Υποβολή βιβλίων για κριτική

by Nyctophilia
Υποβολή βιβλίων για κριτική

Οδηγίες για υποβολή βιβλίων προς κριτική στη Nyctophilia.gr

Για λίγο καιρό δεν θα μπορέσουμε να δεχτούμε νέα βιβλία προς κριτική. Να ελέγχετε τακτικά τη συγκεκριμένη σελίδα αλλά και τις ανακοινώσεις μας στο Facebook για το πότε θα ανοίξουμε πάλι για υποβολές. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Από το 2015 διαβάζουμε ανελλιπώς και παρουσιάζουμε βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων Τρόμου και Φανταστικού, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση αυτού του είδους της Λογοτεχνίας στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Απαραίτητη προϋπόθεση, λοιπόν, για να λάβουμε υπόψη το βιβλίο σας προς κριτική είναι ν’ ανήκει θεματολογικά σε οποιοδήποτε παρακλάδι της λογοτεχνίας τρόμου ή φανταστικού -δίνοντας όμως πάντα προτεραιότητα στον τρόμο.

Αν είστε, λοιπόν, συγγραφέας ή εκδοτικός και επιθυμείτε να μας αποστείλετε βιβλίο (είτε τελικό αντίτυπο είτε ARC σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή) προς κριτική, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του παρακάτω mail και θα έρθουμε σύντομα σε επαφή μαζί σας:

info.nyctophilia@gmail.com

Εναλλακτικά, αναλόγως το είδος του βιβλίου, μπορείτε να επιλέξετε και να επικοινωνήσετε απευθείας μ’ έναν από τους επίσημους κριτικογράφους του site στο mail τους:

Ιλέην Ρήγα
eleni.r87@gmail.com
Τρόμος / Ποίηση / Non-Fiction

Αργυρώ Χαρίτου
argiroxar_fl@hotmail.gr
Τρόμος / Φαντασία / Επική Φαντασία

Μαρκέλλα Ευθυμίου – Βελαέτη
markellaefthimiou9@gmail.com
Τρόμος / Επιστημονική Φαντασία

Γιώργος Σκαγιάκος
skagiakos@yahoo.gr
Τρόμος / Φαντασία / Επιστημονική Φαντασία

Γιώργος Τρίγκας
georgiostrigas@hotmail.com
Τρόμος / Non-Fiction

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Αν το βιβλίο που θα παραλάβουμε βρίθει από ορθογραφικά / συντακτικά / γραμματικά λάθη ή περιέχει ακραία προσβλητικό περιεχόμενο, το site διατηρεί το δικαίωμα ν’ αρνηθεί τη δημοσίευση κριτικής. Ως εκ τούτου, δεν εγγυόμαστε ούτε υποσχόμαστε ότι για κάθε βιβλίο που θα λάβουμε θ’ αναρτηθεί και αντίστοιχη κριτική. Σε αυτή την περίπτωση, το βιβλίο είτε επιστρέφεται είτε μπαίνει μελλοντικά σε giveaway, ώστε να πάρει έστω κι έτσι μια προβολή στους αναγνώστες της σελίδας και ν’ αποκτήσει και η σελίδα του εκδότη / συγγραφέα μερικούς έξτρα followers.

Σε e-books, περιοδικά ή wattpad δεν αναλαμβάνουμε κριτικές.

Αναλαμβάνουμε ευχαρίστως κριτικές σε αυτοεκδόσεις, αρκεί να έχουν υποστεί μια στοιχειώδη, έστω, φιλολογική επιμέλεια.

Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 20 μέρες από την ημερομηνία παραλαβής για να διαβάσουμε, συντάξουμε και να δημοσιεύσουμε την κριτική του βιβλίου, καθώς τηρούμε αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Ποια είδη προβάλλουμε

Καλύπτουμε από παιδική λογοτεχνία που ανήκει στον Τρόμο ή το Φανταστικό, YA (εφηβική) λογοτεχνία τρόμου ή φανταστικού, μέχρι κάθε παρακλάδι τρόμου και φανταστικού (paranormal, splatter, gothic, dystopian, κλπ).

Ποιοι γράφουν τις κριτικές

Η ομάδα που έχει αναλάβει τις κριτικές αποτελείται από ακαδημαϊκούς, συγγραφείς, επαγγελματίες του βιβλίου και έμπειρους αναγνώστες της λογοτεχνίας Τρόμου και Φανταστικού, γράφοντας κείμενα που αναδεικνύουν το βιβλίο με αμεσότητα και αντικειμενικότητα, πάντα με σεβασμό προς τη λογοτεχνία και τον αναγνώστη.

Δελτία Τύπου

Στο παραπάνω mail μπορείτε επίσης να μας στέλνετε Δελτία Τύπου για νέες κυκλοφορίες.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω mail ή μέσω της παρακάτω φόρμας:

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά