Νέα κυκλοφορία: “Το νησί των οστών” της Μαίρης Α. Βούλγαρη

by Nyctophilia

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Μαίρη Α. Βούλγαρη
Εκδοτικός: Εκδόσεις Υδροπλάνο
ISBN: 978-618-207-019-2
Αρ. σελίδων: 284
Έτος έκδοσης: 2021

Οπισθόφυλλο

Πόσα να αντέξει ένας άνθρωπος, Χένρι; Πόσα κύματα να αντέξει ο ψυχικός του κόσμος; Η ψυχή μας φθείρεται σαν τον βράχο που στέκει ακίνητος στη θάλασσα. Νομίζεις ότι είναι σταθερός και ισχυρός, ένα σίγουρο έδαφος. Όμως φθείρεται και διαβρώνεται σιγά σιγά, απελπιστικά αργά και τόσο αμετάκλητα κάτω από το θαλασσινό νερό…»

Ο ψυχίατρος Χένρι Κουέντους δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε στα πιο σκοτεινά του όνειρα τι θα ανακάλυπτε στο Νησί των Οστών, στο οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει ως ο ευνοούμενος διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής της μυστηριώδους λαίδης Σκάρλετ Ντι Νότσε. Μια απόφαση που θα σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του μικρού νησιού στη λιμνοθάλασσα της κοσμοπολίτικης Βενετίας.

Μια γοτθική ιστορία αγάπης και τρόμου, δράματος και φαντασίας στο πιο στοιχειωμένο νησί του κόσμου, την Ποβέλια.

Βιογραφικό της συγγραφέως

Η Μαίρη Βούλγαρη γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην επαρχία ως και τα φοιτητικά της χρόνια. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η έμφυτη αγάπη της για τη λογοτεχνία και ειδικότερα για τη λογοτεχνία φαντασίας και τρόμου συντέλεσε στη συγγραφή μικρών διηγημάτων και ιστοριών φαντασίας και τρόμου, ενώ για περίπου ένα χρόνο αρθρογραφούσε στο διάσημο Blog “The Daily Owl”. Η συγγραφή ιστοριών και μυθιστορημάτων αποτελούσε και αποτελεί τις αγαπημένες της ασχολίες καθώς ανέκαθεν γοητευόταν από τους κόσμους του φανταστικού.

Το 2016 πήρε μέρος στον διαγωνισμό του Iwrite –Ζόμπι στην Ελλάδα– όπου και διακρίθηκε με το διήγημα «Μαύρο Αίμα». Από τον Ιούλιο του 2017 και μετά συμμετέχει ως αρθρογράφος στο site του φανταστικού “Will o’ wisps”. Μάλιστα, στα πλαίσια των δράσεων του site συμμετείχε στη δεύτερη ανθολογία με τίτλο «Του Χειμώνα Ψίθυροι» με την ιστορία επικής φαντασίας «Ο Καβαλάρης του Ανέμου». Το 2019 πήρε μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος» όπου το διήγημά της «Η ελεύθερη σκλάβα» διακρίθηκε και απέσπασε το πρώτο βραβείο στο είδος του αστυνομικού διηγήματος.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά