Υποβολή διηγημάτων

by Nyctophilia

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στήλη «Your Nightmares»

Η στήλη των αναγνωστών, που αγαπήθηκε από την πρώτη μέρα δημιουργίας της, είναι και πάλι ανοιχτή προς αποστολή διηγημάτων – αλλά και σκοτεινών ποιημάτων – κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων, σταθερών, ημερομηνιών. Τα κείμενα αξιολογούνται από ομάδα της Nyctophilia.gr και θα δημοσιεύονται μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια στο site, ενώ δεν θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο αποδεχτών διηγημάτων! Απαντήσεις για αποδοχή ή απόρριψη των κειμένων θα σταλθούν εντός 4 εβδομάδων από τη λήξη της εκάστοτε περιόδου υποβολής.

Περίοδοι υποβολής διηγημάτων και θεματικές:

Ιανουάριος 2021 (από τις 15 ως τις 31) – Δημοσίευση στο site καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου
ΘΕΜΑ: Αναμνήσεις | ΕΚΛΕΙΣΕ

Απρίλιος 2021 (από τις 15 ως τις 30) – Δημοσίευση στο site καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου
ΘΕΜΑ: Παράξενα Αντικείμενα | ΕΚΛΕΙΣΕ

Ιούλιος 2021 (από τις 15 ως τις 30) – Δημοσίευση στο site καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου
ΘΕΜΑ: Ξενιστής | ΕΚΛΕΙΣΕ

Οκτώβριος 2021 (από τις 15 ως τις 30) – Δημοσίευση στο site καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου
ΘΕΜΑ: Μίασμα

Προσοχή! Δεχόμαστε κείμενα για κάθε θεματική αυστηρά και μόνο στην περίοδο που της αντιστοιχεί. Οποιοδήποτε κείμενο λάβουμε πέρα των παραπάνω προκαθορισμένων ημερομηνιών αποστολής, δεν θα το λάβουμε υπόψη προς δημοσίευση, οπότε παρακαλούμε να σεβαστείτε τα χρονοδιαγράμματα.

Μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι υποβολές Οκτωβρίου:

Όριο λέξεων για τα διηγήματα από 1.500 έως 2.500 ΑΥΣΤΗΡΑ, και για τα ποιήματα από 15 έως 30 στίχοι.  Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει με μέχρι δύο (2) κείμενα συνολικά σε κάθε περίοδο, τα οποία θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ν’ ανήκουν σε κάποιο είδος Τρόμου ή Φανταστικού – προτεραιότητά μας, όμως, ο Τρόμος.

Τι δεν θέλουμε να διαβάσουμε:

Κρατήστε το gore/splatter όσο το δυνατόν σε χαμηλό επίπεδο – ακόμα και ανύπαρκτο. Προτιμάμε κείμενα υπερφυσικού τρόμου με ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, με υποβόσκοντα ψυχολογικό τρόμο που παίζει με τη φαντασία του αναγνώστη. Η κατάχρηση των shock elements είναι επίσης μειονέκτημα.

Δεν θέλουμε για κανέναν λόγο να διαβάσουμε εκτενείς περιγραφές κακοποίησης γυναικών, παιδιών, ζώων ή γενικά οποιουδήποτε πλάσματος.

Δεν θέλουμε σεξουαλική βία, ούτε υπερβολικό σεξ.

Κείμενα πολιτικού / ρατσιστικού / σεξιστικού / ομοφοβικού περιεχομένου θ’ απορρίπτονται.

Τι θέλουμε να διαβάσουμε:

Πρωτότυπες, καλογραμμένες ιστορίες που να σπάνε τα κλισέ και να τρομάζουν τον αναγνώστη χωρίς να τον κάνουν να νιώθει αποστροφή. Θέλουμε ο τρόμος να διαβάζεται και να αγαπηθεί από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Θέλουμε πρωτότυπους χαρακτήρες που να αντιπροσωπεύουν όλες τις κοινωνικές ομάδες που άλλοτε ήταν περιθωριοποιημένες από τη λογοτεχνία. Αναζητούμε κείμενα με γυναίκες πρωταγωνίστριες, με εκπροσώπους της LGBTQ+ κοινότητας, ατόμων με ειδικές ανάγκες, μειονοτήτων και όλων των φυλών και πολιτισμών.

Θέλουμε κείμενα από νέους συγγραφείς, ώστε ν’ ακουστούν νέες φωνές, αλλά και καθιερωμένων, ώστε να διαδοθεί περισσότερο το έργο τους.

Τεχνικές λεπτομέρειες:

Παρακαλούμε, τα κείμενά σας να είναι γραμμένα στα ελληνικά, τονισμένα, με σωστή γραμματική και σύνταξη. Όσο καλή και αν είναι η ιστορία σας, αν είναι γεμάτη ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη δεν θα έχουμε αρκετό χρόνο να την επιμεληθούμε ενδελεχώς και θα απορριφθεί.

Στείλτε τα κείμενά σας ως επισυναπτόμενο αρχείο σε μορφή .odt, .doc ή .docx, όχι pdf. Μην κάνετε επικόλληση το διήγημά σας μέσα στο σώμα κειμένου του mail, θα απορρίπτεται.

Οδηγίες μορφοποίησης κειμένου:

Γραμματοσειρά: Times New Roman
Μέγεθος: 12
Διάστιχο: 2,0
Εσοχή παραγράφου: 2 tab
Αρίθμηση σελίδων: Ναι
Κεφαλίδα: Όχι

Μην ξεχάσατε να μας στείλετε μαζί με το διήγημα και ένα δεύτερο αρχείο Word με το βιογραφικό σας σε μια παράγραφο 300 λέξεων.

Το mail υποβολής είναι:

nyctophilia.nightmares@gmail.com

Το αρχείο Word και το θέμα του μηνύματος θα πρέπει να έχουν ονομασία της μορφής: “Τίτλος_Ονοματεπώνυμο_Αριθμός λέξεων” (π.χ. “Unposken Truths_John Doe_2.100”).

Περιμένουμε τα κείμενά σας, Nyctophiliacs!

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν μας στείλετε το κείμενό σας (δείτε και τη σελίδα FAQ)

Το κείμενό μου πρέπει να εντάσσεται αποκλειστικά στις κατηγορίες Τρόμου (Horror) και Φανταστικού (Fantasy);
Ναι, η Nyctophilia.gr επικεντρώνεται στην ανάδειξη κειμένων φανταστικής λογοτεχνίας και λογοτεχνίας τρόμου, καθώς και στην ανάδειξη των συγγραφέων τους, οπότε τα κείμενα πρέπει να εντάσσονται σε οποιαδήποτε υποκατηγορία τρόμου ή φανταστικού.

Σας παραχωρώ και τα πνευματικά δικαιώματα;
Όχι. Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν σε εσάς, οπότε είστε ελεύθεροι να στείλετε μελλοντικά τα κείμενά σας προς έκδοση και αλλού – με την προϋπόθεση ότι ο εκδότης ή το site όπου θα τα στείλετε δεν θα έχουν πρόβλημα αναδημοσίευσης, δηλαδή δεν θα δημιουργηθεί θέμα που το κείμενο θα είναι ήδη δημοσιευμένο στη Nyctophilia, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαγραφής των κειμένων που θα δημοσιευτούν στη Nyctophilia.gr.

Μπορεί το κείμενό μου να έχει δημοσιευτεί και αλλού;
Όχι. Μπορείτε να το δημοσιεύσετε αλλού μετά από 6 μήνες αφότου το δημοσιεύσουμε στο site (θα εκτιμούσαμε να αναφέρετε σε αυτή την περίπτωση ότι η πρώτη δημοσίευση έγινε στη Nyctophilia.gr), αλλά για να το δημοσιεύσουμε, το κείμενο θα πρέπει να είναι πρωτοεμφανιζόμενο στο περιοδικό μας, δηλαδή, αδημοσίευτο σε οποιαδήποτε άλλη έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Βρήκα κάποια λάθη και θέλω να στείλω ανανεωμένη και διορθωμένη έκδοση του κειμένου. Μπορώ;
Ναι, μπορείτε αρκεί και η δεύτερη εκδοχή να σταλθεί εντός του χρονικού πλαισίου της υποβολής διηγημάτων. Μετά το κλείσιμο της χρονικής περιόδου, καμία αλλαγή δεν θα γίνει αποδεχτή.

Υπάρχει χρηματική αμοιβή;
Δυστυχώς, δεν είμαστε ακόμα σε θέση να παρέχουμε χρηματικό αντίτιμο, έτσι η υποβολή κειμένων είναι εθελοντική. Ελπίζουμε και στοχεύουμε μελλοντικά ν’ αλλάξει αυτό.

«If you want to be a writer, you must do two things above all others: read a lot and write a lot.»

— Stephen King

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά