Νέα Κυκλοφορία: “Το Εγκαταλειμμένο Πανδοχείο”

by Nyctophilia

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε την εκδοτική γένεση της σειράς αστυνομικού μυστηρίου Fedora και το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εκδότης: Στέφανος Ελμάζης

Υπεύθυνος της σειράς: Αλέξανδρος Μυροφορίδης

Η σειρά Fedora των εκδόσεων ΑΡΧΕΤΥΠΟ φιλοδοξεί να παρουσιάσει συγγραφείς και έργα που καταγράφθηκαν στην παγκόσμια λογοτεχνική ιστορία ως αστυνομική μυθοπλασία και συγγενείς κατηγορίες της. Με έμφαση στο μυστήριο και την καλοσχεδιασμένη πλοκή, η επιλογή των λογοτεχνικών έργων θα επιχειρήσει να καλύψει μια μεγάλη και επιτυχημένη χρονική περίοδο συγγραφής, συστήνοντας ήρωες και υποθέσεις στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Χαρακτηριστικό της η πολυσυλλεκτική δυναμική επιλογών που εμπλουτίζουν κάθε τίτλο όπως η ιστοριογραφία, η περιπετειώδης αφήγηση, η ρομαντική μυθιστορία. Πρώτο βιβλίο της σειράς, Tο Εγκαταλειμμένο Πανδοχείο, της Anna Katharine Green.

Το Εγκαταλειμμένο Πανδοχείο (The Forsaken Inn, 1889)

Συγγραφέας: Anna Katharine Green

Μετάφραση: Μαρία Θεοχαρίδου

Ένα νεαρό ζευγάρι νεόνυμφων, καθ’ οδόν για τον μήνα του μέλιτος, βρίσκει κατάλυμα για μια βραδιά στο πανδοχείο της κυρίας Τρούαξ. Το δωμάτιό τους, κάτι που δε γνωρίζει ούτε η ιδιοκτήτρια, κρύβει ένα μυστικό θάλαμο. Εκείνη τη νύχτα, η νεαρή νύφη δολοφονείται και εγκαταλείπεται στον θάλαμο. Το επόμενο πρωί, το ζευγάρι αναχωρεί για τη συνέχεια του ταξιδιού του. Ποια είναι όμως η γυναίκα στην αγκαλιά του νεαρού συζύγου; Μήπως αυτή διέπραξε το έγκλημα ή πρόκειται για κάτι πολύ πιο σκοτεινό;

Ένα ερειπωμένο πανδοχείο βόρεια της Νέας Υόρκης και οι ημερολογιακές καταχωρήσεις της ιδιοκτήτριάς του, αποτελούν το σκηνικό μιας αφήγησης με πολλαπλά σημεία αναφοράς.

Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει το γοτθικό μυστήριο, την αστυνομική πλοκή και τις ιστορίες αγάπης δύο ζευγαριών. Με ιστορικό υπόβαθρο την επαναστατημένη Αμερική των τελών του 18ου αιώνα, έχουμε το πρώτο ιστορικό μυθιστόρημα μυστηρίου στην αγγλική γλώσσα σύμφωνα με μελετητές, και η Άννα Κάθριν Γκριν αποδεικνύει πως κατέχει επάξια τον τίτλο της «Μητέρας της αστυνομικής μυθοπλασίας» στις Η.Π.Α, με το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα να προηγείται εννέα χρόνια του πρωτοεμφανιζόμενου Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και του θρυλικού Σέρλοκ Χολμς.

Η Αμερικανίδα Anna Katharine Green (1846-1935) υπήρξε συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου και αστυνομικής μυθοπλασίας. Η συμβολή της στην αναγνώριση και εξέλιξη του είδους στις Η.Π.Α. ήταν καθοριστική και περιλάμβανε συναρπαστικές αφηγήσεις με εξαιρετική πλοκή, βασισμένη στην καλή γνώση του ποινικού κώδικα που αποκτήθηκε από τον δικηγόρο πατέρα της. Το συνολικό της έργο, σαράντα περίπου εκδόσεων, περιλαμβάνει αστυνομικά μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, νουβέλες μυστηρίου αλλά και ποίηση. Η συγγραφική της παρακαταθήκη έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σκιαγράφηση των τύπων που χαρακτηρίζουν πλέον το πεδίο της αστυνομικής λογοτεχνίας.      

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά