο του μυθιστόρημα (τα άλλα τέσσερα είναι εξαντλημένα), για να αφήσει άλλο ένα αποτύπωμα στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. «Η κληρονομιά των Ναϊτών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, αποτελεί το πιο ώριμο έργο του.

Όλα αρχίζουν σε στιλ νουάρ, με την σκηνή ενός φόνου, που θα αποτελέσει την αφορμή, για να γνωριστούν ο Ιάσονας Φιλίππογλου και μια μυστηριώδης Γερμανίδα, η Αντριάνα. Από εκείνη την στιγμή, ο Ιάσονας πιάνει στα χέρια του ένα κουβάρι, που έχει χρέος να ξετυλίξει. Έκτοτε, η ζωή του θα αλλάξει ριζικά, καθώς η μοίρα θα τον φέρει μπροστά σε μυστικά αιώνων και θα τον ρίξει σε πολλούς κινδύνους.

Σε αυτήν την περιπέτεια, που εξελίσσεται αλήθειας μεταξύ Σμύρνης, Κωνσταντινούπολης, Μασσαλίας, Αλεξάνδρειας, Βερολίνου και Παρισιού, έρωτες και πάθη αλληλοπλέκονται, ενώ η προσπάθεια για αναζήτηση της αλήθειας συνοδεύεται από περίτεχνους φιλοσοφικούς διαλόγους.

Τον αναγνώστη προβληματίζουν πολλά ερωτηματικά:

Ποιος ο ρόλος των Ναϊτών Ιπποτών και πώς συνδέονται με το ναζιστικό κίνημα;

Πώς κινούνται οι αδίστακτες μυστικές υπηρεσίες, για να αποκτήσουν τη γνώση που θα οδηγήσει τις χώρες τους στην παγκόσμια κυριαρχία;

Ποια η στάση της μυστηριώδους Ομάδας Έψιλον;

Όλα αυτά τα ερωτηματικά ξεδιαλύνονται όσο το βιβλίο «κυλάει» προς το τέλος του με ρυθμό συναρπαστικό και καταιγιστικό.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Η κληρονομιά των Ναϊτών

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θανάσης Νικολάου

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΣΕΛΙΔΕΣ: 496

ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ: 20 ευρώ

ISBN: 9786185095390

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά