Το hashtag #RIPJKRowling κατακλύζει το Twitter

by Nyctophilia

Προμηνύει άραγε το τέλος της καριέρας της συγγραφέως του Harry Potter;

Ύστερα από την αποκάλυψη της πλοκής του επερχόμενου βιβλίου της J. K. Rowling, όπου ένας στρέιτ άντρας ντύνεται γυναίκα παριστάνοντας πως είναι τρανς και διαπράττει δολοφονίες γυναικών, το Twitter πλημμύρισε από διαμαρτυρίες κατά της συγγραφέως.

Το hashtag “RIPJKRowling” είναι δημοφιλές θέμα και στην Ελλάδα, με κάτι παραπάνω από 57.000 tweets την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, τα οποία σε μεγάλο βαθμό εναντιώνονται στη συγγραφέα που το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με απόψεις τρανσφοβικές, σε σημείο να επιστρέψει πρόσφατα το βραβείο “Ripple of Hope” το οποίο της απένειμε πέρσι ο οργανισμός Robert F Kennedy Human Rights (RFKHR).

To tweet από όπου ξεκίνησαν όλα:

Ενδεικτικά, μερικά από τα tweets του RIPJKRowling:

https://twitter.com/gxldenweasley/status/1305544817859010560

Υπάρχουν σαφώς και υποστηριχτές της δημιουργού του Harry Potter που δεν συμμετέχουν στην απομυθοποίηση του ινδάλματός τους, αντιθέτως την υποστηρίζουν με το, πολύ πιο αδύναμο σε tweets, hashtag “IStandWithJKRowling” και στρέφονται εναντίον όσων συμμετέχουν στο “RIPJKRowling”.

https://twitter.com/JeanHatchet/status/1305400318470041601

Μένει να δούμε αν θα σχολιάσει κάτι η συγγραφέας για το hashtag, αλλά κι αν μετά τον όλο χαμό ο εκδοτικός θα προχωρήσει όντως στην έκδοση του αμφιλεγόμενου βιβλίου.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά