Οι νέες ανθολογίες των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές

by Nyctophilia

Και στο 2018, οι νέες ανθολογίες των εκδόσεων Συμπαντικές διαδρομές θα μας κρατήσουν συντροφιά στα αναγνωστικά μας απογεύματα. Ας δούμε τους πρώτους τίτλους που κυκλοφορούν:

Το βιβλίο των σκιών II

Σελίδες: 58
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: Μαλακό
Λιανική Τιμή: 8 ευρώ
Κατηγορία: Ποίηση του φανταστικού, μεταφυσική ποίηση
ISBN: 978-960-607-096-9

Μάγισσες ήταν, πλανεύτρες των σκιών, νύμφες νεκρές στην άκρη των νερών. Μάγοι τις θάψανε στη μνήμη των δασών, με την απάτη του έρωτα σε μαντήλι ξωτικών. Κι ο άνεμος φτερούγισε στα βάθη των λιμνών της λησμονιάς, Αναγνώστη των καιρών, τη μνήμη τους θα βρεις στο Βιβλίο των Σκιών.

Από τη γη στο φεγγάρι : Ιστορίες εμπνευσμένες από το έργο του Ιούλιου Βερν

Σελίδες: 122
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: Μαλακό
Λιανική Τιμή: 10
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, ιστορίες εμπνευσμένες από το έργο του Ιούλιου Βερν
ISBN: 978-960-607-105-8

Μεγαλώσατε συντροφιά με τα βιβλία του Ιούλιου Βερν; Ταξιδέψατε μαζί του στην Σελήνη και στα άστρα και περπατήσατε στους μαγικούς δρόμους εξωγήινων πόλεων;
Γνωρίσατε μαζί του τους αρχαίους πολιτισμούς στο κέντρο της γης;
Ταξιδέψατε μαζί του κάτω από την θάλασσα, μαζί με τον κάπτεν Νέμο και τους συντρόφους του και γνωρίσατε τα μυστήρια που κρύβονται εκεί, ακόμα και σήμερα;

Μνήμες : Ανθολογία Ελληνικών θεατρικών μονόπρακτων επιστημονικής φαντασίας

Σελίδες: 140
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: Μαλακό
Λιανική Τιμή: 11 ευρώ
Κατηγορία: Θεατρικά μονόπρακτα Επιστημονικής φαντασίας
ISBN: 978-960-607-101-0

Είστε φίλος τού θεάτρου αλλά και των ονειρικών κόσμων της επιστημονικής φαντασίας; Ψάχνετε καινούριους τρόπους να εκφράσετε τα ουτοπικά και δυστοπικά οράματά σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν όρια στη λογοτεχνία, στην τέχνη και στο θέατρο; Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί κάποια στιγμή, στο μακρινό μέλλον, κάποιος συγγραφέας, σε ένα διαστημικό σταθμό, που γυρίζει γύρω από μια μαύρη τρύπα, στα βάθη του διαστήματος, να προσπαθήσει να εκφράσει με λέξεις την επιστημονική φαντασία της εποχής του; Έχετε αναρωτηθεί τι θα μπορούσε άραγε να γράψει; Αν τα έχετε σκεφτεί όλα αυτά, τότε αυτή είναι η ανθολογία για εσάς.

Παραμύθι ν’ αρχινήσει : Συλλογή ελληνικού παραμυθιού

Σελίδες: 226
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: Μαλακό
Λιανική Τιμή: 12
Κατηγορία: Παραμύθια
ISBN: 978-960-607-099-0

Τα παραμύθια στην ανθολογία «Παραμύθι ν’ αρχινήσει» είναι λαϊκές αφηγήσεις χρόνων περασμένων, που ακούγονται ακόμη από γενιά σε γενιά… Είναι οι μύθοι κάθε τόπου, είναι η λαχτάρα των ανθρώπων για όνειρο… Παραμύθια που μας νανούρισαν γλυκά κάποιο βράδυ με φεγγάρι, παραμύθια που κρατάμε μέσα μας σαν ιστορία των παιδικών μας – και όχι μόνο – χρόνων… Παραμύθια που ίσως κάποτε, στα χρόνια των θαυμάτων, έγιναν από πραγματικότητα, όνειρο. Και το όνειρο αυτό του παρελθόντος κρατάτε τη στιγμή αυτή στα δικά σας χέρια. Σας προσκαλούμε να τα γνωρίσετε. Να νιώσετε τη μαγεία τους…

Μαγικοί χοροί : Η πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος με μάγισσες

Σελίδες: 372
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: Μαλακό
Λιανική Τιμή: 14 ευρώ
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, ιστορίες για μάγισσες
ISBN: 978-960-607-102-7

Μεγαλώσατε με μύθους για μάγισσες; Μαζευόσασταν τα βράδια του χειμώνα γύρω από τα τζάκια και ακούγατε τις γιαγιάδες που σας διηγούνταν άλλοτε φοβερές και τρομερές και άλλοτε απατηλές και ονειρικές ιστορίες για μάγισσες; Κάθε φορά που έχει πανσέληνο κοιτάτε με προσμονή τον ουρανό και φαντάζεστε τις μάγισσες βαθιά μέσα στο δάσος να χορεύουν προς τιμήν του Sabbath ξέφρενους χορούς, μέσα σε μαγικές μουσικές τα κορμιά να γίνονται ένα κάτω από το φως του φεγγαριού; Τα βράδια κοιτάτε τον νυχτερινό ουρανό περιμένοντας τις μάγισσες να αρχίσουν να τον διασχίζουν επάνω στις μαγικές σκούπες τους, καθώς ταξιδεύουν προς τα μαύρα καζάνια τους που πάντοτε βράζουν πάνω από φωτιές, ετοιμάζοντας καινούργια ξόρκια; Αν τα έχετε ονειρευτεί όλα αυτά, τότε αυτή είναι η ανθολογία για εσάς.

Αιωνιότητα : Ποιήματα εμπνευσμένα από το έργο του William Blake

Σελίδες: 42 σελίδες 
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: Μαλακό
Λιανική Τιμή: 8 ευρώ
Κατηγορία: Ποίηση του φανταστικού
ISBN: 978-960-607-098-3

Έχετε μεγαλώσει με τα μοναδικά ποιήματα του William Blake; Σας έχει σαγηνέψει ο μυστικισμός και η προσωπική του μυθολογία, ο δικός του ιδιαίτερος τρόπος που βλέπει τον κόσμο; Έχετε αναζητήσει και αναζητείτε το νόημα της ζωής στο Everlasting Gospel και το Jerusalem; Αναζητείται ένα διαφορετικό κόσμο στο Songs of innocence και στο Marriage of Heaven and Hell; Πιστεύεται ότι: All Religions are One; Αν τα έχετε ονειρευτεί όλα αυτά, τότε αυτή είναι η ανθολογία για εσάς.

Θύελλα στον Χρόνο III : Ανθολογία Ελληνικού Διηγήματος Ιστορικής Φαντασίας

Σελίδες: 207
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: Μαλακό
Λιανική Τιμή: 12 ευρώ
Κατηγορία: Ιστορική Φαντασία
ISBN: 978-960-607-094-5

Ανασήκωσε το βλέμμα του και κοίταξε με δυσκολία, μέσα από τον καυτό, σαν πηχτή ομίχλη, ήλιο, το τοπίο μπροστά του. Παντού νεκροί. Σώματα με διάφορες στολές, ανάλογα τη μονάδα τους, σε αφύσικες στάσεις, καθώς σχημάτιζαν ένα ατέλειωτο ανθρώπινο σάβανο, που κάλυπτε τη γη του μαρτυρίου. Ούτε μια κραυγή δεν ακούγονταν, ένα βογκητό, μια πνοή αγέρα, να ανασαλεύει το νεκρό τοπίο. Στηρίχτηκε επάνω στο ματωμένο σπαθί του και έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να σηκωθεί αλλά ένας φριχτός πόνος του έσκισε τα σωθικά και ένιωσε στο στόμα του την αλμύρα του αίματος. Ζεστό υγρό κυλούσε στα πόδια του. Ήταν το αίμα του. Το δικό του αίμα. Και μαζί με αυτό η ζωή του που ξοδεύονταν και χάνονταν σταγόνα-σταγόνα σε αυτό το άγνωστο πεδίο μάχης. «Ας είναι…» Ύψωσε με δυσκολία το σπαθί του προς τον ήλιο, τον Θεό της ζωής. «Για τον Βασιλιά και τον Ήλιο. Για εσάς προσφέρω θυσία τη ζωή μου!» Και ξαφνικά το άφησε το πέσει. Το άφησε γιατί είδε τη μορφή εκείνης. Τα σκούρα μακριά μαλλιά της που κάλυπταν σαν φίδι, σαν γητευτής το κορμί της. Και τότε ένιωσε ένα πόνο πιο βαθύ και από εκείνον του σώματος του, έναν πόνο βαθιά στην ψυχή του, που σκίζονταν στα δυο….

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά