«Ταξίδι στη Μέση-Γη» – 2η Ημερίδα για το έργο του J.R.R. Tolkien

by Nyctophilia

 «Ταξίδι στη Μέση-Γη» – 2η Ημερίδα για το έργο του J.R.R. Tolkien

Ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Tolkien, μετά την περσινή επιτυχημένη προσπάθεια, επιστρέφει το Σάββατο 28 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στον ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Casa Bianca, με ακόμη περισσότερη όρεξη και για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μία ημερίδα με θέμα τον J.R.R. Tolkien και το έργο του.

Το φετινό πρόγραμμα έχει ορισμένες εκπλήξεις και μεγάλη ποικιλία στη θεματολογία προσεγγίζοντας θέματα, όπως η μουσική στο σύμπαν του Tolkien, οι γλώσσες που κατασκεύασε και η αφηγηματική πορεία συγκεκριμένων ηρώων στο έργο του.

Αξιόλογοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές που ασχολούνται με το Φανταστικό και το σύμπαν του αγαπημένου μας Καθηγητή θα αναλύσουν διάφορες πτυχές του μνημειώδους έργου του. Μεταξύ αυτών, οι Αθανάσιος Καρασίμος, Karin-Μαργαρίτα Boklund-Λαγοπούλου, Χριστίνα Λάσκη, και Ευλαμπία Τσιρέλη.

Επίσης, έχουμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε το συγκρότημα Tir Fada που θα πλαισιώσουν την Ημερίδα με τραγούδια και μελωδίες από την Κέλτικη παράδοση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Σάββατο 28 Απριλίου

 

15:30 – 15:45              Καλωσόρισμα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

 

15:45 – 16:45              «Ένα γλωσσικό ταξίδι στη Μέση-Γη» – Ομιλία από τον Δρ. Αθανάσιο Καρασίμο, γλωσσολόγο, ερευνητή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

17:00 – 17:40              «Δέντρα και Δάση της Μέσης-Γης» – Παρουσίαση βιβλίου από την Ευλαμπία Τσιρέλη – συγγραφέα και Υπ. Διδάκτωρ Βιβλικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.

 

18:00 – 19:00              Συναυλία Tir Fada – Μουσικό συγκρότημα με κέλτικες μουσικές και επικούς απόηχους.

 

19:15 – 20:00              «Η μουσική ως δημιουργία και έμπνευση στο έργο του J.R.R. Tolkien» – Ομιλία από την Χριστίνα Λάσκη, Φιλόλογο με ειδίκευση στη Μεσαιωνική Γραμματεία.

 

20:15 – 21:15              «Ήρωες και αφήγηση στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» – Ομιλία από την Karin-Μαργαρίτα Boklund-Λαγοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του ΑΠΘ, όπου δίδασκε μεσαιωνική λογοτεχνία και θεωρία λογοτεχνίας.

 

21:15 – 21:30              Λήξη Ημερίδας

Ταξίδι στη Μέση-γη 2η Ημερίδα για το έργο του J.R.R. Tolkien

Ημερομηνία: Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ώρες: 15.30 – 21.30

Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη – Casa Bianca, Β. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη

Πληροφορίες

Arnor – Greek Tolkien Society https://www.facebook.com/events/171517516990397/

Greek Tolkien Society greektolkiensociety@gmail.com

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca, τηλέφωνο 231 331 8538

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το event στο Facebook.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά