Νέα κυκλοφορία: “Το Ξαναντού, τα χρονικά του Γκρόουνιν” του Γιώργου Δερβεντλή

by Nyctophilia

Πληροφορίες

Συγγραφέας:Γιώργος Δερβεντλής
Εκδότης: Υδροπλάνο
ISBN: 978-618-5556-05-1
Αρ. σελίδων: 64

Οπισθόφυλλο

Tο αρχιπέλαγος του Γκρόουνιν είναι ένα μαγευτικό μέρος. Πάνω σε αυτό υπάρχουν πέντε βασίλεια, το καθένα τόσο διαφορετικό και τόσο μοναδικό. Όλα τα βασίλεια είχαν ζωή και μια καρδιά που έδινε πνοή σε όλο το Γκρόουνιν. Η κάθε καρδιά και ένα μικρό κομμάτι πέτρας. Όλα μαζί συνέθεταν το περίφημο Ξαναντού. Πολλοί πόλεμοι είχαν γίνει γι’ αυτό και σύμφωνα με τους θρύλους όποιος το κατείχε, θα απολάμβανε τη γνώση και την εξουσία που αρμόζει. Για πολλά χρόνια το πετράδι βρισκόταν ασφαλές, κρεμασμένο στον λαιμό του θεού-δράκου Γκλένφεντορ. Οι μάχες και οι αψιμαχίες είχαν καταλαγιάσει και όλοι προσπαθούσαν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, όσο μπορούσαν φυσικά. Ώσπου ο θεός-δράκος στράφηκε εναντίον του λαού που τον εξυμνούσε σε κάθε του βήμα. Δεν γνώριζε κανένας τον λόγο που είχε προκληθεί αυτή η τρομερή αλλαγή. Όταν ο Γκλένφεντορ έφυγε παίρνοντας και το Ξαναντού μαζί του, δυστυχία και αναστάτωση προκλήθηκε παντού. Το Ξαναντού έπρεπε να επιστρέψει στη θέση του, έτσι ώστε να μη χαθεί η ισορροπία. Πολλοί είχαν προσπαθήσει και είχαν αποτύχει. Ένας εκκολαπτόμενος μάγος, ονόματι Γκόλντον, θα αναλάβει τότε την πρόκληση με μια διαφορετική προσέγγιση, ειδικός στην αποκρυπτογράφηση της γλώσσας των δράκων. Ο Γκόλντον θα ξεκινήσει το ταξίδι του για να φέρει εις πέρας μια αποστολή που θα φέρει την ειρήνη και την ισορροπία πίσω στο Γκρόουνιν.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Γιώργος Δερβεντλής γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1982. Μεγάλωσε στον Πειραιά και έζησε πολλά χρόνια στην Αθήνα. Είναι μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, έχοντας ταξιδέψει δια θαλάσσης σε κάθε γωνία του πλανήτη. Από μικρός είχε σκέψεις και ιδέες στο κεφάλι του, για τις οποίες ήθελε να μιλήσει και να γράψει. Με το πέρασμα του χρόνου η επιθυμία αυτή μεγάλωσε και έγινε ανάγκη. Το 2013 αποφάσισε να πιάσει μολύβι και χαρτί και να βάλει την έμπνευσή του σε μια σειρά. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο του βιβλίο, το “Αθήνα 2020”, μια ιστορία για την προσπάθεια ανάκτησης της ελευθερίας. Χάρη στη γυναίκα του, που πίστεψε την ιστορία του, αποφάσισε να την εκδώσει. Έκτοτε συνεχίζει να καταγράφει τις σκέψεις, τις ιστορίες και τις εικόνες που έχει στο μυαλό του μέσω του προσωπικού του μπλόγκ “My little stories”. Έχει λάβει διακρίσεις στα βραβεία φανταστικού Larry Niven και έχει πάρει μέρος στην πρώτη ανθολογία διηγημάτων post-apocalyptic, “Ερημότοποι”. To 2018 εξέδωσε και το δεύτερο βιβλίο του “Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς” και το 2019 το πρώτο του βιβλίο επανεκδόθηκε ως “Αθήνα 2020:Η ελευθερία στο κλουβί”.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά