Beer-o-Quest: 10. Η Μάγισσα (Α’ μέρος)

by Χρήστος Κεσκίνης

Ι

«Ηλίθιε Νάνε! Σε περίμενα όλο το πρωινό!», είπε θυμωμένα ο Μάγος, όταν είδε τον Νάνο να έρχεται προς το μέρος του και να προσπαθεί να πνίξει το χασμουρητό του. «Πού ήσουν λοιπόν; Και γιατί ο Βάρδος δεν είναι μαζί σου;»
Ο Νάνος τον κοίταξε νωχελικά και απάντησε: «Κοιμόμουν! Ξέρεις, τα έπινα χθες με τους νάνους που ήρθαν από τα ορυχεία! Ο Βάρδος κοιμάται ακόμη!»
Ο Μάγος κοίταξε αγανακτισμένος τον φίλο του και κούνησε το κεφάλι του απογοητευμένα. «Αν οι νάνοι σταματήσουν να πίνουν και μείνουν μία μέρα νηφάλιοι, θα ανακαλύψουν πως έχουν μαγικές ιδιότητες. Μπορούν να θυμούνται τι έκαναν την προηγούμενη μέρα! Σε έναν τέτοιο κόσμο, ίσως θυμόσουν πως έπρεπε να έρθεις εδώ το πρωί για να προλάβουμε να φύγουμε πριν πιάσουν οι ζέστες. Δε λυπάσαι καθόλου έναν γέρο μάγο…»
«Ένας νάνος που δεν πίνει; Αυτά μπορούν να γίνουν μόνο στην ιστορία ενός ευφάνταστου παραμυθά», απάντησε ο πάντα ετοιμόλογος Νάνος.
Η γκρίνια του Μάγου συνεχίστηκε, μα ο Νάνος φρόντισε να μην την ακούει ξέροντας πως, το μόνο χειρότερο από έναν εκνευρισμένο νάνο, είναι ένας αγουροξυπνημένος νάνος. Πήγαν στο καπηλειό και ξύπνησαν τον Βάρδο, με όχι τόσο ευγενικό τρόπο. Εκεί συνάντησαν το Ξωτικό και τον Βάρβαρο. Όσο ο Βάρδος ετοιμαζόταν, οι υπόλοιποι άρπαξαν από ένα ποτήρι μπύρα και το κατέβασαν μονορούφι. Ακόμη και ο Μάγος χρειαζόταν μια παγωμένη μπύρα με τόση ζέστη.
«Πού πάμε;» ρώτησε ο πάντα ανυπόμονος Βάρβαρος. «Και τι δουλειά έχει αυτός μαζί μας;»
Μπορεί ο Φιλίπ να ήταν ο τελευταίος Βάρδος, μα για τον Βάρβαρο ήταν πάντα ένας ανταγωνιστής για την καρδιά της αγαπημένης του. Και αυτό δεν μπορούσε να του το συγχωρέσει .
«Μην ξεχνάς πως χωρίς αυτόν θα ήσουν νεκρός», είπε ο Μάγος.
«Το ίδιο ισχύει και για αυτόν, αν κοιμόμουν λίγο παραπάνω εκείνη την μέρα» απάντησε ο Βάρβαρος. Πάρα την κακή του διάθεση, ήξερε πως ο Βάρδος δεν αποτελούσε εχθρό του. Ήξερε μάλιστα πως ήταν ένας πολύτιμος σύντροφός στην περίεργη παρέα τους. Αλλά όλοι τους τις τελευταίες μέρες ήταν κακόκεφοι και οξύθυμοι. Και η ανεξήγητη για την εποχή ζέστη, δεν βοηθούσε καθόλου.
«Αλήθεια, γιατί πηγαίνουμε στο σπίτι της Μάγισσας;» ρώτησε το Ξωτικό μετά από αρκετή ώρα πορείας. «Δεν είναι το μέρος που ονειρευόμουν να περάσω το απόγευμά μου».
Μάλλον όλοι τους συμφωνούσαν με αυτό, μα, όταν ο Μάγος τους ανακοίνωσε πως πρέπει να πάνε, κανένας δεν έφερε αντίρρηση. Ήξεραν πως, για να το προτείνει ο Μάγος, είχε κάτι στο μυαλό του.

ΙΙ

Αυτό που αντίκρισαν φτάνοντας στο σπίτι της Μάγισσας, τους έκανε όλους να ανατριχιάσουν. Ακόμη και ο Μάγος, ο οποίος περίμενε αυτό το θέαμα, ένιωσε τις τρίχες στον σβέρκο του να σηκώνονται.
Μπροστά τους, χαμένη σχεδόν μέσα στους βράχους, η καλύβα της Μάγισσας. Φτιαγμένη από κόκκαλα και δέρματα ζώων. Επιβλητική και φρικιαστική. Μόλις ο Βάρβαρος προσπάθησε να διασχίσει την πόρτα της μικρής αυλής, ένας κεραυνός έπεσε πάνω στο χέρι του καίγοντάς τον.
«Κροοοομ! Μάγε, σιχαίνομαι τους φίλους σου όσο κι εσένα! Εγώ δεν μπαίνω εκεί μέσα!» ούρλιαξε τρίβοντας το χέρι του.
Το κεφάλι ενός σκελετού ζωντάνεψε και μίλησε με δυνατή φωνή:
«ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ…»
Ο Μάγος σήκωσε τα χέρια του και τα έφερε σε απόσταση χιλιοστών από την πόρτα, απαγγέλλοντας:

«Η Γη ανήκει στους Θεούς
Το χώμα στους ανθρώπους
Θα σεβαστώ τον οίκο σου
Και τους δικούς σου κόπους!»

Αμέσως η πόρτα άνοιξε και τους υποδέχτηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα. Το ρυτιδιασμένο της πρόσωπο ήταν χαμογελαστό αν και άσχημο
«Σας περίμενα το πρωί. Σε λίγο θα σκοτεινιάσει. Δε μπορείτε να περάσετε την νύχτα σας εδώ. Θα με παρεξηγήσουν!» είπε και άρχισε να γελάει δυνατά, φανερώνοντας τα δύο μοναδικά δόντια στο στόμα της.
«Φοβάμαι πως η απομόνωση της έχει πειράξει το μυαλό» είπε ο Νάνος σιγανά για να μην τον ακούσει.
«Ησυχία! Μην την προσβάλεις, αν θέλεις την ζωή σου!», είπε ο Μάγος και προχώρησε προς το μέρος της Μάγισσας. «Είχαμε κάποιες αναποδιές, όμως θα φύγουμε πριν τα μεσάνυχτα, όπως υποσχέθηκα. Μα πρέπει να ακούσουμε όσα έχεις να μας πεις».
«Περάστε μέσα λοιπόν. Κι εσύ ψηλέ. Μην φοβάσαι, δεν δαγκώνω… σήμερα!»
Λίγο μετά, όλοι μπήκαν στην καλύβα της Μάγισσας που, σε αντίθεση με την εξωτερική του όψη, το εσωτερικό της έδειχνε τεράστιο! Χιλιάδες αποξηραμένες ρίζες και φυτά κρέμονταν στους τοίχους και από το ταβάνι. Η Μάγισσα, δίπλα σε ένα μεγάλο καζάνι, τους έκανε νόημα να κάτσουν.
«Θα με συγχωρέσετε, ετοιμάζω ζεστή μπύρα και πρέπει να την ανακατεύω για να μην μου κολλήσει. Βολευτείτε».
«Ζεστή μπύρα;» ρώτησαν με ένα στόμα Νάνος και Βάρβαρος. «Θα μπορούσαμε να έχουμε λίγη όταν ετοιμαστεί;»
Η λαχτάρα στα πρόσωπά τους ήταν τεράστια, ώστε έκανε την Μάγισσα να τους το υποσχεθεί γελώντας.
«Όμως ας ακούσουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε. Είναι αλήθεια όσα υποστηρίζεις στο γράμμα σου; » είπε ο Μάγος. «Μίλα ελεύθερα. Μπορείς να τους εμπιστευτείς όλους!», συμπλήρωσε, όταν είδε την Μάγισσα να διστάζει.
«Πολύ καλά… Όπως γνωρίζεις, από πολύ μικρή ηλικία, εδώ και 100 περίπου χρόνια, μέσα από τα όνειρά μου προφητεύω το μέλλον. Τις περισσότερες φορές, αυτά που βλέπω είναι θολά και τα κατανοώ πλήρως μόνο αφού γίνουν. Αυτή τη φορά, τα πάντα μοιάζουν ξεκάθαρα. Δεν είδα σκιές ή φαντάσματα ανθρώπων, μα τα πρόσωπά τους καθαρά. Είδα εσάς τους πέντε στην αίθουσα του θρόνου. Είδα μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά. Είδα χιλιάδες Όρκς να καίνε την πόλη. Είδα τον αυτοκράτορα νεκρό! Και ξέρω πως όλα αυτά θα γίνουν. Όπως ξέρω και ποιος είναι ο επόμενος αυτοκράτορας. Κι εσύ το ξέρεις Μάγε!»
« Είναι αλήθεια λοιπόν! Ναι κι εγώ είδα όσα μου λες. Κι εμένα μου παρουσιάστηκαν σε όραμα. Μακάρι να ήταν ένα κακό αστείο!»
Όλοι σάστισαν και κοίταζαν μία τον Μάγο και μία την Μάγισσα. «Ο Αυτοκράτορας! Πρέπει να τον προστατεύσουμε!» είπε το Ξωτικό. «Χωρίς αυτόν τα πάντα θα χαθούν».
«Φυσικά, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Μα οι οιωνοί δείχνουν ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο. Ο Αυτοκράτορας δεν έχει αφήσει διάδοχο. Αυτό πρέπει να προλάβουμε. Πρέπει να προειδοποιήσουμε τον Αυτοκράτορα αμέσως!»
Ήπιαν από ένα ποτήρι ζεστή μπύρα που τους έκανε να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και ξεκίνησαν σε βαρύ κλίμα για την επιστροφή.

ΙΙΙ

Μπήκαν στο παλάτι αμέσως μόλις έφτασαν στην πόλη. Οι φρουροί δεν τους έφεραν αντίρρηση και μπήκαν στην αίθουσα του θρόνου, περιμένοντας τον Αυτοκράτορα.
Πράγματι, αυτός ήρθε και μάλιστα άφησε στην άκρη τις επισημότητες.
«Φίλοι μου, σε τι οφείλω την πρωινή σας επίσκεψη; Τι μπορώ να κάνω για τους Ήρωες της αυτοκρατορίας;»
«Αυτοκράτορα μου», είπε ο Μάγος, « Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Η αυτοκρατορία κινδυνεύει! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, χιλιάδες Όρκς κατευθύνονται προς την πόλη μας. Και όλοι οι οιωνοί δείχνουν πως θα πεθάνεις σε αυτή τη μάχη. Πρέπει να οργανώσουμε την άμυνά μας αμέσως. Θα κάνουμε τα πάντα για να σε προστατεύσουμε, μα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να πέσεις μαχόμενος. Ποιος θα πάρει την θέση σου στον θρόνο; Ποιος είναι ο εκλεκτός σου;»
«Θα έχετε την απάντησή μου αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Έχω να σκεφτώ κάποια πράγματα πριν πάρω μια τόσο σημαντική απόφαση», απάντησε σοβαρά ο Αυτοκράτορας.

ΙV

Οι μέρες περνούσαν και οι προετοιμασίες για την οργάνωση της άμυνας ολοκληρώθηκαν με γοργούς ρυθμούς. Στρατιώτες από όλη την χώρα ήρθαν στην πρωτεύουσα και οι αγρότες κρύφτηκαν μέσα στα τείχη της περιμένοντας. Κάποιοι αδημονούσαν για την πρώτη τους μάχη. Οι εμπειρότεροι φοβόταν και ήλπιζαν να γίνει ένα θαύμα και ο στρατός των Ορκς να μην φτάσει ποτέ την Ιερή Πόλη.
Κανένα θαύμα δεν έγινε. Τα Ορκς ήρθαν λεηλατώντας και καίγοντας τα εγκαταλελειμμένα σπίτια των άτυχων αγροτών. Η πόλη βρέθηκε πολιορκημένη μέσα σε λίγες ώρες. Ο Αυτοκράτορας κάλεσε τους τέσσερις Ήρωες και τον Βάρδο στο παλάτι. Κάτω από μία ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα ο λαός περίμενε τον αρχηγό του να του μιλήσει πριν την μεγάλη μάχη.
«Αποφάσισα», είπε ο Αυτοκράτορας. «Ο διάδοχός μου βρίσκεται ανάμεσά μας.» Όλοι εκτός από τον Μάγο, κοίταζαν ο ένας τον άλλο απορώντας.
«Ανάμεσά σας βρίσκεται ο γιός μου! Κανένας εκτός από εμένα δεν ήξερε την ταυτότητά του. Ούτε καν ο ίδιος! Η μητέρα του, μια πανέμορφη χωριατοπούλα, του είπε πως ο πατέρας του είχε πεθάνει λίγο πριν γεννηθεί. Έπρεπε να του κρατήσω κρυφή την ταυτότητά του για να τον προφυλάξω. Μα πάντα παρακολουθούσα την ζωή του και πλέον ξέρω πως έχει γίνει ένας δίκαιος άντρας. Ένας άντρας έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες όλης της αυτοκρατορίας».
Όλοι πλέον περίμεναν τα λόγια του Αυτοκράτορα με κομμένη την ανάσα. Το μέλλον της αυτοκρατορίας ίσως κρινόταν από το όνομα που θα αποκάλυπτε…

Συνεχίζεται…

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά