Το σπίτι του Stephen King γίνεται μουσείο

by Nyctophilia

Οι φανατικοί αναγνώστες του King, καθώς και θαυμαστές συγγραφείς, θα μπορούν σύντομα να επισκεφτούν το αρχοντικό του στο Μπανγκόρ του Μέιν και να μελετήσουν το αρχείο του, ακόμα και να γράψουν εκεί – αν και ο ίδιος πιθανώς να μη βρίσκεται στον χώρο. Το εμβληματικό αρχοντικό του χτίστηκε το 1858 και αγοράστηκε από τον King το 1980.

Την Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο του Μπανγκόρ έκανε δεχτό το αίτημα της οικογένειας Κing να μετατρέψουν την περιουσία τους σε μη-κερδοσκοπικό χώρο, ώστε να στεγαστεί εκεί το αρχείο της δουλειάς του King. Θα επιτρέπονται επισκέψεις κατόπιν ραντεβού, και μέχρι 5 άτομα τη φορά, κυρίως συγγραφείς και φοιτητές που θέλουν να γράψουν εκεί ή να κάνουν κάποια έρευνα. Οι Kings δεν παρευρέθηκαν στη συνάντηση, καθώς τα τελευταία χρόνια ζουν είτε στη Φλόριντα είτε στο Όξφορντ Κάντρι, στο Μέιν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

Photo Credit: AP Photo

Όπως είπε ο Ben Sprague, ένας δημοτικός σύμβουλος του Μπανγκόρ, στο Rolling Stone:

“Η οικογένεια King φέρθηκαν έξοχα στην πόλη του Μπανγκόρ όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν δωρίσει κυριολεκτικά εκατομμύρια δολάρια για διάφορους σκοπούς. Η διατήρηση της κληρονομιάς του εδώ στο Μπανγκόρ είναι σημαντική για την κοινότητά μας.

Ενώ στο New England Cable News, ο David Gould, πολιτικός μηχανικός του Μπανγκόρ, πρόσθεσε πως οι Kings δεν ήθελαν να γίνει η κατοικία τους ένα είδος τουριστικής ατραξιόν γιατί θα έρχονταν έτσι διάφοροι άνθρωποι στη γειτονιά που ίσως ενοχλούσαν τους υπόλοιπους κατοίκους.

Η κατοικία των Kings στον αριθμό 47 του West Broadway έχει γίνει ένα είδος τουριστικού προορισμού όλα αυτά τα χρόνια. Οι θαυμαστές συχνά τραβούν φωτογραφίες μπροστά από το σπίτι, ένα κόκκινο αρχοντικό με περίτεχνη πύλη φιλοτεχνημένη με διάφορα είδη των φτερωτών πλασμάτων.

Σε ένα δοκίμιο του 1983, που βρίσκεται στη κατοχή του Bangor Historical Society, ο King εξηγούσε πως όταν πρωτοείδε την πόλη υπήρχε ήδη στο μυαλό του η ιδέα για το “ΙΤ”. Το βιβλίο τοποθετείται στην φανταστική πόλη Derry, στο Μέιν, προάστιο του Μπανγκόρ.

“Είχα ένα πολύ μεγάλο βιβλίο στο μυαλό μου, ένα βιβλίο που ήλπιζα ότι θα πραγματευόταν τον τρόπο με τον οποίο οι μύθοι, τα όνειρα και οι ιστορίες – ιστορίες, πάνω απ ‘όλα – γίνονται μέρος της καθημερινής ζωής μιας μικρής αμερικανικής πόλης”

έγραψε, προσθέτοντας πως επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη της πόλης για να ερευνήσει την ιστορία της. Η βιβλιοθηκονόμος τον πληροφόρησε ότι είχαν 12 τόμους για το Μπανγκόρ, αλλά κανένας δεν ήταν αρκετά καλός.

Όταν ο King της είπε ότι ήθελε να γράψει ένα μυθιστόρημα τοποθετημένο στην πόλη, απάντησε: «Θαυμάσια! Ακριβώς όπως ο Ben Ames Williams! Τι καλός άνθρωπος που ήταν! Καθόταν εκεί κάθε μέρα για πάνω από ένα καλοκαίρι. Ήταν τόσο ευχάριστος και ευγενικός! … Ποιος μπορούσε να μαντέψει τα απαίσια πράγματα που έγραφε!”

Ο Williams ήταν Αμερικανός συγγραφέας και διηγηματογράφος, και, ίσως συμπτωματικά, κατέληξε να μοιράζεται στο “ΙΤ” το ίδιο όνομα με τον χαρακτήρα Ben Hanscom, έναν συχνό επισκέπτη της βιβλιοθήκης του Derry.

Πηγή: rollingstone.com

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά