Νέα κυκλοφορία: “Η χώρα του Λάβκραφτ” του Ραφ Ματ

by Nyctophilia

Πληροφορίες

Τίτλος: Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΒΚΡΑΦΤ
Συγγραφέας: ΡΑΦ ΜΑΤ
Μετάφραση: Ουρανία Τουτουντζή
Εκδότης: ΚΑΚΤΟΣ
ISBN 978-960-382-024-6
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Ιαν 2021
Σελίδες: 568

Οπισθόφυλλο

Σικάγο, 1954. Όταν εξαφανίζεται ο πατέρας του, ο 22χρονος νέγρος βετεράνος του στρατού Άττικους Τάρνερ αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Αγγλία, συνοδευόµενος από τον θείο του, Τζορτζ, και την παιδική του φίλη Λετίσια, προκειµένου να τον βρουν. Στο ταξίδι τους προς το υποστατικό του Σάµιουελ Μπρεθγουάιτ (όπου κάποτε δούλευε ως σκλάβα η προγιαγιά του Άττικους και όπου τώρα φαίνεται να βρίσκεται ο πατέρας του), θα συναντήσουν τόσο τους εγκόσµιους κινδύνους της λευκής Αµερικής, όσο και τους υπερκόσµιους κινδύνους που µοιάζουν να είναι βγαλµένοι από τα µυθιστορήµατα του Λάβκραφτ.

Ένα µυθιστόρηµα τρόµου και σκοτεινής φαντασίας, το οποίο επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδέσµους ανάµεσα στη λογοτεχνία τρόµου του Χ. Λάβκραφτ και στον τρόµο του φυλετικού διαχωρισµού που βίωναν οι µαύροι της Αµερικής την εποχή της ρατσιστικής νοµοθεσίας που έµεινε γνωστή ως «Νοµοθεσία Τζιµ Κρόου». Το βιβλίο, το οποίο απαρτίζεται από οκτώ ιστορίες συνδεόµενες µεταξύ τους, αποτέλεσε τη βάση της οµώνυµης επιτυχηµένης τηλεοπτικής σειράς του HBO.

«Ασταµάτητη περιπέτεια που περιλαµβάνει εναλλαγές του χρόνου και της µορφής, καθώς και τρόµους που µοιάζουν βγαλµένοι από τα έργα του Λάβκραφτ. […] Σε αυτό το προκλητικό µυθιστόρηµα της λογοτεχνίας του φανταστικού, ο Ραφ αποτυπώνει ζωντανά τον ρατσισµό ως έναν τρόµο χειρότερο από οτιδήποτε φαντάστηκε ο Λάβκραφτ».

Booklist

«H Χώρα του Λάβκραφτ είναι ένα µυθιστόρηµα που ξεφεύγει από τα όρια του είδους του και προσπαθεί να θέσει επί τάπητος το πρόβληµα του ρατσισµού στη σύγχρονη Αµερική, επικρίνοντας τις προκαταλήψεις των παλαιότερων έργων, ενώ διατηρεί το ύφος τους. Ταυτόχρονα αποτελεί από µόνο του ένα συναρπαστικό ανάγνωσµατρόµου και φαντασίας: γρήγορο, τροµακτικό και εύθυµο».

Barnes & Noble Sci-Fi & Fantasy Blog

Βιογραφικό

Ο Ματ Ραφ (Matt Ruff) γεννήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1965. Είναι συγγραφέας επτά μυθιστορημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Fool on the HillBad MonkeysSet This House in OrderThe Mirage και SewerGas & Electric. Το μυθιστόρημά του Η Χώρα του Λάβκραφτ (Lovecraft Country) έγινε σίριαλ από το HBO.

Το τελευταίο του μυθιστόρημα 88 Names εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά