Φαντάσματα και Υπερφυσικά Πλάσματα στο έργο του Λευκάδιου Χερν

by Nyctophilia

Φαντάσματα και Υπερφυσικά Πλάσματα στο έργο του Λευκάδιου Χερν

POLIS ART CAFE

Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου, 10559 Αθήνα

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ.  10 μ.μ.

Μια «ονειρεμένη γη που περιτριγυρίζεται από παράξενους θεούς», πνεύματα, φαντάσματα, ξωτικά και απόκοσμα πλάσματα, η γη των σαμουράι και των παραδοσιακών αξιών, είναι ο κόσμος που αναδύεται μέσα από το έργο του Λευκάδιου Χερν στον τελευταίο σταθμό της ζωής του, την Ιαπωνία. Η πένα του είναι το κλειδί για να μπούμε στον κόσμο όπου οι μύθοι είναι ζωντανοί και για να γνωρίσουμε απόκοσμες υπάρξεις της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.

Ένας άνθρωπος χωρίς πρόσωπο, ένα κεφάλι που πλανιέται μέσα στη νύχτα χωρισμένο από το σώμα, μια πανέμορφη γυναίκα που η ανάσα της παγώνει τους οδοιπόρους, οι πολεμιστές χαϊκέ που περιπλανιούνται αιώνια στην άβυσσο δεν δημιουργούν μόνον τρόμο, αλλά θλίψη και προβληματισμούς πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη.

https://www.facebook.com/events/1973493852975168/

Για τα φαντάσματα, τις παράξενες οπτασίες και τα αλλόκοτα πλάσματα στο έργο του Λευκάδιου Χερν, θα μιλήσει, συνοδεία εικόνων, η Τέτη Σώλου, μεταφράστρια του Ελληνοϊρλανδού συγγραφέα, στο Polis Art Café στις 27 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά