Υποβολή διηγημάτων

by Nyctophilia

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στήλη «Your Nightmares»

Η στήλη των αναγνωστών, που αγαπήθηκε από την πρώτη μέρα δημιουργίας της, είναι ανοιχτή προς αποστολή διηγημάτων – αλλά και σκοτεινών ποιημάτων – κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων, σταθερών, ημερομηνιών. Τα κείμενα αξιολογούνται από την ομάδα των συγγραφέων της Nyctophilia και ανθολογούνται σε δύο (2) τεύχη του περιοδικού “Phantasmal” (το οποίο διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ σε μορφή pdf από το site). Για κάθε τεύχος θα επιλέγονται μέχρι και τρία (3) κείμενα αναγνωστών.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

01/09 – 01/12: Χειμερινή περίοδος αποστολής διηγημάτων
Έκδοση στο τεύχος “Phantasmal” Φεβρουαρίου

01/03 – 01/06: Θερινή περίοδος αποστολής διηγημάτων
Έκδοση στο τεύχος “Phantasmal” Αυγούστου

Οποιοδήποτε κείμενο λάβουμε πέρα των παραπάνω προκαθορισμένων ημερομηνιών αποστολής, δεν θα το εντάξουμε σε κάποιο μελλοντικό τεύχος, οπότε παρακαλούμε προσοχή πότε θα μας το στείλετε!

Όριο λέξεων για τα διηγήματα από 1.500 έως 3.000 ΑΥΣΤΗΡΑ, και για τα ποιήματα από 15 έως 30 στίχοι.  Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει με μέχρι δύο (2) κείμενα συνολικά σε κάθε περίοδο. Το θέμα είναι ελεύθερο, όμως θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να ανήκει σε κάποιο είδος Τρόμου ή Fantasy – προτεραιότητα μας, όμως, ο Τρόμος.

Τι δεν θέλουμε να διαβάσουμε:

Κρατήστε το gore/splatter όσο το δυνατόν σε χαμηλό επίπεδο – ακόμα και ανύπαρκτο. Προτιμάμε κείμενα με τρομακτική ατμόσφαιρα, με υποβόσκοντα ψυχολογικό τρόμο που παίζει με τη φαντασία του αναγνώστη. Η κατάχρηση των shock elements είναι μειονέκτημα.

Δεν θέλουμε για κανέναν λόγο να διαβάσουμε περιγραφές κακοποίησης γυναικών, παιδιών, ζώων ή γενικά οποιουδήποτε πλάσματος.

Δεν θέλουμε σεξουαλική βία, ούτε υπερβολικό σεξ.

Κείμενα πολιτικού / ρατσιστικού / σεξιστικού / ομοφοβικού περιεχομένου θα απορρίπτονται.

Τι θέλουμε να διαβάσουμε:

Πρωτότυπες, καλογραμμένες ιστορίες που να σπάνε τα κλισέ και να τρομάζουν τον αναγνώστη χωρίς να τον κάνουν να νιώθει αποστροφή. Θέλουμε ο τρόμος να διαβάζεται και να αγαπηθεί από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Θέλουμε πρωτότυπους χαρακτήρες που να αντιπροσωπεύουν όλες τις κοινωνικές ομάδες που άλλοτε ήταν περιθωριοποιημένες από τη λογοτεχνία. Αναζητούμε κείμενα με γυναίκες πρωταγωνίστριες, με εκπροσώπους της LGBTQ+ κοινότητας, ατόμων με ειδικές ανάγκες, μειονοτήτων και όλων των φυλών και πολιτισμών.

Θέλουμε κείμενα από νέους συγγραφείς, ώστε ν’ ακουστούν νέες φωνές, αλλά και καθιερωμένων, ώστε να διαδοθεί περισσότερο το έργο τους.

Τεχνικές λεπτομέρειες:

Παρακαλούμε, τα κείμενά σας να είναι γραμμένα στα ελληνικά, τονισμένα, με σωστή γραμματική και σύνταξη. Όσο καλή και αν είναι η ιστορία σας, αν είναι γεμάτη ορθογραφικά και συντακτικά δεν θα έχουμε αρκετό χρόνο να την επιμεληθούμε ενδελεχώς και θα απορριφθεί.

Στείλτε τα κείμενά σας ως επισυναπτόμενο αρχείο σε μορφή .doc ή .docx, όχι pdf. Μην κάνετε επικόλληση το διήγημά σας μέσα στο σώμα κειμένου του mail, θα απορρίπτεται.

Συγκεκριμένα:
Γραμματοσειρά: Times New Roman
Μέγεθος: 12
Διάστιχο: 2,0
Εσοχή παραγράφου: 2 tab
Αρίθμηση σελίδων: Ναι
Κεφαλίδα: Όχι

Μην ξεχάσατε να μας στείλετε μαζί με το διήγημα και το βιογραφικό σας σε μια παράγραφο 300 λέξεων στο τέλος του κειμένου σας.

Το mail υποβολής είναι:

nyctophilia.nightmares@gmail.com

Το αρχείο Word θα πρέπει να έχει ονομασία της μορφής: “Τίτλος_Όνομα_Επώνυμο”, ενώ το θέμα του μηνύματος πρέπει να είναι “Your Nightmares”. Περιμένουμε τα κείμενά σας, Nyctophiliacs!

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν μας στείλετε το κείμενό σας (δείτε και τη σελίδα FAQ)

Το κείμενό μου πρέπει να εντάσσεται αποκλειστικά στις κατηγορίες Τρόμου (Horror) και Φανταστικού (Fantasy);
Ναι, το Nyctophilia.gr επικεντρώνεται στην ανάδειξη κειμένων φανταστικής λογοτεχνίας και λογοτεχνίας τρόμου, καθώς και στην ανάδειξη των συγγραφέων τους. Πέρα από αυτό, τα κείμενα μπορεί να είναι είτε διηγήματα είτε ποιήματα και να εντάσσονται σε οποιαδήποτε υποκατηγορία τρόμου ή φανταστικού.

Σας παραχωρώ και τα πνευματικά δικαιώματα;
Όχι. Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν σε εσάς, οπότε είστε ελεύθεροι να στείλετε μελλοντικά τα κείμενά σας προς έκδοση και αλλού – με την προϋπόθεση ότι ο εκδότης ή το site όπου θα τα στείλετε δεν θα έχουν πρόβλημα αναδημοσίευσης, δηλαδή δεν θα δημιουργηθεί θέμα που το κείμενο θα είναι ήδη δημοσιευμένο στη Nyctophilia, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαγραφής των κειμένων που θα δημοσιευτούν στα τεύχη του «Phantasmal».

Μπορεί το κείμενό μου να έχει δημοσιευτεί και αλλού;
Όχι. Μπορείτε να το δημοσιεύσετε αλλού μετά από 6 μήνες αφότου το δημοσιεύσουμε στο περιοδικό (θα εκτιμούσαμε να αναφέρετε σε αυτή την περίπτωση ότι η πρώτη δημοσίευση έγινε στο «Phantasmal»), αλλά για να το δημοσιεύσουμε, το κείμενο θα πρέπει να είναι πρωτοεμφανιζόμενο στο περιοδικό μας, δηλαδή, αδημοσίευτο.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά