Comic review: The Immortal Hulk

by Χρήστος Καραντωνίου

Κάπου είχα διαβάσει πως τα κόμικς με υπερήρωες είναι σαν την ποπ μουσική, τα περισσότερα είναι βιομηχανοποιημένα σκουπίδια, αλλά άμα ψάξεις λίγο θα βρεις πολλά διαμάντια. Ένα διαμάντι είναι και το Immortal Hulk. Ένα μαύρο και φριχτό διαμάντι, αλλά διαμάντι!

Ο Bruce Banner είχε πεθάνει το 2016 στην αρχή του Civil War 2, αλλά μην ανησυχείς, ο θάνατος για τους υπερήρωες είναι ότι είναι για σένα και για μένα μια ήπια γρίπη, τρεις μέρες στο κρεβάτι και περνάει. Για αρκετό καιρό τον ρόλο του Hulk τον είχε ο Amadeus Cho με το Totally Awesome Hulk, μια εκδοχή του χαρακτήρα που δεν με είχε συγκινήσει ιδιαίτερα, αλλά γούστα είναι αυτά, δεν θα μαλώσουμε κιόλας!

Όλα άλλαξαν όμως το καλοκαίρι του 2018 όταν ξεκίνησε η σειρά The Immortal Hulk. Σε αυτή τη σειρά μάθαμε πως όλοι όσοι έχουν μολυνθεί από την ακτινοβολία Γάμα (μας) είναι αθάνατοι, αλλά αυτή η αποκάλυψη αντί να κάνει την πλοκή προβλέψιμη, την κάνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αφού όταν διαβάζουμε μια εμπορική, mainstream σειρά κόμικς, ξέρουμε ότι προφανώς και δεν θα πεθάνουν (μόνιμα) οι πρωταγωνιστές, άρα οι δημιουργοί παύουν να προσπαθούν να μας πείσουν για έναν ανύπαρκτο κίνδυνο θανάτου και προτείνουν έναν καινούριο, υπαρκτό κίνδυνο, τον κίνδυνο της εξέλιξης χαρακτήρων (μικρή κρίση πανικού)!

Στο Immortal Hulk παίρνει τον έλεγχο μια άλλη προσωπικότητα μέσα στο σώμα του Bruce, ο Devil Hulk. Ο Devil Hulk δεν είναι καινούρια ιδέα, αλλά είναι η πρώτη φορά που έχει κεντρικό ρόλο. Κάθε βράδυ λοιπόν ο Bruce Baner μεταμορφώνεται στον Devil Hulk, μια προσωπικότητα που δεν είναι σε καμία περίπτωση καλή, αλλά ούτε και εντελώς κακή. Τα σχέδιά του είναι παράξενα και εγωιστικά, πιθανότατα να θέλει να καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο, αλλά παίζει να το κάνει και για καλό σκοπό… Τουλάχιστον έχει ένα είδος πατρικής αγάπης για τον Bruce Banner, παρόλο που ο Bruce τον τρέμει και τον μισεί, αφού του καταστρέφει τη ζωή.

Στη σειρά επιστρέφουν παλιοί χαρακτήρες, όπως ο Leonard Skivorski, Jr. (Doc Samson), η Beτty Ross κ.α., ενώ εμφανίζονται και νέοι χαρακτήρες όπως η πολύ ενδιαφέρουσα Jacqueline “Jackie” McGee, μια δημοσιογράφος που έχει μανία με τον Hulk, μα όχι λόγω μίσους, αλλά φθόνου. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο για να μην κάνω το παραμικρό spoil για το κόμικ, είναι πολύ φιλικό προς νέους αναγνώστες, άρα είναι κρίμα να το χαλάσω.

Γενικότερα, όποτε παίρνουμε ένα κόμικ του Hulk περιμένουμε ο Hulk να τα κάνει όλα λίμπα και να δείρει κανένα τέρας. Στο Immortal Hulk τα έχουμε όλα αυτά, αλλά επιπλέον έχουμε κάτι ακόμα, το στοιχείο του τρόμου. Το κόμικ είναι γεμάτο φριχτά τέρατα, διαμελισμούς, απαίσιες μεταμορφώσεις, μέλη να φυτρώνουν σε μέρη που δεν τα μέλει (σκέτο μέλι τα λογοπαίγνιά μου) και γενικά έχει ένα σωρό ‘’ωραία’’ πράματα, αρκεί να έχεις γερό στομάχι.

Άμα θες να διαβάσεις ένα κόμικ που να συνδυάζει άψογα το υπερηρωϊκό και τον τρόμο, το Immortal Hulk είναι για σένα! Άλλωστε τέτοιες τολμηρές ιστορίες μόνο στο χαρτί μπορεί να τις διαβάσει κανείς, όχι στο σινεμά της αποστειρωμένης και φιλικής προς τα παιδιά Disney/Marvel. Άσε που άμα βγάλουν καμιά τέτοια ταινία, δεν θα προλαβαίνει η αστυνομία να βγάζει έφηβα παιδιά από τις κινηματογραφικές αίθουσες!

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά