Νέα κυκλοφορία: “Η τελευταία νύχτα της Αδέρας” του Μιχάλη Δαγκλή

by Nyctophilia

Τίτλος: Η τελευταία νύχτα της Αδέρας
Συγγραφέας: Μιχάλης Δαγκλής
Εκδόσεις: Υδροπλάνο
Σελίδες: 504

Οπισθόφυλλο

Ο Σίμος Σουλιώτης είναι ένας κυνικός άνθρωπος που αρέσκεται στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας, στα ξενύχτια και στις καταχρήσεις. Εργάζεται περιστασιακά σαν ερευνητής υπό την αιγίδα του γραφείου ενός παλαίμαχου ιδιωτικού ντετέκτιβ. Όταν το αφεντικό του τον στέλνει, καταμεσής του χειμώνα, σε ένα ορεινό χωριό της ανατολικής Πελοποννήσου για μια υπόθεση εξαφάνισης ενός έφηβου κοριτσιού, ο Σίμος θα κληθεί παράλληλα να αντιμετωπίσει στοιχεία του παρελθόντος του που τόσο καιρό έθαβε μέσα του.

Παρόλα αυτά η υπόθεση δείχνει εύκολη και τα λεφτά που θα πάρει είναι καλά. Ευελπιστεί πως η μικρή μάλλον το έσκασε από το σπίτι και πως θα την βρει σύντομα. Οι κάτοικοι του χωριού είναι ευγενικοί και τον κάνουν να νιώθει φιλόξενα, ενώ το ίδιο το χωριό έχει εναρμονιστεί με ένα παλιό τρόπο ζωής, δίχως την έντονη παρουσία της τεχνολογίας.

Ο Σίμος ξεκινά τις έρευνες και μαθαίνει σιγά σιγά κάποια στοιχεία που τον βοηθούν να σκιαγραφήσει την εξαφανισμένη κοπέλα. Του κάνει εντύπωση πως η μικρή είχε ανακαλύψει κάτι σημαντικό για τον τόπο στον οποίο ζούσε, κάτι που την έκανε να φοβάται για την ίδια τη ζωή της.

Ο Σίμος βρίσκει ανησυχητικές ενδείξεις και μια συνομωσία άνευ προηγουμένου, την στιγμή που η βαρυχειμωνιά κάνει τους δρόμους να παγώσουν και το χωριό να αποκλειστεί από τον έξω κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να έρθει για βοήθεια και κανείς δεν μπορεί να φύγει.

Μέσα σε αυτό τον ασφυκτικό κλοιό ο Σίμος θα κληθεί να ξεδιπλώσει το κουβάρι μιας επικίνδυνης και πρωτοφανής, για τα ελληνικά δεδομένα, υπόθεσης. Σύντομα θα διαπιστώσει πως βρίσκεται παγιδευμένος και πως είναι η δικιά του ζωή που τώρα κινδυνεύει, σε ένα αγώνα ενάντια στο χρόνο.

Ο Μιχάλης Δαγκλής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1980. Κατάγεται από τον Γαλατά Τροιζηνίας, μα μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Η αγάπη του για το βιβλίο αλλά και την λογοτεχνία τρόμου ξεκίνησε από νωρίς. Αναζητά διαρκώς την ιστορία εκείνη που θα τον προκαλέσει ή θα τον τρομάξει περισσότερο. Έχει γράψει δυο μικρές ιστορίες φαντασίας και τρόμου, οι οποίες κέρδισαν σε διαγωνισμό και εκδόθηκαν σε συλλογικό έργο. Η μία είναι το “Εννιά Λεπτά” και περιλήφθηκε το 2009 στο βιβλίο με τον τίτλο Αποκάλυψη από τις εκδόσεις Ανατολικός. Η άλλη είναι το “Μορμολύκειο”και περιλήφθηκε το 2016 στο βιβλίο με τον τίτλο Οι Κόρες της Νύχτας από τις εκδόσεις Nightread. Κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο “Αγαλήνευτα Βάθη” μια συλλογή ιστοριών τρόμου από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, ενώ σύντομα κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο “Η Τελευταία Νύχτα της Αδέρας” από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Άλλη μεγάλη του αγάπη είναι ο κινηματογράφος. Οι ταινίες φαντασίας και τρόμου της δεκαετίας του ’80 είναι αυτές που έχουν επηρρεάσει περισσότερο το συγγραφικό του έργο, ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί σε διάφορα κινηματογραφικά sites.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά