by Ιλέην Ρήγα

Η ιστορία και οι άνθρωποι πίσω από τη Nyctophilia.gr

Καλώς ήρθατε στον δικό μας κόσμο. Έναν κόσμο σκοτεινής Φαντασίας και απόκοσμου Τρόμου, όπου κάθε ήχος μαρτυρά πως δεν είμαστε ποτέ μόνοι… πουθενά.

Η Nyctophilia.gr είναι το πρώτο ελληνικό webzine αφιερωμένο στη διάδοση της εγχώριας και ξένης κουλτούρας του Τρόμου και του Φανταστικού. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 από την Ιλέην Ρήγα ως αποτέλεσμα της ανάγκης για έκφραση αλλά και ανταλλαγή απόψεων με άλλους ομοϊδεάτες στον Τρόμο. Η έλλειψη εκείνη την εποχή ενός τέτοιου site, διαφορετικού από τα μέχρι τότε καθιερωμένα πρότυπα των blogs και fora, ήταν η ευκαιρία για να πρωτοπορήσει η Nyctophilia.gr και να αποτελέσει έμπνευση και παράδειγμα. Έκτοτε, είναι μαζί της μια σταθερή ομάδα ονειροπόλων βιβλιοφάγων και συγγραφέων που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την κουλτούρα του Τρόμου και του Φανταστικού.

Με την πάροδο του χρόνου, προστέθηκαν στην παρέα μας και άλλοι Nyctophiliacs και, πλέον, η Nyctophilia.gr είναι κομβικό σημείο συνάντησης συγγραφέων και αναγνωστών Τρόμου και Φανταστικού. Η συντακτική ομάδα μας αποτελείται από γνωστούς και καταξιωμένους συγγραφείς αλλά και επαγγελματίες δημοσιογράφους και μεταφραστές, γεγονός που την έχει ξεχωρίσει και αναδείξει στις προτιμήσεις των αναγνωστών.

Είμαστε περήφανοι για τους νέους Έλληνες συγγραφείς και δημιουργούς που αναδείξαμε, και συνεχίζουμε να αναζητούμε και να προβάλλουμε, αλλά και για τους ξένους που ανακαλύψαμε και συστήσαμε στους αναγνώστες μας πολύ πριν μεταφραστούν και κατακτήσουν το ελληνικό κοινό. Θα μας βρείτε πάντα παρόντες και έμπρακτους υποστηριχτές των μεγάλων Φεστιβάλ Φανταστικού της Ελλάδας, παρέχοντας χορηγίες επικοινωνίας και συμμετέχοντας ενεργά με παρουσιάσεις και ομιλίες, συνεισφέροντας στην περαιτέρω μελέτη και έρευνα της λογοτεχνίας του Φανταστικού.

Για μας, όμως, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η αποδοχή και η αναγνώριση του έργου μας από τον συγγραφικό χώρο και το αναγνωστικό κοινό. Αυτή η αναγνώριση και καταξίωση στη συνείδηση των αναγνωστών είναι και η πηγή της έμπνευσης και της δύναμής μας, είναι η ευθύνη που μας κάνει να είμαστε πιο δημιουργικοί και πιο διορατικοί, να εξελισσόμαστε και να χαράζουμε νέες πορείες στην διάδοση της λογοτεχνίας, της τέχνης και της κουλτούρας, εν γένει, του Τρόμου και του Φανταστικού.

Ο Τρόμος είναι η ειδικότητά μας και η Φαντασία το καταφύγιό μας. Γι’ αυτό και κάθε άρθρο μας γράφεται με πολλή αγάπη, μελέτη και υπευθυνότητα, στις προδιαγραφές των διεθνών sites του Φανταστικού, ενώ το ίδιο το webzine ανανεώνεται συχνά, ώστε κάθε φορά να βελτιώνεται αισθητικά και χρηστικά και να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα γούστα και ανάγκες των αναγνωστών του. Η ύλη μας αποτελείται από πρωτότυπα άρθρα, βιβλιοκριτικές, συνεντεύξεις, ανταποκρίσεις από δρώμενα του Φανταστικού, ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του Τρόμου αλλά και τις νέες κυκλοφορίες, λογοτεχνικά δοκίμια, διηγήματα και μεταφράσεις άρθρων και διηγημάτων που στόχο έχουν να ενημερώσουν και να ψυχαγωγήσουν το αναγνωστικό μας κοινό κρατώντας ψηλά το ενδιαφέρον αλλά και το επίπεδο της ενημέρωσης και γνώσης.

* Μη ξεχνάτε πως μέσω της σελίδας μας στην πλατφόρμα Ko-fi, μπορείτε να στηρίξετε με μια δωρεά τόσο μικρή αλλά τόσο δυνατή όσο ένας καφές, είτε ολόκληρη την ομάδα είτε προσωπικά τον αγαπημένο σας συντάκτη, ζητώντας του ένα άρθρο της επιλογής σας!

Πολλοί Έλληνες συγγραφείς του Φανταστικού μάς έχουν εμπιστευτεί κείμενά τους και αρκετοί συνεργάζονται σταθερά μαζί μας. Έχουμε, λοιπόν, τη χαρά να φιλοξενούμε άρθρα ή διηγήματα από τους:

13575802_1037747539635936_3407729799331932853_o

Μιχάλης Μακρόπουλος

Μηλέβα Αναστασιάδου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ρέα Καλογερογιάννη

Σοφία Κραββαρίτη

Σμαραγδή Μητροπούλου

Έρικ Σμυρναίος

αρχείο λήψης

Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη

Ιωάννης Μπαχάς

Αντώνης Αντωνιάδης

Μιχάλης Δαγκλής

Μάριος Καρακατσάνης

Κατερίνα Κρυστάλλη

Γιώργος Μιχαλόπουλος

Ευαγγελία Παπανίκου

Γιώργος Πρέκας

αρχείο λήψης (2)

Γιώργος Κωστόπουλος

04

Γιάννης Σιδέρης

Γεωργία Αντωνιάδου

Κωνσταντίνος Κέλλης

Μανόλης Κωνσταντάκης

Λάζαρος Μουρατίδης

Νατάσα Παυλίτσεβιτς

Αποστόλης Χειρδάρης

Μαρία Δανιήλ

αρχείο λήψης

Ιωάννα Τσιάκαλου

03

Άρτεμις Τουλή

Μάγδα Ασημακοπούλου

Παναγιώτης Δεληγιάννης

Δημήτρης Κολοβός

Αλέξανδρος Κώτσιας

Σουζάνα Χατζηνικολάου

Περικλής Μποζινάκης

αρχείο λήψης

Λίνα Κλεφτάκη

logo_2020

Εύα Παναγιωτοπούλου

07

Κωνσταντίνος Σαρέλλης

Αργυρώ - Μαρία Βενιού

logo_2020

Βασιλική Δραγούνη

Κωνσταντίνα Κοράκη

Νίκος-Δημήτριος Μάμαλος

37747592_1795465090530147_7353876719704473600_n

Ραφαήλ Μπελενιώτης

12313899_10206447142231124_794412553857934671_n

Άρης Δεληγιαννίδης

Μαρία Ράπτη

01

Αταλάντη Ευριπίδου

02

Κυριάκος Χαλκόπουλος

Μιχάλης Γεωργοστάθης

Νάσος Κουργιόζος

Γιώργος Μεσημέρης

Δήμητρα Μπενίση

Άννα Σπανογιώργου

αρχείο λήψης (1)

Νικόλας Παπακώστας

Γιάννης Ζαμάς

05

Γιώργος Δάμτσιος

06

Γιώργος Λαγκώνας

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά