Συχνές ερωτήσεις

by Ιλέην Ρήγα

Συγκεντρώσαμε συχνές ερωτήσεις αναγνωστών και τις απαντάμε αναλυτικά, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του site, πώς μπορεί κάποιος να ενταχθεί στην συντακτική ομάδα, αλλά και για την αποστολή κειμένων.

Ποιοι είμαστε;

«Είμαστε μια παρέα που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον τρόμο και το φανταστικό, σε οτιδήποτε διαβάζουμε, ακούμε, βλέπουμε ή γράφουμε. Ο καθένας μας έχει ήδη εμπειρία στην online αρθρογραφία και αρκετές συγγραφικές διακρίσεις και συμμετοχές σε ανθολογίες. Η ιδέα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας λοιπόν σε μια κοινή συγγραφική στέγη, με πυλώνα την κουλτούρα του τρόμου και του φανταστικού, έμοιαζε απλά σαν κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Και να ‘μαστε.»

Ή τουλάχιστον, έτσι ξεκινήσαμε, κάπου στα μέσα Νοεμβρίου του 2015. Από τότε, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην συντακτική μας ομάδα καταξιωμένους συγγραφείς του τρόμου και της φαντασίας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη υποστήριξη και την αγάπη τους.

Γιατί «Νυκτοφιλία»;

Τα πιο εμπνευσμένα κείμενα, οι πιο ατμοσφαιρικές εικόνες, οι πιο συγκλονίστηκες αναγνώσεις, τα πιο απόκοσμα ακούσματα, μας επισκέπτονται αφότου το σκοτάδι έχει απλώσει τα πέπλα του. Η φαντασία οργιάζει τις ώρες που τα μάτια δε βλέπουν καθαρά, τις ώρες που έξω επικρατεί νύχτα. Αναπόφευκτα, όλοι όσοι αγαπάμε να χανόμαστε στα μονοπάτια του τρόμου και του φανταστικού, έχουμε τη νύχτα ως αγαπημένο καταφύγιο για τους εφιάλτες μας. Ήταν ότι πιο ταιριαστό, λοιπόν, το συγγραφικό μας πλέον καταφύγιο να πάρει το όνομα αυτής της «καταραμένης» αγάπης.

Ποια ιδέα ενέπνευσε τη δημιουργία του ιστότοπου;

Δεν ήταν ιδέα, αλλά η αγάπη για το χώρο του τρόμου και του φανταστικού που έθεσε τις βάσεις αυτού του site. Είναι μια κουλτούρα που αξίζει μεγαλύτερη προβολή στην Ελλάδα και θέλαμε, έτσι, ν’ ακουστούμε και να γνωρίσουμε και άλλους «τρομοφανταστικόφιλους» σαν εμάς, να τους ακούσουμε και να διαδώσουμε και τις δικές τους ιδέες και δουλειές. Γι’ αυτό, πέρα από την παγκόσμια σκηνή, ένα μεγάλο μέρος του site θα είναι αφιερωμένο στην προβολή των Ελλήνων εκπροσώπων.

Ποιες είναι οι κύριες θεματολογίες;

Στο Nyctophilia.gr φιλοδοξούμε να πιάσουμε όλα τα φάσματα της τέχνης, από διηγήματα, νουβέλες, θεατρικά έργα, ποίηση μέχρι κινηματογράφο, μουσική, φωτογραφία και γραφιστική. Έτσι, τα άρθρα μας θα κυμαίνονται από παρουσιάσεις και συνεντεύξεις συγγραφέων και καλλιτεχνών μέχρι λογοτεχνικές αναλύσεις, συμβουλές συγγραφής, μεταφράσεις διηγημάτων, gallery έργων και ενημερώσεις για σεμινάρια δημιουργικής γραφής, διαγωνισμούς, διηγήματα και αφιερώματα, αρκεί να αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα του τρόμου και του φανταστικού.

Θα υπάρχουν σταθερά updates;

Ο προγραμματισμός μας έχει σχεδιαστεί, ώστε κάθε βδομάδα να υπάρχουν νέες αναρτήσεις και νέος κύκλος άρθρων.

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στη συγγραφική ομάδα;

Φυσικά, επιθυμούμε να μεγαλώσουμε την παρέα μας και να ακουστούν πολλές απόψεις και ιδέες. Αν σε εκφράζει ο ιστότοπός μας, ένα e-mail με τα στοιχεία σου στο

info.nyctophilia@gmail.com

και ένα δείγμα γραφής 600 λέξεων είναι όσα χρειάζονται για να μας δείξεις το ταλέντο σου.

Στο ίδιο e-mail μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας και στην περίπτωση που θες να συμμετέχεις μ’ ένα ή περισσότερα guest άρθρα.

Τι κερδίζω αν στείλω ένα διήγημά μου στη Nyctophilia;

Έχεις τη δυνατότητα να διαβαστεί το έργο σου και να γίνει γνωστό σε ένα ευρύ κοινό μέσα από την στήριξη και διάδοση του από το Facebook page μας και το ίδιο το site. Έτσι, θα μπορέσεις να διαφημίσεις το έργο σου και να πάρεις πολύτιμο feedback από τους αναγνώστες. Επίσης, η συντακτική ομάδα μας αναλαμβάνει το editing του κειμένου σου – εφόσον χρειάζεται – και αν θελήσεις να γράψεις και να αναρτήσεις και τη συνέχειά του στο site, θα σου παρέχουν πολύτιμες συμβουλές και ιδέες για να αναπτύξεις την ιστορία σου.

Το διήγημα μόνο του αρκεί;

Όχι, δεν αρκεί ένα απλό κείμενο, καθώς σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε και εσένα και να σε συστήσουμε στο αναγνωστικό κοινό. Μαζί με αυτό λοιπόν θα πρέπει να επισυνάψεις:

  • Ένα σύντομο βιογραφικό σου (μία παράγραφος έως 300 λέξεις αρκεί)
  • Το ονοματεπώνυμο με το οποίο υπογράφεις το έργο σου

Προαιρετικά, μπορείς να μας στείλεις και το προφίλ σου στο Facebook, σε περίπτωση που επιθυμείς να έρθεις σε άμεση επαφή με τους αναγνώστες.

Πότε μπορώ να σας στείλω διήγημά μου και πότε θα δημοσιευτεί;

Τα κείμενα θα αξιολογηθούν από ομάδα της Nyctophilia και θα δημοσιεύονται μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια στο site, ενώ δεν θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο αποδεχτών διηγημάτων! Απαντήσεις για αποδοχή ή απόρριψη των κειμένων θα σταλθούν εντός 4 εβδομάδων από τη λήξη της εκάστοτε περιόδου υποβολής.

Ιανουάριος 2021 (από τις 15 ως τις 31) – Δημοσίευση στο site καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου
ΘΕΜΑ: Αναμνήσεις
Απρίλιος2021
(από τις 15 ως τις 30) – Δημοσίευση στο site καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου
ΘΕΜΑ: Παράξενα Αντικείμενα
Ιούλιος2021
(από τις 15 ως τις 30) – Δημοσίευση στο site καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου
ΘΕΜΑ: Ξενιστής
Οκτώβριος2021
(από τις 15 ως τις 30) – Δημοσίευση στο site καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου
ΘΕΜΑ: Μίασμα

Οποιοδήποτε κείμενο λάβουμε πέρα των παραπάνω προκαθορισμένων ημερομηνιών αποστολής, δεν θα το δημοσιεύσουμε, οπότε παρακαλούμε προσοχή πότε θα μας το στείλετε!

Όριο λέξεων για τα διηγήματα από 1.500 έως 2.500 ΑΥΣΤΗΡΑ, και για τα ποιήματα από 15 έως 30 στίχοι.  Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει με μέχρι δύο (2) κείμενα συνολικά σε κάθε περίοδο. Το διήγημα ή το ποίημα θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ν’ ανήκει σε κάποιο είδος Τρόμου ή Φανταστικού – προτεραιότητά μας, όμως, ο Τρόμος.

Στέλνετε τις συμμετοχές στο mail:

nyctophilia.nightmares@gmail.com

Το αρχείο Word και το θέμα του μηνύματος θα πρέπει να έχουν ονομασία της μορφής:
“Τίτλος_Ονοματεπώνυμο_Αριθμός λέξεων” (π.χ. “Unposken Truths_John Doe_2.100”).

Το κείμενο μου πρέπει να εντάσσεται αποκλειστικά στις κατηγορίες του τρόμου (horror) και φανταστικού (fantasy);

Ναι, το Nyctophilia.gr επικεντρώνεται στην ανάδειξη κειμένων φανταστικής λογοτεχνίας και λογοτεχνίας τρόμου, καθώς και στην ανάδειξη των συγγραφέων τους. Πέρα από αυτό, κανένας άλλος περιορισμός δεν υπάρχει, τα κείμενα μπορεί να είναι από διηγήματα μέχρι ποιήματα και να εντάσσονται σε οποιαδήποτε υποκατηγορία τρόμου ή φανταστικού.

Σας παραχωρώ και τα πνευματικά δικαιώματα;

Όχι. Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν σε εσάς, οπότε είστε ελεύθεροι να στείλετε τα κείμενά σας προς έκδοση και αλλού – με την προϋπόθεση ότι ο εκδότης ή το site όπου θα τα στείλετε δεν θα έχουν πρόβλημα αναδημοσίευσης, δηλαδή δεν θα δημιουργηθεί θέμα που το κείμενο θα είναι ήδη δημοσιευμένο στη Nyctophilia, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαγραφής των κειμένων που θα δημοσιευτούν στο site.

Συγγραφείς που έχουν ήδη εκδώσει έργο ή εκπρόσωποι άλλων ειδών τέχνης (φωτογράφοι, ζωγράφοι, μουσικοί κλπ) μπορούν να απευθυνθούν στο Nyctophilia.gr για παρουσίαση του έργου τους;

Ναι, δείτε στη σελίδα Επικοινωνία πώς μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας. Θα χαρούμε να γνωρίσουμε εσάς και το έργο σας και να αναλάβουμε την παρουσίαση και την προώθησή του. Μοναδική προϋπόθεση ν’ ανήκει στις κατηγορίες του τρόμου και του φανταστικού.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά