Χρονοκάψουλες (Μέρος Β’)

by Περικλής Μποζινάκης

Aπόσπασμα από το νέο βιβλίο μου ‘Σελίδες από το Πουθενά (δοκίμια και αφηγήσεις)’ σύντομα από τις εκδόσεις Ars Nocturna.

…Όμως οι συγκεκριμένοι χώροι, οι αντηχούντες από βόμβους και απόμακρα ασανσέρ, παρέμεναν παρόντες, στοιχειώνοντας την βαρετή πραγματικότητα όταν δεν ήμασταν μαζί. Το προσωπικό των ξενοδοχείων, συγκαταβατικό και εξειδικευμένο θύμιζε τόσο πολύ τις νοσοκόμες και τους γιατρούς σε ώρες ανάγκης… Έτσι κι αυτοί, φαντάσματα γιατρών, παρείχαν περίθαλψη σε κορμιά που βασανίζονταν από πυρετό. Σιγά – σιγά αρχίσαμε να μετράμε τον χρόνο που μας χώριζε από την επόμενη συνάντησή μας με έναν νέο τρόπο. Η σφοδρότητα της σάρκας είναι σχεδόν μαγική, όταν δεν υποκινείται από οργή ή απέχθεια, αλλά από λαχτάρα. Αφήνει ίχνη, που είναι η εκδήλωση της βούλησης στο χώρο. Μετά από κάθε διάστημα που περνούσαμε μαζί, αποκτούσαμε και νέους μώλωπες. Από την αγωνιώδη τριβή της μιας ύπαρξης με την άλλη στην προσπάθειά τους να γίνουν μία, τυφλωμένες, στάζοντας. Από χτυπήματα στα πλαίσια των κρεβατιών. Από πιέσεις που προκαλούνταν μέσα από την απαλή σύγκρουση που συνεχιζόταν μέχρις ιλίγγου, και στοίχειωνε τους θαλάμους των πανύψηλων κτηρίων όπου φωλιάζαμε. Χωριζόμασταν. Και όταν οι μώλωπες άρχιζαν να κιτρινίζουν, σηματοδοτούσαν το όριο της αντοχής μας στην αποχή. Μέχρι εκεί, οριακά, μπορούσαμε να αντέξουμε ο ένας χωρίς τον άλλο. Συνομιλούσαμε ψιθυριστά στο τηλέφωνο, και τη ρωτούσα αν έχουν κιτρινίσει οι μελανιές της, και μου απαντούσε: ναι, πραγματικά. Εσένα; Την επόμενη μέρα ή εγώ ή εκείνη παίρναμε το τραίνο για να είμαστε πάλι ολόκληροι.

Σχεδόν ένα χρόνο κράτησε αυτή η σχέση, πριν διαλυθεί. Πριν διαλυθεί για μας, όμως. Για τους θαλάμους και τα γεμάτα αντηχήσεις δωμάτια των ξενοδοχείων, συνεχίζεται. Μπορώ πολύ εύκολα να φανταστώ τους απόηχους και τις εικόνες μας να διαιωνίζονται μυστικά, μέσα σ’ αυτούς τους χώρους.

Τις εικόνες μας, να εξαντλούν η μία την άλλη με μια απόκοσμη δίψα, σχηματίζοντας το απόλυτο ανθρώπινο ον.

Κάθε Τετάρτη στις 7:00μμ. ο συγγραφέας Περικλής Μποζινάκης συντονίζει και διδάσκει στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής των εκδόσεων Ars Nocturna.

14159901_10210347798671862_1683098116_n

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά