Ed Gein: Το ανθρώπινο δέρμα είναι καλύτερο

by Φεβρωνία Κουτελίδα

Μεγαλώσαμε ακούγοντας ιστορίες για φαντάσματα και άλλα στοιχειά που μας στοίχειωναν. Φοβόμασταν πλάσματα, τα οποία δεν τα είχαμε δει ποτέ και αυτό το τέρας που κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι μας και στη ντουλάπα μας. Ήταν ένας εύκολος φόβος το ανύπαρκτο και το μόνο που χρειαστήκαμε για να ξεφύγουμε από αυτόν ήτανε μερικά έκτακτα δελτία στις ειδήσεις, ένα φλιτζάνι δράκων και ανώμαλων που απειλούσαν τις ζωές μας και τα παιδιά μας, λίγα πυρηνικά ατυχήματα, μια κουταλιά παραμορφωμένα νεογέννητα, δέκα κούπες φανατικούς θρησκόληπτους, δύο παγκόσμιους πολέμους και πολλά μα πολλά μαθήματα ιστορίας. Τότε, κάπου στα δέκα οχτώ, με αυτή την συνταγή καταλάβαμε ότι ο άνθρωπος ήταν το τέρας που πάντοτε φοβόμασταν κι ότι από εκεί και πέρα θα έπρεπε να τον αντιμετωπίζουμε μόνοι μας στην αρένα της ζωής.

Και δεν είναι καθόλου εύκολο να φοβάσαι τον συνάνθρωπό σου. Σου μοιάζει πολύ. Μπορείς να του μιλήσεις και να τον ακουμπήσεις. Πιστεύεις ότι μπορεί να σε καταλάβει και ότι είναι με το μέρος σου. Μα πάνω απ’ όλα έχεις ένα βασικό ένστικτο… «Σε εμένα θα συμβεί αυτό; Είμαι αθώος. Εγώ είμαι ο θύτης. Είμαι όλα αυτά που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να με βλάψει». Η έννοια του θύτη και του θύματος είναι υποκειμενική. Όλα τα θύματα του κόσμου αυτή την υπερηφάνεια είχαν, ώσπου βρέθηκαν να τρέχουν γυμνοί μέσα σε ένα δάσος με έναν δολοφόνο να τρέχει από πίσω τους για να τους σφάξει με το αγαπημένο του μαχαίρι.

Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα που βρέθηκαν να παλεύουν για την επιβίωση τους και για να κρατήσουν την ανάσα τους. Η υπερηφάνεια και η ασφάλεια τους, έδωσαν τα ηνία τους στον θάνατο. Και κάπως έτσι, ξέρουμε ότι τα Natural Born Monsters κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Δίνω έμφαση στους κατά συρροή δολοφόνους. Για φαντάσου να άκουγες τα κατορθώματα των Serial Killers από τα ίδια τους τα στόματα. Ας μπει αυτή η φαντασία στην ανάγνωσή μιας σειράς ιστοριών με τον τρόμο των πραγματικών γεγονότων να ακολουθεί.

Ιστορία 1η: Εγώ, ο Ed Gein, a.k.a The Butcher of Plainfield

Ed Gein

Photo from The Famous People

Είναι τόσο δύσκολο να χάνεις τον μόνο άνθρωπο που αγάπησες ποτέ κι εγώ τον έχασα. Η πολύτιμη μητέρα μου, που την αγαπούσα τόσο πολύ έφυγε για άλλους κόσμους κι εγώ έμεινα μόνος και δυστυχής.

Είχε πάντα δίκιο σε ό,τι κι αν έλεγε. Μας μεγάλωσε μόνη της, εμένα και τον αδερφό μου, τον Χένρυ. Ο πατέρας μας πέθανε από το αλκοόλ που ήταν η αγαπημένη του συνήθεια. Κάναμε διάφορες δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, όμως τα καταφέραμε. Η μητέρα μας, φρόντισε να μας διδάξει τις αξίες και τις αρετές με τις οποίες πρέπει να ζούμε και να μην κοιτάμε παραπέρα από αυτές. Οι φίλοι δεν ήτανε αναγκαίοι και σε αυτό το θέμα κρατούσε αυστηρή στάση. Με τιμωρούσε κάθε φορά που πήγαινα να κάνω κάποιον φίλο και δεν την αμφισβητούσα, γιατί εκείνη ήξερε καλύτερα από εμένα. Ήμουνα πάντοτε ντροπαλός στο σχολείο και μόνο εγώ γελούσα με τα αστεία μου. Αλίμονο αν δεν μπορούσε αυτό να είναι ένα σημάδι πως οι φίλοι είναι κακοί και πως η μητέρα μου είχε για μια ακόμη φορά δίκιο.

Ed Gein

Ed Gein’s House: Photo from ny daily news

Ύστερα μεγαλώσαμε και γίναμε άντρες. Ο αδερφός μου άρχισε να αμφισβητεί την υπέρτατη σοφία της μητέρας μας και έλεγε κακά λόγια γι’ αυτήν πίσω από την πλάτη της όταν ήμασταν μόνοι μας. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό. Αν και ήτανε ο αδερφός μου έπρεπε να κάνω ότι έκανα για να τον σταματήσω. Πως τολμούσε να λέει όλα αυτά τα λόγια για το άτομο που μας έδωσε ζωή και που πέρασε τόσα για να γίνουμε σωστοί άνθρωποι; Δεν έχω καμία ενοχή στο να ομολογήσω ότι τον έπνιξα. Δεν άντεχα άλλο την αναίδειά του. Δεν ήξερα, όμως, ότι θα μου κοστίσει αυτός ο φόνος προσβάλλοντας την υγεία της μανούλας μου. Έπαθε το πρώτο της εγκεφαλικό επεισόδιο και ανέλαβα να την περιθάλψω.

Τότε έγινε κάτι το απροσδόκητο. Κάλεσε την πόρνη ενός σιδηρουργού στο σπίτι και έπαθε δεύτερο εγκεφαλικό. Δεν ξέρω τον λόγο που οδήγησε στο να γίνει αυτό, αλλά ξέρω ότι την επηρέασε πολύ και κάποια μέρα πιο μετά απεβίωσε με αποτέλεσμα να μείνω μόνος μου. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτή την άθλια κατάσταση που βίωνα. Έψαχνα να βρω τρόπους για να την κρατήσω ζωντανή, αλλά έπρεπε να βρω και τρόπους και να βγάλω χρήματα. Τα έξοδα έτρεχαν και μαζί με αυτά έπρεπε να τρέξω κι εγώ για να εξασφαλίσω το ψωμί μου.

Το πρώτο που έκανα μετά τον θάνατό της, ήτανε να διατηρήσω τα διαμερίσματά της κι εγώ κοιμόμουν σε ένα δωματιάκι δίπλα στην κουζίνα. Έπαθα έναν μικρό εθισμό με διάφορες ιστορίες των Ναζί και είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κανιβαλισμό. Πούλησα το χωράφι του αδερφού μου και κέρδισα μια επιχορήγηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως πολυτεχνίτης. Έτσι είχα αρκετά χρήματα για να ζήσω, οπότε με τον χρόνο που μου απέμεινε μπορούσα να αναπτύξω και τις ασχολίες που είχα στο μυαλό μου. Ήτανε παράδοξες για πολλούς, αλλά για εμένα ήτανε απαραίτητες.

Φυσικά, χρειάστηκε να υπάρξουν μερικά θύματα, αλλά άξιζε τον κόπο όλο αυτό το αίμα που χύθηκε. Κράτησα το πρόσωπο μιας όμορφης γυναίκας που σκότωσα σε μια χάρτινη σακούλα κι ενός άντρα σε μια πλαστική. Γενικά αποθήκευσα τα μέλη αυτών που σκότωσα σε διάφορες σακούλες, γιατί όλο και κάπου θα μου χρησίμευαν.

Ed Gein

Ed Gein’s second victim, Bernice Worden: Photo from ny daily news

Πήγαινα και στο νεκροταφείο για να συλλέξω διάφορα μέλη. Δημιούργησα πολλά όμορφα διακοσμητικά. Έντυσα με δέρμα ένα πορτατίφ και μερικές καρέκλες. Έφτιαξα μερικά μπολ από κρανία. Έκανα μια ποδιά κι ένα ζευγάρι γάντια που με βοήθησαν πολύ στην δουλειά μου με τις υπόλοιπες εφευρέσεις μου. Έφτιαξα ακόμη κι έναν κορσέ από ανθρώπινο δέρμα.

ed gein

Ed Gein’s chair: Photo from listverse

Ed gein

Ed Gein’s ashtray: Photo from listverse

Ed Gein

Ed Gein’s apron and gloves: Photo from listverse

Βρήκα κι έναν τρόπο για να κρατήσω τη μητέρα μου ζωντανή. Πολλά μέλη τα τοποθέτησα πάνω της, γιατί είχε αρχίσει να σαπίζει. Δεν ήθελα να την αποχωριστώ κι έτσι έπειθα τον εαυτό μου πως μπορούσα να την διατηρήσω. Γιατί έπρεπε να πεθάνει η αγαπημένη μου μητέρα; Πόσο λυπάμαι κάθε φορά που το σκέφτομαι!

Αξιοποίησα όλα τα μέλη που είχα στη διάθεσή μου και θα έκανα ακόμα πιο πολλά αν δεν υπήρχαν οι μάρτυρες που με κάρφωσαν. Τους πείραξε τόσο πολύ αυτό που έκανα και με καταδίκασαν. Εγώ από την μεριά μου τα ομολόγησα όλα. Δεν ένιωθα ντροπή. Εκείνοι, όμως, με είπανε τρελό κι ας τους έλεγα την αλήθεια. Με βγάλανε σχιζοφρενή και με έκλεισαν μέσα σε κλινικές με ύψιστη ασφάλεια.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι πως ακριβώς είχα σκοτώσει εκείνον τον τύπο που κράτησα την καρδιά του. Το είπα και στους ανακριτές ότι δεν θυμόμουν τι ακριβώς έγινε με το τουφέκι μου. Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στο μυαλό μου δεν αντιλέγω. Ίσως να έχουν και δίκιο για όλα αυτά που μου προσάπτουν.

Στο τέλος, πήρανε όλα τα αντικείμενα που κατασκεύασα κι έκαναν το σπίτι μου μουσείο. Αργότερα έμαθα ότι πήρε φωτιά και πως πούλησαν το αυτοκίνητό μου σε ένα καρναβάλι για να γίνει νούμερο. Κι εγώ βρίσκομαι τώρα σε ένα ψυχιατρείο στη Μεντότα με έναν καρκίνο να ανθίζει στους πνεύμονές μου.

Περιμένοντας τον θάνατό μου μέσα σε αυτό το δωμάτιο κι αφού είπα την ιστορία μου, μια κουβέντα έχω να πω ακόμα… Είμαι ο Edward “Ed” Gein και το ανθρώπινο δέρμα είναι καλύτερο.

Cover Image: Στιγμιότυπο από το “American Horror Story: Asylum”, όπου ο ηθοποιός Zachary Quinto ενσαρκώνει τον ρόλο του Dr. Oliver Thredson, χαρακτήρας εμπνευσμένος από τον Edward “Ed” Gein.

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά