Πέφτει οριστικά η αυλαία για το “Φάντασμα της Όπερας” στο Λονδίνο

by Ιλέην Ρήγα

Το θρυλικό μιούζικαλ “Το Φάντασμα της Όπερας” ρίχνει οριστικά αυλαία στο West End του Λονδίνου ύστερα από 34 χρόνια. Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέπεια των οικονομικών δυσκολιών που προκλήθηκαν από την παύση των παραστάσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το μιούζικαλ παιζόταν στο Her Majesty’s Theatre από το 1986, όμως πλέον κατέβηκε οριστικά, παρά την αρχική ανακοίνωση πως οι παραστάσεις θα συνεχιστούν το 2021 και είναι η δεύτερη μακροβιότερη παράσταση του Λονδίνου. Όμως, οι οικονομικές δυσκολίες και οι περιορισμοί που προκάλεσε ο Covid-19 καθιστά αδύνατη τη συνέχειά του. Επίσης, και οι περιοδεύουσες παραστάσεις του “Φαντάσματος” ακυρώθηκαν επ’ αόριστον.

Η κατάσταση που επικρατεί στα θέατρα της Αγγλίας έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και επικρίσεις στους παραγωγούς, καθώς πλήττεται ανεπανόρθωτα ο επαγγελματικός θεατρικός χώρος αλλά και η ίδια η οικονομία της χώρας, η οποία στηρίζεται από τα μεγάλα θέατρα.

Πολλοί ιδιοκτήτες θεάτρων και παραγωγοί φοβούνται πως χωρίς οικονομική ενίσχυση από το κράτος, θα αναγκαστούν εν τέλει να πωλήσουν τα θέατρά τους σε ξένους επενδυτές, όπως έγινε με την περίπτωση του Theatre Royal Haymarket, το οποίο αγοράστηκε για 45 εκατομμύρια λίρες από τον δισεκατομμυριούχο Sir Leonard Blavatnik το 2018. Την πιθανή αυτή δυσάρεστη κατάληξη αυτή έχει επισημάνει και ο ίδιος ο Andrew Lloyd Webber, ο οποίος τόνισε πως αρκετοί Κινέζοι επενδυτές εποφθαλμιούν τα θέατρα του West End και προειδοποίησε πως αν το κράτος δεν αναγνωρίσει σύντομα την προσφορά του κλάδου στην οικονομία και συνεχίσει να τους αφήνει έρμαια των καταστάσεων, πολλά θέατρα θα καταλήξουν σε ξένα συμφέροντα.

Ο παραγωγός Sir Cameron Mackintosh, ο οποίος βρίσκεται πίσω και από τις παραστάσεις Hamilton και Les Miserables, ελπίζει πως στο μέλλον το “Φάντασμα” θα επιστρέψει, είναι πραγματικά αβέβαιο όμως το πότε.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά