Beer-o-Quest: 8. Μπυρατές!

by Χρήστος Κεσκίνης

I

Μήνες πέρασαν και η ζωή για τους τέσσερις συντρόφους επέστρεψε σε κανονικούς – αν και όχι φυσιολογικούς – ρυθμούς. Ο Μάγος ήταν απορροφημένος με τα μαγικά βιβλία που είχε πάρει από τον Πύργο της Φωτιάς. Ήξερε πως έπρεπε σύντομα να τα καταστρέψει, αν και σκεφτόταν πως θα έπρεπε πρώτα να αποστηθίσει όσο περισσότερα ξόρκια μπορούσε. Είχε ζητήσει ένα εξάμηνο πριν αρχίσει τα μαθήματα σε νεαρούς μάγους. Αντίθετα με τους μάγους του κύκλου της Φωτιάς, ήξερε πως η μαγεία είναι δυνατότερη όταν την μοιράζεσαι. Όμως, παρά τις δουλειές του, δεν παρέλειπε να πίνει με τους φίλους του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

«Που είναι επιτέλους το Ξωτικό; Δεν μπορώ να διαθέσω όλη την μέρα για εσάς.» είπε δήθεν νευριασμένος ο Μάγος. Δίπλα του ο ήδη μεθυσμένος Νάνος τον κοίταξε βλοσυρά.

«Σαν πολύ αέρα έχεις πάρει κύριε ψηλομύτη! Νομίζω πως πρέπει να σου ρίξω καμία μπουνιά για να σου την κατεβάσω λίγο»

«Για τόλμα κοντοστούπη! Έτσι όπως είσαι δεν πιστεύω πως μπορείς να σηκωθείς καν από την καρέκλα.»

Ένας νεαρός στρατιώτης, που καθόταν στο διπλανό τραπέζι, θορυβήθηκε και έκανε νόημα σε έναν γηραιότερο, μα όταν αυτός είδε ποιοι έκαναν την φασαρία, τον καθησύχασε γελώντας.

«Θα έχουν ηρεμήσει πριν καν πιεις τη μπύρα σου.»

Πράγματι, ο νεαρός τους είδε να κοιτάνε ο ένας τον άλλο και να ξεκαρδίζονται στα γέλια πριν αρχίσουν και πάλι να πίνουν. Ανασήκωσε τους ώμους του και  συνέχισε να πίνει.

Ο Βάρβαρος σε μία γωνιά, φίλησε στα κλεφτά την κοκκινομάλλα Βαλέρια και την άφησε να συνεχίσει να σερβίρει μπύρες. Ο τροβαδούρος Φιλίπ άρχισε να τραγουδάει μελαγχολικά για μια χαμένη του αγάπη, όμως άλλαξε βιαστικά ρεπερτόριο όταν τον αγριοκοίταξε ο Βάρβαρος.  Ευτυχώς για εκείνους, ακριβώς τότε μπήκε στην ταβέρνα το Ξωτικό και το θέμα έμεινε απλά σε αυτή τη  μία ματιά.

«Καλώς τον να κι ας άργησε!» είπαν με ένα στόμα οι τρεις σύντροφοι. «Μας θυμήθηκες;»

Το Ξωτικό τους κοίταξε γελώντας και απάντησε:

«Μπράβο σας. Θα κάνατε καλή χορωδία. Μα κάποιος πρέπει να αναλαμβάνει τις δουλειές τώρα που ο Μάγος είναι χωμένος στα βιβλία.  Έχω νέα αποστολή από τον Αυτοκράτορα. Και αυτή τη φορά η αμοιβή μας δεν θα είναι απλά ο τίτλος των Ηρώων. Πάμε να διαλύσουμε την συντεχνία των Μπυρατών!»

Το τελευταίο τράβηξε το ενδιαφέρον όλων. Ακόμη και ο Νάνος έδειξε να συνέρχεται από το μεθύσι του, αν και όταν προσπάθησε να σηκωθεί κόντεψε να σωριαστεί στο έδαφος. Όλοι ήξεραν τους Μπυρατές. Έκλεβαν μπύρα από καραβάνια όλου του κόσμου και όταν υπήρχε έλλειψη την πουλούσαν σε πολλαπλάσια τιμή. Όλοι τους μισούσαν μα κανένας δεν ήξερε πού βρισκόταν το άντρο τους. Ως τώρα!

«Επιτέλους», είπε και προσπάθησε να τραβήξει το τσεκούρι του από την πλάτη. Αυτό σφήνωσε στην θήκη του και όταν το τράβηξε δυνατά, χτύπησε με δύναμη το τραπέζι τους, διαλύοντάς το μαζί με ότι είχε επάνω!

«Πάμε έξω πριν ο κοντός καταστρέψει όλο το μαγαζί και αντί να μετράμε αμοιβή, μετράμε τα σπασμένα» δήλωσε ο Μάγος.

ΙΙ

Λίγες μέρες μετά, λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, τέσσερις περίεργες μορφές έμπαιναν στην πόλη της Εμπελένιαν, που το επιβλητικό λιμάνι της ήταν ξακουστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρήκαν μία ταβέρνα για να ξεκουραστούν την νύχτα. Κανένας τους δεν μιλούσε. Είχαν όλοι ενημερωθεί από το Ξωτικό πριν φτάσουν στην πόλη και ήξεραν πως έπρεπε να παίξουν τον ρόλο τους  στην εντέλεια, αν ήθελαν να πετύχουν την αποστολή τους.

«Αυτά τα ψεύτικα χαρτιά θα τους κάνουν να μας εμπιστευτούν, αν είμαστε τυχεροί.  Και να θυμάστε. Υποτίθεται πως δεν γνωριζόμαστε» τους είχε πει το Ξωτικό μοιράζοντας προσκλήσεις για συνεργασία σε όλους. «Οι αντίπαλοί μας είναι οι τέσσερις αρχηγοί των Μπυρατών. Θα τους γνωρίσετε από τα τέσσερα χρωματιστά κλειδιά. Μπλε, Κόκκινο, Πράσινο και Ροζ!»

Πράγματι, την επόμενη μέρα όλοι μπήκαν σε μόνοι τους σε πλοία με έναν συγκεκριμένο προορισμό. Μόλις έφτασαν, έψαξαν ένας-ένας την διεύθυνση για την οποία είχαν ενημερωθεί. Αφού έδειξαν τα χαρτιά τους, τους οδήγησαν σε διαφορετικά δωμάτια τον καθένα τους και περίμεναν. Όλα έδειχναν να έχουν πάει καλά.

Ο Νάνος ήταν ανυπόμονος  και ιδρωμένος. Πάντα ένοιωθε άσχημα όταν έπρεπε να αποχωριστεί το αγαπημένο του τσεκούρι, μα ήξερε πως δε θα τον άφηναν να το κρατήσει μπαίνοντας μέσα. Αλλά επίσης ήξερε πως τα γυμνά του χέρια ήταν το ίδιο επικίνδυνα. Θα κατάφερνε εύκολα αν ανταπεξέλθει. Βέβαια δεν είχε αντισταθεί το πρωί και είχε πιει μερικές μπύρες, μα τι είναι δέκα ποτήρια μπύρας για έναν νάνο;

Όταν ένας ψηλός μελαχρινός με σκιστά μάτια μπήκε στην αίθουσα, συνοδευόμενος από τρεις πάνοπλους φρουρούς, τον βρήκαν να ροχαλίζει. Τον ξύπνησαν με ένα σκούντηγμα, μα το μετάνιωσαν αμέσως. Ο Νάνος έκανε πως κοιμόταν και όταν οι φρουροί κατάλαβαν το λάθος τους να τον πλησιάσουν τόσο, οι δύο ήταν ήδη νεκροί, χτυπημένοι από τις σιδερένιες του γροθιές. Ο τρίτος του επιτέθηκε με το σπαθί του, μα ο έμπειρος Νάνος τον απέφυγε εύκολα χτυπώντας τον παράλληλα στα πόδια. Ο αντίπαλός του χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας και λιποθύμησε. Ο ψηλός προσπάθησε να ειδοποιήσει και άλλους φρουρούς, μα αυτό στάθηκε αδύνατο. Κάποιος είχε κλειδώσει την πόρτα! Προσπάθησε να ξεκρεμάσει ένα κλειδί από τον λαιμό του, αποδεικνύοντας πως ήταν ένας από τους αρχηγούς των Μπυρατών.

«Μπράβο Μάγε», είπε ο Νάνος πηδώντας στην πλάτη του αντιπάλου του. Σύντομα η μάχη είχε τελειώσει και ο Νάνος έβγαινε από το δωμάτιο ζώνοντας ένα από τα σπαθιά των Μπυρατών. Στον λαιμό του κρεμόταν ένα μπλε κλειδί.

Το Ξωτικό μπήκε στο δωμάτιο και περίμενε. Ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει και παρέμενε ήρεμο. Ακόμη και όταν πέντε μεγαλόσωμοι Μπυρατές εισχώρησαν στο δωμάτιο, μαζί με μία λυγερόκορμη γυναίκα,  τίποτα δεν άλλαξε στο πρόσωπό του. Μόνο χάρηκε που τον θεώρησαν τόσο ισχυρό αντίπαλο. Ξαφνικά το δωμάτιο σκοτείνιασε. Το Ξωτικό χαμογέλασε και ένα νέο ξόρκι ξεπήδησε από τα τεντωμένα μπροστά δάχτυλά του. Κεραυνοί χτύπησαν τους πέντε σωματοφύλακες αφήνοντας τους αναίσθητους, πριν τα φώτα ανάψουν το ίδιο ξαφνικά. Το Ξωτικό βρισκόταν πάνω από την γυναίκα ακινητοποιώντας την.  Αυτή προσπάθησε να κάνει ένα ξόρκι, μα το Ξωτικό της έκλεισε απότομα το στόμα. Όταν αυτή τον δάγκωσε, το Ξωτικό της έσπασε τον λαιμό με ευκολία. Δεν τον ένοιαζε το ότι ήταν γυναίκα. Ήξερε πως ήταν το ίδιο επικίνδυνη, αν όχι πολύ περισσότερο, με όλους τους υπόλοιπους  αρχηγούς. Το ροζ κλειδί της μπήκε στον λαιμό του Ξωτικού που βγήκε αθόρυβα από το δωμάτιο.

Ο Βάρβαρος ήξερε πως τον θεωρούσαν αντίπαλο, από την στιγμή που είδε πως στο δωμάτιο που τον οδήγησαν, τον περίμεναν 10 φρουροί και πίσω  τους καθόταν ένας βάρβαρος,  το ίδιο γιγαντόσωμος με αυτόν. Θα δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα με όλους χωρίς το σπαθί του, μα του άρεσαν οι προκλήσεις…

Ήπιε από ένα μπουκάλι που του είχε δώσει ο Μάγος και πέταξε ψηλά μία σκόνη του Ξωτικού.  Αμέσως ένοιωσε δυνατότερος. Αντίθετα η σκόνη έκανε τους αντιπάλους του πολύ αργούς. Άρπαξε τον πρώτο και τον πέταξε πάνω στους υπόλοιπους. Πήρε το σπαθί του και όρμησε στην μάχη. Τα φίλτρα έκαναν την δουλειά τους και η μάχη με τους φρουρούς τελείωσε γρήγορα. Ο γίγαντας απέναντί του σηκώθηκε γελώντας.

«Επιτέλους, ένας αντίπαλος αντάξιός μου.»

Πήρε από δίπλα του ένα τεράστιο πέλεκυ και επιτέθηκε. Ο Βάρβαρος, παρά τις έξτρα δυνάμεις των φίλτρων, κατάφερε μόλις την τελευταία στιγμή να αποφύγει την επίθεση. Η μονομαχία ήταν αμφίρροπη και ο Βάρβαρος ήξερε πως σε λίγη ώρα η επίδραση των φίλτρων θα έφευγε. Είχε στριμωχθεί για τα καλά.

«Ετοιμάσου να πεθάνεις», άκουσε τον αντίπαλό του να λέει. Όμως, δεν ήταν από τα ανθρωπάκια που δεχόταν την ήττα με ταπεινότητα. Ούρλιαξε μια τελευταία κραυγή και επιτέθηκε αντλώντας δύναμη από τον φόβο του θανάτου. Αυτό αιφνιδίασε τον αντίπαλό του. Προσπάθησε να υποχωρήσει μα ήταν αργά. Το σπαθί του Βάρβαρου διαπέρασε το κορμί του.  Αφού πήρε μερικές ανάσες μην πιστεύοντας την νίκη του, ο Βάρβαρος βγήκε από την αίθουσα αναζητώντας τους υπόλοιπους. Τελευταία στιγμή θυμήθηκε να πάρει το πράσινο κλειδί από τον λαιμό του νεκρού γίγαντα.

Ο Μάγος περίμενε πολύ ώρα. Οι στιγμές του φαινόταν ώρες. Όταν μπήκε στην αίθουσα ένας μόνο γέρικος Μπυρατής, νόμιζε πως όλα είχαν πάει καλύτερα από όσο υπολόγισαν. Όταν είδε το κόκκινο κλειδί να κρέμεται στον λαιμό του, δεν πίστεψε στην τύχη τους.  Ένα μαχαίρι φτιαγμένο από μαγεία πετάχτηκε από το χέρι του. Χτύπησε τον Μπυρατή στο στήθος. Και διαλύθηκε σε μία στιγμή.

«Ηλίθιε. Πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο για να με νικήσεις. Καμία μαγεία δεν μπορεί να διαπεράσει το ατσάλινο δέρμα μου» είπε γελώντας και επιτέθηκε στον Μάγο με ένα περίτεχνο λεπτό σπαθί. Τον χτύπησε στο πόδι και συνέχισε να του επιτίθεται. Ο Μάγος ξεκίνησε ένα ξόρκι και εξαφανίστηκε από μπροστά του. Ο αντίπαλός του τον αναζητούσε, μα ήξερε πως έπρεπε να του επιτεθεί αμέσως. Το ξόρκι της  εξαφάνισης δεν κρατούσε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Και τότε…

Με ένα ξόρκι, ο Μάγος έκανε όλα τα κόκκαλα στο σώμα του αντιπάλου του να σπάσουν και να βγουν προς τα έξω σκοτώνοντάς τον  ακαριαία.

«Μην ξεχνάς ότι η πραγματική μαγεία βγαίνει από μέσα μας» είπε χαμογελώντας στο άψυχο σώμα και πήρε το κλειδί από τον λαιμό του.

ΙΙΙ

Με τους τέσσερις αρχηγούς τους νεκρούς και με την κατοχή των κλειδιών που ανοίγουν κάθε πόρτα στο άντρο τους, οι φρουροί του αυτοκράτορα μπόρεσαν να μπουν και να εξοντώσουν όλους τους μπυρατές εύκολα. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας ευχαρίστησε δημόσια τους τέσσερις Ήρωες, δίνοντάς τους ένα μυθικό ποσό για τις υπηρεσίες τους. Όταν η γιορτή είχε τελειώσει πλησίασε το τραπέζι τους με την συνοδεία της προσωπικής του φρουράς.

«Το μόνο που δεν καταφέραμε να βρούμε στο άντρο των μπυρατών ήταν η σπάνια αυτοκρατορική μπύρα. Μήπως ακούσατε κάτι;»

«Δυστυχώς αυτοκράτορά μου, δεν έτυχε να ακούσουμε κάτι γι αυτό. Φαίνεται πως αυτά τα καθάρματα την είχαν ήδη μεταφέρει αλλού» απάντησε ο Μάγος.

Όταν ο αυτοκράτορας έφυγε απογοητευμένος, ο Μάγος κοίταξε τους υπόλοιπους και τους έκλεισε το μάτι. Είχε μεταφέρει την καλύτερη μπύρα του κόσμου στο διαμέρισμά του και τους περίμενε υπομονετικά. Τελικά, όντως κάτι είχαν κερδίσει παραπάνω από τον τίτλο του Ήρωα, μπλέκοντας σε αυτήν την περιπέτεια…

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά