Hellcon 2018 – Η Πρώτη Έκθεση Επιτραπέζιων Παιχνιδιών στην Ελλάδα

by Χρήστος Αντώναρος

Λίγα λόγια από `μένα, πριν διαβάσετε τις απαντήσεις των διοργανωτών. Τον Νίκο και την Έλενα τους γνωρίζω πριν ακόμα αποφοιτήσω από το γυμνάσιο. Δε θα πω πριν πόσα χρόνια. Και όχι μόνο. Με τον Νίκο μάθαμε το Dungeons and Dragons με το οποίο κολλήσαμε, αλλά και κάποτε προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου πολλές ομάδες θα έπαιζαν DnD ταυτόχρονα και θα αλληλοεπιδρούσαν μεταξύ τους. Ως αναμενόμενο η ιδέα μας κράτησε μόνο μερικούς μήνες αλλά ήταν γαμάτη!

Τέλος πάντων, θα κατευνάσω την φλόγα της νοσταλγίας μου, και να μην με πάρουν τα κλάματα πάνω από το ήδη χαλασμένο πληκτρολόγιό μου. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως ο Νίκος το κατέχει το αντικείμενο. Και δίπλα του έχει την Έλενα, που για να περιγράψω τις ικανότητες της θα χρειαστώ σελίδες και όχι μερικές προτάσεις. Ο Νίκος και η Έλενα αγαπούν τα επιτραπέζια, και γουστάρουν να μαθαίνουν όλο και περισσότερα. Όταν έμαθα πως διοργανώνει φεστιβάλ περί επιτραπέζιων παιχνιδιών, σκέφτηκα με τη μια πως το δίδυμο Νίκος- Έλενα θα καταφέρουν να εκπλήξουν τους καλεσμένους τους και με το παραπάνω. Καλή αρχή παιδιά, και εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να καθιερωθεί ως θεσμός.

Let’s raise hell, in HellCon!

Πες μας λίγα λόγια για τη Hellcon (πότε, που και ποιους ενδιαφέρει να παρευρεθούν); 

Η HellCon είναι μια έκθεση επιτραπεζίων παιχνιδιών, η μοναδική αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αποκλειστικά για το είδος. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά διοργάνωσής της. Στις 14-15 Απριλίου 2018 το ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί καταστήματα λιανικής, εταιρίες παραγωγής, καφετέριες με επιτραπέζια και όσους αγαπάνε και θέλουν να γνωρίσουν αυτό το συναρπαστικό χόμπι.

Σε τι αποσκοπεί η Hellcon; 

Το βασικό μας κίνητρο για τη HellCon είναι ότι θέλαμε και η Ελλάδα να αποκτήσει τη δική της έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών, τόσο για να μπορούν οι άνθρωποι του χώρου να έχουν ένα βήμα να δείξουν τι κάνουν όσο και για τα άτομα που ήδη ασχολούνται με το χόμπι να έχουν ένα σημείο αναφοράς. Κύριο μέλημά μας όμως, είναι να μπορέσουμε να δείξουμε στους ανθρώπους που δεν είναι απόλυτοι γνώστες του αντικειμένου, αλλά γνωρίζουν τα επιτραπέζια, το ποια είναι η αγορά των επιτραπέζιων σήμερα και πόσο έχει προχωρήσει το χόμπυ από τότε που εμείς ήμασταν παιδιά.

Πόσο ενδιαφέρον έχει το ελληνικό κοινό στα επιτραπέζια παιχνίδια; 

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η Ελλάδα είναι πολύ πιο ενεργή στο συγκεκριμένο κλάδο απ’ όσο οι περισσότεροι γνωρίζουν και πιστεύουν, τόσο όσον αφορά στον αριθμό των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο όσο και των επαγγελματιών γενικά (εκδότες, σχεδιαστές, παραγωγοί, αρτίστες). Ανάλογα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από πλευράς παικτών που ασχολούνται με το χόμπυ, καθώς σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο. Πέρα από αυτούς υπάρχουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι που παίζουν επιτραπέζια και είναι συλλέκτες.

Πως σκοπεύει το Hellcon να σταθεί απέναντι σε παρόμοια Ευρωπαϊκά ή και Αμερικάνικα συνέδρια/εκθέσεις; 

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, εφόσον είναι η πρώτη χρονιά δραστηριοποίησής μας σε επίπεδο εκθεσιακό, ειδικά όταν αντίστοιχες εκθέσεις υπάρχουν για δεκαετίες ολόκληρες. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως ήδη σχεδιάζουμε για του χρόνου να μεγαλώσουμε και να διοργανώσουμε την έκθεση σε εκθεσιακό κέντρο και πάντα κινούμαστε στα πρότυπα εκθέσεων του εξωτερικού, που γνωρίζουμε και έχουμε παρευρεθεί, προσθέτοντας βέβαια και δικές μας ιδέες και πράγματα που ταιριάζουν στην εγχώρια αγορά. Το όνειρό μας είναι η HellCon να φτάσει να είναι η κυρίαρχη των Βαλκανίων για αρχή, προσελκύοντας κόσμο και από τις γειτονικές μας χώρες. Μετά από αυτό ο δρόμος είναι μακρύς!

Τι να περιμένουμε να δούμε στη Hellcon; 

Διαμορφώσαμε το χώρο του ξενοδοχείου Στράτος Βασιλικός με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μια λογική ροή στο τι μπορεί κανείς να δει. Υπάρχει ειδικός χώρος πωλητηρίων, όπου καταστήματα από την Ελλάδα καθώς και εταιρίες θα πουλάνε τα παιχνίδια τους, αλλά και τα αξεσουάρ τους. Αναμένουμε μεγάλη ποικιλία σε είδη, καθώς και ανταγωνιστικές τιμές. Επίσης υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος επιδείξεων, όπου εταιρίες, καφετέριες και καταστήματα θα έχουν ειδικούς παιχνιδογνώστες που θα εξηγούν διάφορα επιτραπέζια και θα προσκαλούν τον κόσμο να παίξει. Τέλος υπάρχει και ειδική αίθουσα εκδηλώσεων, με δράσεις και σεμινάρια για όσους είναι λίγο περισσότερο γνώστες και πλούσια δώρα. Στη HellCon αναμένουμε να δούμε τόσο γνώστες των επιτραπέζιων, όσο και όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτά. Είμαστε μια έκθεση φιλική προς τους νέους, αλλά και τις οικογένειες. Όποιος και να έρθει θα μπορεί είτε να καθίσει να παίξει στο χώρο επιδείξεων, μόνος ή με παρέα, με ειδικούς παιχνιδιγνώστες που θα του εξηγούν τα παιχνίδια, ενώ οι οικογένειες μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στην ειδικά διαμορφωμένη παιδική γωνιά, όπου υπό την επίβλεψη ειδικών παιδαγωγών παιδιά 3+ θα απασχολούνται και θα μαθαίνουν επιτραπέζια παιχνίδια.
 
HellCon FB: hellcon
HellCon site: www.hellcon.gr

προτεινουμε επίσης

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά